ЕС не признава референдума в Крим

У нас Плевнелиев свиква КСНС за Украйна на 24 март
Обновена: 18 мар 2014 22:27 | 18 мар 2014 20:13,
105
ЕС не признава референдума в Крим
Снимка: БТА

Европейският съюз не признава нито референдума в Крим, нито обявените резултати от него. Това се посочва в общо изявление на председателите на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Барозу.

Двамата отбелязват, че в края на седмицата държавните и правителствените ръководители на ЕС ще утвърдят единен европейски отговор. Суверенитетът, териториалната цялост и независимостта на Украйна трябва да бъдат уважавани, заявяват Ромпой и Барозу.

Те отново определят референдума за Крим като незаконен. Двамата добавят, че ЕС не признава и няма да признае анексирането на Крим и Севастопол от Руската федерация, пише БТА.

Още по темата
Украйна и светът няма никога да признаят анексирането на Крим от Русия, заяви днес временният президент Олександър Турчинов в отговор на подписаното в Москва споразумение за присъединяване на Крим, предадоха Франс прес и Интерфакс.

"Украйна и целият цивилизован свят няма никога да признаят анексирането на украинска територия", обяви Турчинов, цитиран от Интерфакс. "Това е опасно решение, което няма никакви юридически последствия. Това е опасна провокация не само за Украйна, а и за Европа и за целия свят", подчерта той.

Турчинов обвини руския президент Владимир Путин, че следва примера на нацистка Германия, като анексира украинския полуостров Крим. "Руските власти започнаха днес мръсна игра, за да анексират Крим. С анексирането на територии на други държави от нацистка Германия започна Втората световна война. Днес Путин следва примера на фашистите от 20-и век", каза Турчинов пред журналисти.

У нас на 24 март, в 10.00 часа на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

На заседанието ще бъдат обсъдени потенциалните рискове пред България свързани с развитието на кризата в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: референдумЕСКСНСКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпросът е друг - какво търсиме още в този гейски съюз? И колко време още може да издържи тази кирлива и свръхкорумпирана система?
70
0
 
2
 
! Отговори
liana78 преди 10 години
Пак закъсня псевдо президентът със свикването на КСНС, трябваше да го направи още преди да изрази безумната си позиция и едва ли не да приветства бъдещи военни действия, това не е присъщо поведение на един достоен държавен глава.
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС не признава РЕФЕРЕНДУМ?Една демокрация спре ли да зачита думата на хората - пиши я диктатура!
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Западът и Америка не им пука за Крим и Украйна!Разтрепериха се от начина по който стана отделянето на Крим-с РЕФЕРЕНДУМ!Това им заплашва на САЩ и *** им ЕС световното господство.Страхуват се от политика на доминото днес Крим,утре в страна от Европа/за излизане от ЕС или замразяване на преговори за влизане в същия/,щат в САЩ/несъгласен с политиката,която води Белият дом във Вашингтон/.Тогава положението се изплъзва,защото ГРАЖДАНИТЕ с избор определят дадена политика,не могат да им я наложат!!
67
1
 
6
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Тия педефили кой ги пита?
66
1
 
9
 
! Отговори
ани преди 10 години
ЕС призна Косово ,а Крим не иска..... и защо въобще се бъркат - там където не им е работа
65
0
 
8
 
! Отговори
Искаме референдум преди 10 години
Искаме, даже настояваме за референдум по :1. Подкрепяте ли истеричната кампания на САЩ и ЕС да се докопа да богатствата на Украйна?2. Време ли е да изритаме тази -утка Плювналиев заедно с този който го ***?
64
0
 
9
 
! Отговори
nina преди 10 години
Наистина не мога да си обясня тази световна омраза към русия!!! Германия я разбирам-вси пак СССР ги размаза през 45-та година! Но другите държави?!-които със зъби и нокти драпат за своето си? Дори Горбачов,благодарение на който се разпадна СССР се обяви ЗА връщането на русийската част на Украйна на Русия.
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромпой да гледаш клипа на Емануела ромпомпом, голяма работа е. След това може да го духаш на някой от европейската комисия или европейския парламент.
62
11
 
2
 
! Отговори
Меркел преди 10 години
До огледалцето. Още малко инфо. Няма го вече СССР, няма го и СИВ, няма го и Варшавския договор. Защо ли?
61
4
 
5
 
! Отговори
Меркел преди 10 години
До знаещия ***. Сега разбрах, че има 28 много *** държави в ЕС, а се натискат и още - Сърбия, Македония, Турция, някои от бившите руски републики. Защо ли?
60
5
 
3
 
! Отговори
gecata преди 10 години
Az puk ne priznavam evropeiskia saiuz !
59
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До Анонимен" Анонимен преди 33 минутиДо Гражданин на РБТурско-езичното население в тези райони е с български корени и български гени"Опитай се да им го обясниш лично, преди да гласуват.Опитвал ли си? ;-)
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Десенs kiliinite obrazovania li be tasak
57
11
 
3
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Гледам тук *** русофили са болшенство та искам да ги питам нещо.Знаете ли при кой управник България бележи най голям бум и икономически разстеж.И с какво е известен той.Няма да ви мъча ще ви кажа защото това във вашите комунистически сводки не го пише.Това другари е Стамболов който казва баста на Русия и обръща Бг на запад и тогава Бг развива за времето си модерна индустрия. Сега слагайте минуси колкото искате но историята и фактите не може да промените
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БАРАК ОБАМАcherna *** stisi na palmata da ti ne zavra banana na edno misto,nauchi istoriata i geografiata i posle se pravi na umen. pri parvata svetovna ni vzimat zemiata ia davat na rumaneshte
55
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментарите по-долу в защита на това джудже Путин и си мисля:Ние българите сме малък, но за сметка на това много *** народ.
54
1
 
6
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
До МеркелТочно обратното.Опасявам се, че гладните украинци , ще огладнеят още повече и ще искат присъединяване към Русия,особенно след като Шеврон им отрови почвата и водите
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да видим нашите хубавци - Сергей, Доган, Местан дали ще признаят референдума в Крим и ще направят едно голямо фелацио на Путин.
52
1
 
2
 
! Отговори
svetlio преди 10 години
Portiugata Joze Barozo vzima evropeiska zaplata kum 25000 Evro, proskubanata Rompoika - ne po malko, imat edna tam v EP grozna jena - muj K.Ashtin - po sigurnostta na EU . no se tai i ne smee da obeli duma ( pazi si zaplatata) i tezi tuneiadci shte opredeliat koe e pravilno i koe - ne. Vishte radostta po licata na horata ot snimkata, ...moje da ne vi haresva gospoda "evropeici,"no tova e polojenieto.