Лазаров искал да хвърли оставка след Лясковец, Йовчев отказал

Вътрешният министър сметнал, че това няма да е добър ход
Обновена: 8 апр 2014 09:50 | 8 апр 2014 09:33,
76
Лазаров искал да хвърли оставка след Лясковец, Йовчев отказал

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров предложил да си подаде оставката веднага след операцията в Лясковец, но вътрешният министър Цветлин Йовчев отказал. Това съобщи пред bTV МВР шефът Цветлин Йовчев.

При злополучната акция барикадиралият се в дома си Петко Петков уби полицай и рани други трима.

След направена проверка на операцията Цветлин Йончев вече обяви, че четирима души ще бъдат наказани.

Шефът на полицията във Велико Търново Христо Христов ще бъде сменен, двамата служители, които са снимали в деня преди акцията и не са докладвали, че Петков ги е видял, вероятно ще бъдат дисциплинарно уволнени, а бившият директор на ОДМВР-Велико Търново Живко Коцев ще получи наказание "недопускане до израстване в конкурс".

Още по темата
След като Лазаров предложил да сдаде поста, министър Йовчев му казал, че това няма да е добър ход. "Пазя и ще браня всеки, който изпълнява задълженията си в системата на МВР“, мотивира се вътрешният министър.

„Не можем с лека ръка да решаваме съдби, за да има принесена някаква жертва само и само за да затворим случая. Ще действаме адекватно”, добави той.

По думите му той ще е „гръб“ на главния секретар на МВР, „докато е лоялен, изпълнява съвестно задълженията си и спазва законите“.

Йовчев отново беше категоричен, че няма подценяване на ситуация при акцията в Лясковец и отново обвини двамата служители, които са снимали дома на Петков.

Големият проблем е в това, че лицето е забелязало служителите на ОДМВР- Велико Търново и тези служители не са информирали за това, че са били забелязани”, обясни Йовчев.

По думите му операцията има трагичен завършек, защото "лицето ги чака в засада". Той обясни, че е нямало как да не се проведе тази рискова операция, тъй като е бил получен сигнал, че Петков е готов да използва оръжието си срещу децата от училището, което е разположено до дома му.

По отношение на действията на баретите Йовчев смята, че те са се държали адекватно.

Вътрешният министър отново повтори,  че областният директор на МВР Велико Търново носи пряка отговорност за планирането и провеждането на операцията в Лясковец, както и затова,че не са предприети и взети необходимите мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
gemballa преди 10 години
MILICIONERI!!!!!!!!!
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ейй страшен селски бек е този лазаров радановско-селендурско махленски капацитет той е излязъл от горна оряховица но тя за съжаление както виждам никога няма да излезе от него
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 63; Абе ***,що не вземеш да се гръмнеж!!! Ако неможеш аз ще ти помогна!!! Ти, да не си обратен бе!!! тея пипали с твърда ръка и къде,кво пипат бе ***!!?? Драпат си таш....ците!! Колко убити и ранени трябва да има за да проумеят колко са некадърни и прости!!!??ко друго правителство го беше допуснало това,щяха да се пеняват и даже жълто щяха да имат отзад!!! Пълни некадърници,ама май месец идва и после айде на ***!! *** мерзавци,ето тва сте вие!!!
69
0
 
10
 
! Отговори
Съвестен преди 10 години
Излезе ми от главата държавата, но мисля че е Швеция, та........техният министър на транспорта си подаде оставка / и я приеха / защото един от влаковете е закъснял с близо 10 минути. Хайде да помислим какво щеше да се случи, ако техният еквивалент на МВР допусне такъв гаф?! И кога ще имаме политици с морала на техният министър на транспорта ?!
68
0
 
4
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
ГОСПОДИН ОВ4ЕВ -ТИ СЕ ПАЗИ ОТ ВАЛКА СИДЕРОВ ДА НЕ ТЕ НАБИЕ-КАТО ГЛЕДАМ КАК БИЕ ПОД4ИНЕНИТЕ ТИ ,,,А ТИ ОВ4ЕВ НИ6ТО НЕ ПРАВИ6 ДА ГИ ЗА6ТИ6--- СИ МИ ЯСЕН_____МУХЛЮ
67
0
 
