Лазаров искал да хвърли оставка след Лясковец, Йовчев отказал

Вътрешният министър сметнал, че това няма да е добър ход
Обновена: 8 апр 2014 09:50 | 8 апр 2014 09:33,
76
Лазаров искал да хвърли оставка след Лясковец, Йовчев отказал

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров предложил да си подаде оставката веднага след операцията в Лясковец, но вътрешният министър Цветлин Йовчев отказал. Това съобщи пред bTV МВР шефът Цветлин Йовчев.

При злополучната акция барикадиралият се в дома си Петко Петков уби полицай и рани други трима.

След направена проверка на операцията Цветлин Йончев вече обяви, че четирима души ще бъдат наказани.

Шефът на полицията във Велико Търново Христо Христов ще бъде сменен, двамата служители, които са снимали в деня преди акцията и не са докладвали, че Петков ги е видял, вероятно ще бъдат дисциплинарно уволнени, а бившият директор на ОДМВР-Велико Търново Живко Коцев ще получи наказание "недопускане до израстване в конкурс".

Още по темата
След като Лазаров предложил да сдаде поста, министър Йовчев му казал, че това няма да е добър ход. "Пазя и ще браня всеки, който изпълнява задълженията си в системата на МВР“, мотивира се вътрешният министър.

„Не можем с лека ръка да решаваме съдби, за да има принесена някаква жертва само и само за да затворим случая. Ще действаме адекватно”, добави той.

По думите му той ще е „гръб“ на главния секретар на МВР, „докато е лоялен, изпълнява съвестно задълженията си и спазва законите“.

Йовчев отново беше категоричен, че няма подценяване на ситуация при акцията в Лясковец и отново обвини двамата служители, които са снимали дома на Петков.

Големият проблем е в това, че лицето е забелязало служителите на ОДМВР- Велико Търново и тези служители не са информирали за това, че са били забелязани”, обясни Йовчев.

По думите му операцията има трагичен завършек, защото "лицето ги чака в засада". Той обясни, че е нямало как да не се проведе тази рискова операция, тъй като е бил получен сигнал, че Петков е готов да използва оръжието си срещу децата от училището, което е разположено до дома му.

По отношение на действията на баретите Йовчев смята, че те са се държали адекватно.

Вътрешният министър отново повтори,  че областният директор на МВР Велико Търново носи пряка отговорност за планирането и провеждането на операцията в Лясковец, както и затова,че не са предприети и взети необходимите мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
12
 
! Отговори
полицай преди 10 години
Тази "операция" е апотеоз на състоянието на МВР. Години на ред никой от ръководителите на ведомството не се е сетил да се приложи елементарна оперативна комбинация за извеждане на лицето от дома му. Например да се задържи майката менторка, след което да се съобщи на лицето, че тя е претърпяла инцидент и е в тежко състояние в болница. Обекта излиза от дома си и след това е много лесно да се задържи. Само 5% от инспекторите в МВР са завършили Академия на МВР или "Право" - факт въпиюща и повсеместна некомпетентност
31
2
 
17
 
! Отговори
прокурор преди 10 години
Личи си , че Йовчев е кадър на ДПС-ДС. Такъв *** имат само те. Трябваше да накажат чистачката, че не им е казала накъде се отваря външната врата-навън или навътре. Това показва колко добре са подготвени ***. Те блъскали навътре да изкъртят вратата , а тя се отваряла навън. Ега ти и МВР-то ега ти и чудото. Жалка работа.
30
1
 
18
 
! Отговори
МАРИ преди 10 години
Тоя нормален ли е? С цялото си нахалство излиза и ръси глупости. Ще накажат хората, които имат най-малка вина и които взимат най-малки заплати. А пък тия двамат хубавци къде са учили, какво са завършили,как са взели дипломи -то се видя колко са некадърни,ама оставки за тях няма.Жалко за загиналия и ранените.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Jesus Christ Superstar
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един ден това некадърно правителство ще падне и тогава ще има затвор за селянина Овчев и Маймуняка Лазаров!
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е управлението на Орешарски, а?
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Били ги очаквали!? Ами ако терористи превземат самолет и трябва да ги атакувате те дали няма да ви очакват? То като не те чакат и баба знае!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първото платено и инструктирано *** Диди се появи с опорна точка от овчев.
24
0
 
20
 
! Отговори
До диди преди 10 години
Ти да не си приятелката на бисер петното или секретарката на пеевски? Трябва да си много ограничена за да повярваш на глупостите на Йовчев. Подготвени командоси натръшкани от луд авджия поради грешка на местно ниво. По твоята логика да уволнят чистачката там.
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев ще подаде оставка само когато Пеевски му нареди.
22
26
 
1
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Г-н Йовчев е абсолютно прав! За какво точно да приема оставката на Лазаров?!? Очевидно нещата тук, в София са планирани правилно и провала на акцията определено се дължи на неадекватни действия ТАМ!
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Журналистиката в България е на отчайващо ниско ниво.В този смисъл, ДНЕС.БГ, спазвайте малко медийна хигиена, моля ви. Няма нужда да пишете новини за всяка глупост на всеки ***. И то ***, издигнати изкуствено на пиедестала на известността пак от вас.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ли е последната нова версия за голямата отговорност пред народ и родина. Направо са жалки. То бива малоумие, ама чак пък толкова. Като си помисля какви хора стоят начело на управлението на високите и средните нива, става ми страшно болно за децата ни. Нито животът защитен от престъпници, нито здравеопазването читаво, нито образованието. Какво им даваме. Живот без никаква сигурност. Затова у нас и в чужбина си живеят безпроблемно като арабски шейхове само техните деца. Некадърни, но богати.
19
0
 
22
 
! Отговори
червен петър преди 10 години
ние данъкоплатците искаме да знаем каква работа са свършили баретите през последните 10 години тъй като ние им плащаме заплатите и оборудването- селата разграбени от *** реколта фризери буркани всичко се краде границата отворени всякакви терористи влизат настаняват се тука и се променя етническия състав на държавата няма кой да ги спре, крадци ддсари приватизатори и кредитни милионера са на свобода никой не ги търси за нищо а специалния отряд се разхожда в чужбина да придружава манекенките
18
0
 
15
 
! Отговори
Бисер петното преди 10 години
Това е моя човек. Герб са виновни.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Троловете ги няма, явно са на инструктаж при овчев.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек е срам за мвр и гордоста на дпс. Спокойно можем да го наредим до Пеевски и Бисеров.
15
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 10 години
е такава ни е цялата държава! Айде сега ще уволним няколко човечета, за да отчетем дейност, а пък следващия път пак така с неподготвени достатъчно хора и т. н. Йовчев, трябва промяна в подбора, мисленето, подготовката и какво ли още не. Оставката е само следствие.
14
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчедушието на троянския кон в мвр от управлението на герберите.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виновни няма , да влезе убития. Явно са ни в повече командосите и за да няма съкращения ги пращат на такива мисии разработени от създателя на опорните точки.