Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!

БСП внесе в ЦИК 100 000 подписа, за да се регистрира за евровота
Обновена: 8 апр 2014 14:02 | 8 апр 2014 11:08, Камелия Цветанова
259
Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!
Снимка: БТА

Предстоящите избори са за Европейския парламент, но те имат и национално натоварване и то е дали ГЕРБ ще се върне на власт. Това призна лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с млади социалисти внесе 100 000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за участие в евровота.

„Първа политическа сила на изборите - това ще е успех за нас, ние се борим за доверие, а не за бройки евродепутати”, обобщи Станишев очакванията на левицата за резултата от предстоящия вот.

„Ние сме инструмент за няколко неща и първото от тях е да не допуснем връщането към предишните четири години  на безобразие, беззаконие, рекет, неплащане на социални задължения, това е най-големият залог за всеки един гражданин, защото съм дълбоко убеден, мнозинството от българите не искат да се върнат Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, за да правят предишните безобразия”, упрекна Станишев бившите управляващи.

Според него победата на социалистите на изборите ще гарантира социална Европа и достойно място на България в нея.

„Днешна Европа не е това, което повечето европейци очакват, и отговорност за това носят десните партии, които пет години доминират в европейските институции и това искаме да променим, защото липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора в България и в Европа и е нужна сила и политическа воля, за да се промени това”, коментира още лидерът на левицата.

Той даде заявка, че БСП ще води открита и смислена кампания и се похвали, че досега само Столетницата е представила европейска предизборна платформа.

„Никой друг няма платформа и това е толкова спешно, те нямат идеи, нямат визия за Европа, а трябва да сме наясно, че хората искат Европа, в която България да има достойно място, а не да е периферна, втора ръка страна, а ние искаме справедлива България в социална Европа. Искаме да върнем надеждата в хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени и това правим с решенията на правителството и с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки и търговски вериги, защитаваме хората”, отбеляза Станишев.

Според него разочарованието от Европа  идва от това, че тя изключително се отдалечи от проблемите на хората, а това е заради десните партии, които са на страната на големите корпорации и интереси и не отчитат аргументите на малките страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дон Боко Будалезе мафиот от Банкялезекапо де ла тути капиала Серго яко го затапи.........и сладко, сладко го изклати
205
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СПЕШНО ВКАРАХА БОЙКО БОРИСОВ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА И ГО СЛОЖИХА НА СИСТЕМИ. Лекарите са започнали да му правят изследвания. БОЙКО БОРИСОВ имал необичайно високо кръвно налягане, а първите резултати за сърцето му не са никак добри.Според лекари от правителствена болница премиерът е получил остра тахикардия. Те смятат, че Борисов е преживял най-тежко предателствата през последните дни.
204
0
 
0
 
! Отговори
681 преди 10 години
До СПАС Аз също!
203
5
 
2
 
! Отговори
Победа преди 10 години
За всички е ясно - БСП ще е първа политическа сила на предстоящите избори.
202
6
 
1
 
! Отговори
Naidenov преди 10 години
Абсолютно е прав лидерът на БСП, че никой не иска Борисов, и победителите на евроизборите ще са БСП.
201
5
 
1
 
! Отговори
Miroslav преди 10 години
БСП ще успеят на изборите, защото никой не иска ГЕРБ отново на гребена на вълната.
200
4
 
1
 
! Отговори
Емил Стоянов преди 10 години
Станишев много израстна като политик и сега направи един правилен анализ на обстановката.
199
5
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
БСП ще победи на предстоящите избори.
198
7
 
2
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Вярно е, че сте доста напред в сравнение с ГЕРБ, но това не ме топли! Аз ще гласувам за СКБ!!! Само Комунистите се борят за Социализъм, без да присъства тази дума в името им, а и ТВЪРДО ПОДКРЕПЯТ РУСИЯ В БОРБАТА против нато и сащ!!!!
197
1
 
5
 
! Отговори
226 преди 10 години
Хайде сега погледнете коментарите по-долу:209 Росен210 Лора211 Илия212 Деси213 БобиДа ви се струва нещо недредно? *** аре да баннете едно ИП и тези 5 коментара а? Или тролстването за едната пица докато други зимат милиарди заеми е съвсем наред?
196
1
 
5
 
! Отговори
АУУУУУУУ преди 10 години
До РосенТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ И КЪДЕ ЖИВЕЕШ?С КАКВО СА ЗАСЛУЖИЛИ бсп ДОВЕРИЕ? ПЛАТЕНИ ПРОВОКАТОРИ!
195
3
 
1
 
! Отговори
681 преди 10 години
АЗ СЪМ ЗА НОВА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ!
194
1
 
10
 
! Отговори
Тоя оня преди 10 години
Серго кво стана с контрабандата, нали се губеха там 1.5 милиарда годишно. Към момента делът на контрабандните стоки не е намалял. Искам обяснение веднага защото аз ти плащам заплатата
193
0
 
7
 
! Отговори
съюз нерушимий преди 10 години
Българските русофили мразим Сергей, Първанов, Болен и Бареков, които служат на американците и еврогейския съюз!!!!
192
4
 
4
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Ако в България има още останали хора със социалистически идеи,няма защо да се въртят около реакционните социал-демократически идеи на БСП и Станишев.Ако жалим и милеем за социализма и живота на обикновените хора тогава, сега трябва да подкрепим идеите и програмата на Волен Сидеров. Така става сега в целия свят- Вижте какво направиха Унтарците, Украинците, Руснаците...Смело да АТАКУВАМЕ КАПИТАЛИЗМА И НЕГОВАТА СОЦИАЛ-ДЕМОКРАТИЧЕСК ЗАБЛУДА.
191
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИлияTROLLL ama mnogo trolove tuka to ne bobi, lora, desi, iliq ...
190
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДесиTROLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
189
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Откъде ги вадят тия проценти социолозите. Особено на ГЕРБ. Аз досега един човек не съм чул, който иска да гласува за тях.Хората са отвратени и масово ги псуват.
188
0
 
0
 
! Отговори
Aseniov преди 10 години
az imam ogromno golyamo bezrezervno i vseotdaino doverie v naslednika familia Stanishev na Parva chastna banka s tyahnata unikalna bulgarska phylosophya "Vashite dobri pari v nashite dobri race"!Dano tosi pat da poluchat mnogo po- golyamo doverie i mnogo poveche ot vashite dobri bg levove, zavarzani zdravo za eyroto, v tehnite dobri race da legnat pak savsem dobrovolno!
187
2
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Младежкото БСП се включи да си заработи парчето пица ...