Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза

Станишев: Президентът направи тежка политическа грешка
Обновена: 21 мар 2014 12:48 | 21 мар 2014 11:30, Камелия Цветанова
157
Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи като тежка политическа грешка поведението на президента Росен Плевнелиев, който назначи състава на ЦИК по сметките на ГЕРБ и така лиши ДПС от едно място в комисията.
 
Според него това е погазване на закона и Конституцията и е направено след съгласуване с ръководството на ГЕРБ.
 
„Със скандала, който предизвика президентът, той показва за пореден път, че е президент на една политическа сила”, коментира Станишев.

Според него доказателство, че действията на Плевниелв са съгласувани с ГЕРБ, са и думите на лидера на опозицията Бойко Борисов,  който предупреди тази сутрин, че може и да не  признае резултатите от евроизборите.

Още по темата
„Това, което направи вчера президентът, е открита провокация към парламента, към законите и към Конституцията, защото той отправи апел към политическите сили да се разберат за разпределението на местата в ЦИК, но той зае страна и в момента стои наклонен на една страна като кулата в Пиза и то към ГЕРБ”, обвини соцлидерът.
 
Относно кризата в Украйна той коментира, че винаги трябва да се премерва внимателно.

Станишев разясни и какво е имал предвид в интервюто си за в. "Труд", озаглавено: "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!", което предизвика реакции от останалите политически сили.

В него лидерът на столетницата защитава позицията на България за референдума в Крим и прави паралели с Кърджали.

„Благодарение на политическите сили България избегна това, което се случи в други балкански страни, но нищо не е даденост и не е гарантирано.  Винаги трябва да пазим това, което сме постигнали”, обясни днес Станишев.

Заради намесването на името на брат му Георгий Станишев в проекта за строителство в местността „Карадере” той настоя, че брат му е архитект и е наемен работник.
 
„На брат ми, който го използват като боксова круша, бих  препоръчал да съди всеки, който замеси неговото име”, заяви Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кланът Станишеви ще строи на морето
27
2
 
28
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАБРАНАТА НА ДПС !
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ето защо любимата дума на Плевнелиев е олигарх, защото той самия е такъв. Неспирните му офшорни далавери, които излизат наяве явно много притесняват и него и ГЕРБ, след като така са се вкопчили в идеята да завземат отново властта и да потулят всичко. Нещо повече има задкулисен план за създаването на президентска република, който ще става с вещата подкрепа на Роско човекът на КРИБ и Капитал.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обадил се гърбел на щърбел. а Преждевременно моника и брат му григории си готвят проектче за карадере което е в натура 2000.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Край нямат тия истории. Затова е излишно да изреждаме изсилванията на този пишман президент , попълнили вече една завидна колекция от скандални несъобразности, с която накичи набързо президентството.
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, Русия си има Путин, а ние си имаме ***
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек ми е страшно противен
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам чувството, че гледам някаква лоша постановка. Едни и същи лица, различни роли (ту управляващи, ту опозиция), еднакви номерца си погаждат, в зависимост от ролята. И кой излиза ***? Публиката, от която съм част. Срамувам се.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Спомнете си поне едно нещо от стореното или изреченото от Пювнята, което да не е предизвиквало неудобство няма да се сетите. Ето и сега пак това се случи с фамозното посещение в Китай. Нова страница от Книгата на Конфузиите.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Плевнелиев наклонен към ГЕРБ като кулата в Пиза "Много му дойде престоя в Италия на тоя *** Станишев, че и за Пиза говори. Пък чак бил подкрепен от европейските социалисти и други анти-човешки институции.
18
2
 
18
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Серго пък ти направо си легнал с цялото ДПС
17
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той не е наклонен, направо е над**ен.Що за Български президент е това който трета поредна година на връх 3-ти март, на връх Столетов на паметника на Свободата в словото си нито веднъж за 3 години не посмя да спомене от кого и от кой е освободена България. Да не вземе да обиди Анкара случайно, свалил си е гащите и чака мунчото. Знае че ако Ердоган се разсърди и господарите му от ЕС няма да са доволни.
16
18
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Роско е срам за българския мъж, срам за българския висшист, срам за българската политика, срам за българския емигрант и ще ми трябват още 3 часа, за да изредя всичко. До кога ще позволяваме *** да ни се присмиват в лицето ? До кога ? Кого чакаме да ни свърши задължението да изритаме това *** ???
15
1
 
18
 
! Отговори
tuuutt преди 10 години
този сайт е толкова продажен ... то голямо четкане на комунистите , всяка втора е за възхваляване им ... а другите против опонентите им ... доказателство - и една дума не се написа за протеста снощи срещу застрояването на Кара Дере
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крадецът вика:"Дръжте крадеца!" ДПС и Атака се наклониха една към друга за поредната целувка, а БСП им прави завет, за да не настинат.:) Нали само тя е боркиня за справедливост и дава пример на останалите коалиционни партньори. Законът е повече от ясен, господа, но вие искате да сте над него, както винаги - вечни и непогрешими управници. Този път манипулациите ви няма да минат. Ще потънете в собствените си манипулации и ще се отровите в собствената си злоба, развявайки знамето на корупцията.
13
0
 
3
 
! Отговори
varg преди 10 години
На мене по ми прилича на състезател по бобслей.
12
0
 
1
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Първанов*
11
3
 
25
 
! Отговори
ЕЗИВ БЪЛГАРИН преди 10 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАБРАНАТА НА ДПС !
10
3
 
23
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Както първанот беше наклонен към БСП смешници!!!!!!!!!!!!!!!!Всички политици!
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я, оригиналничим. Кулата в Пиза, хъ? Я бегом да оправяш Украйна бе ч..