Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза

Станишев: Президентът направи тежка политическа грешка
Обновена: 21 мар 2014 12:48 | 21 мар 2014 11:30, Камелия Цветанова
157
Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи като тежка политическа грешка поведението на президента Росен Плевнелиев, който назначи състава на ЦИК по сметките на ГЕРБ и така лиши ДПС от едно място в комисията.
 
Според него това е погазване на закона и Конституцията и е направено след съгласуване с ръководството на ГЕРБ.
 
„Със скандала, който предизвика президентът, той показва за пореден път, че е президент на една политическа сила”, коментира Станишев.

Според него доказателство, че действията на Плевниелв са съгласувани с ГЕРБ, са и думите на лидера на опозицията Бойко Борисов,  който предупреди тази сутрин, че може и да не  признае резултатите от евроизборите.

Още по темата
„Това, което направи вчера президентът, е открита провокация към парламента, към законите и към Конституцията, защото той отправи апел към политическите сили да се разберат за разпределението на местата в ЦИК, но той зае страна и в момента стои наклонен на една страна като кулата в Пиза и то към ГЕРБ”, обвини соцлидерът.
 
Относно кризата в Украйна той коментира, че винаги трябва да се премерва внимателно.

Станишев разясни и какво е имал предвид в интервюто си за в. "Труд", озаглавено: "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!", което предизвика реакции от останалите политически сили.

В него лидерът на столетницата защитава позицията на България за референдума в Крим и прави паралели с Кърджали.

„Благодарение на политическите сили България избегна това, което се случи в други балкански страни, но нищо не е даденост и не е гарантирано.  Винаги трябва да пазим това, което сме постигнали”, обясни днес Станишев.

Заради намесването на името на брат му Георгий Станишев в проекта за строителство в местността „Карадере” той настоя, че брат му е архитект и е наемен работник.
 
„На брат ми, който го използват като боксова круша, бих  препоръчал да съди всеки, който замеси неговото име”, заяви Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
31
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Наклонената поза е ваша др.Станишев,наклона е към Местана и цялата незаконна партия ДПС.Толкова яростна защита от БСП за бизнес партньорите си от кръговете на Доган не се е виждало,те по-добре да се слеят в едно - партия за свобода и права върху социалистите в България, право на собственост.Това докараха целувките от Орлов мост.
7
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев има нещо сбъркано в теб пич. Много сбъркано. Не ставаш нито за оратор, нито за премиер, нито за лидер, а се правиш на всичко това.
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа много те намрази ,ще става война ,искаш да ни потурчиш ли
5
25
 
11
 
! Отговори
viktoria35 преди 10 години
Плевнелиев е продукт на ГЕРБ и кръга Капитал и обслужва техните интереси, защото те го назначиха на президентския пост, той не беше избран от народа, но в случая наистина постъпи противоконституционно и трябва да бъде санкциониран.
4
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде първите трима типични ***.Не коментират казаното ,а човека който го е казал.А той уважаеми увяхнали гербери ви казва -защо Президента смята че 5,25 =6 , а 1,95 = 1.Това в кой факултет са го учили пожарникаря и т.нар.президент
3
3
 
42
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
А ти си наклонен като гей , само че към сараите !
2
24
 
10
 
! Отговори
дядо преди 10 години
не е наклонен,друга е позата,същата каквато всички политици сте заели "на колене пред уреда" на Брюксел!Нещастници!!!!
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ami ot roditeli - predateli ,kakvo da izleze - pak predatel.