5
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
ЗАШТО Я ХВАРЛИЛ А НЕ Я Е ПОДАЛ-Х И Т Р О
66
0
 
11
 
! Отговори
Дообре! преди 10 години
Щом е отказал, тогава да си подаде той неговата оставка! Ние ще му я приемем! Добър ход ще е!ОСТАВКА!!!
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се ,че няма подценяване на акцията в Лясковец.Тук става дума за надценяване на създалата се ситуация преди организирането на страховитата акция.Все едно да пратиш топ да убие мравка.И тук не става дума за липса на професионализъм,а липса на главен мозък.
64
0
 
11
 
! Отговори
КО?Не! преди 10 години
До цвъкоТова виц ли е?Или може би опорна точка! СЕГА Е ПОЛИЦЕЙЩИНА И ПРЕСТЪПНОСТТА Е СКОЧИЛА МНОГО! ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ И ЧУВАМЕ НЕ МОЖЕШ ДА ЗАБЛУДИШ С ОПОРНИ ТОЧКИ!
63
11
 
0
 
! Отговори
батка преди 10 години
Че защо някой трябва да си подава оставката? Аз като съм некадърен, шефът ми ли трябва да си подаде оставката, айде стига глупости!
62
12
 
0
 
! Отговори
ясно преди 10 години
Стана ясно вече, че виновни са полицаите, които са извършвали огледа. Стига сте търсили под вола теле. Оставки няма да има!
61
20
 
0
 
! Отговори
цвъко преди 10 години
И Йовчев, и Лазаров си вършат добре работата. Най-после имаме хора, които пипат с твърда ръка и не прекланят глава пред престъпността. Помните ли Цвъко, резил голям за МВР!
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ли е последната нова версия за голямата отговорност пред народ и родина. Направо са жалки. То бива малоумие, ама чак пък толкова. Като си помисля какви хора стоят начело на управлението на високите и средните нива, става ми страшно болно за децата ни. Нито животът защитен от престъпници, нито здравеопазването читаво, нито образованието. Какво им даваме. Живот без никаква сигурност. Затова у нас и в чужбина си живеят безпроблемно като арабски шейхове само техните деца. Некадърни, но богати.
59
0
 
13
 
! Отговори
не ,бе преди 10 години
Тъпите ви театри ,нямат край! Бил искал ,да си я подаде , ...... оставката де , ама ...... ! Толкова некадърници ,на едно място ,каквото е това правителство .... !
58
0
 
15
 
! Отговори
бобо преди 10 години
***,по-***,Лазаров,Офчеф-това е последната класация!!! И що ли селянина Лазаров не си подаде оставката при Президента!!! Нали той го назначава!!! Ама тея момчета наистина са много прости!! Не ме очудват резултатите в полицията!! С такива прости ръководители и резултатите са прости!!!
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погледнете къв *** управлява МВР
56
0
 
10
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Ловджията победи МВР.След месец МВР откри причините за тази загуба.Причината била фотаджийска.Йовчо и Лазар начело на стадото.
55
0
 
3
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Ловджията победи МВР.След месец МВР откри причините за тази загуба.Причината била фотаджийска.Йовчо и Лазар начело на стадото.
54
0
 
7
 
! Отговори
бг преди 10 години
До mitovaИ да сте учила- моралът,интелекта и мъдроста не идват с учене,а са ДАР! Гафът на полицията е към днешна дата от сега управляващите,колкото и да им се иска да го препишат на предишните!
53
0
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Ха смешно!-сега това ли измислеха,след като се видя и гафа от пресконференцията! МВР пък вчера се видя, в "Господари на ефира" колко може да мачка и репресира обикновени граждани! Направо е шокиращо как си служат с похвати на дноси и лъжа,зза да тикнат в затвора една обикновена двойка,която им се пречкало по пътя! ПОЛИЦЕЙЩИНАТА Е СЕГА! ИСКАТ ДА НИ "СТРАХУВАТ МАЙ!