Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец

"Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по "Кокаинови крале"
10 апр 2014 10:22,
133
Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец
Светлозар Лазаров Снимка: архив, БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обвини в предателство към системата двамата служители, които бяха уволнени след провалената полицейска акция в Лясковец, при която психично болният Петко Петков застреля командос и рани други трима. 

Двамата полицаи бяха посочени за виновни за провала на операцията, тъй като ден преди това заснели къщата на Петков и били забелязани. Вчера се появи информация, че те възнамеряват да съдят МВР заради освобождаването си. Заради случая беше сменен и шефът на полицията във Велико Търново, а бившият началник на областната дирекция получи наказание "недопускане до израстване в конкурс".

„Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Знаете ли кое ми направи най-лошо впечатление – най-добре се държи майката на Петко и много по-достойно дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия“, коментира пред БНР Лазаров. „Самата жена обясняваше как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видели, те оттам нататък какви мерки са предприели и т.н. Какво повече трябва да обясняват, да не съм ги пратил аз там да снимат или да се държат по този безобразен начин“, запита главният секретар на вътрешното ведомство.

Още по темата
„В крайна сметка това е предателство към системата и към колегите – загина човек“, изтъкна Лазаров. Той допълни, че директорът на местната полиция не е пращал служителите там, а още по-фрапиращото било, че служителите не са докладвали, че са били видяни. 

„Какво – ще отрекат, че са знаели, че са видяни ли? Майката на Петко го каза вчера. Да не говорим, че всъщност са се записали на камерата, когато са я давали на униформения служител. Що за безобразие и безумие е това“, отсече Лазаров. По думите му след като Петко и майка му са видели полицаите, са започнали да правят барикади и са чакали служители на реда „с пушката“.  „Провалена е операцията, обяснихме защо. Няма начин войскова единица и специална част, която като попадне на засада, да реагира по най-добрия начин“, категоричен беше главният секретар на МВР. 

Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по операцията "Кокаинови крале", посочи още главен комисар Светлозар Лазаров. „За мен е необяснимо, че по операция „Кокаинови крале“, която всъщност е операция на други служби, е работено явно избирателно, тъй като има лица, които са свързани с т.нар. „Кокаинови крале“, тази връзка е потвърдена и юридически, и с друга информация", заяви Лазаров.

Според главния секретар на вътрешното министерство причината за разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков са финансово-икономически интереси. „Когато се извършва убийство, имаме две възможности – или лични мотиви, или финансово-икономически интереси. В случая от това, което ми е докладвано, от това, което виждам като материали, най-вероятно става дума за финансово-икономически интереси и то за големи размери“, коментира Лазаров. 

Битовата престъпност в страната е намаляла с 13 процента от началото на годината, а в „чувствителните зони“, където имаше най-много проблеми, с до 70 на сто, отчете още главният секретар на МВР.  По думите му се увеличават престъпленията, извършени от непълнолетни в София, както и тези, извършени от жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
25
 
4
 
! Отговори
Комисар преди 10 години
В нашата професия такива неща се случват. Убиеца Петко е трябвало да бъде задържан още преди 2 години, но незнайно защо всички е потулено. С идването на ГЕРБ на власт развитието на МВР и отряда сякаш се сгромоляса. Липса на най-елементарни неща като щитове. Всяко предно правителство преди тиквеното имаше политика на модернизиране и трансформация на силите на МВР. В същото време десетки хиляди се източваха от държавния СОТ през частни фирми и познайте къде отиваха парите. При Тиквата.
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко е удобно да има с кой да си избършеш ***.
35
1
 
27
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Ей затова мразя когато комунистите са на власт. Разни шебеци почват най-нагло да казват на бялото черно и не само че си вярват но те изкарват *** ако не мислиш и ти така. Тоя шебек откога трябваше да си е заминал за тоталното осиране на МВР ама други са му виновни. Някак си не виждам как полицайте ще идат на своя глава да снимат. Да не говорим за тоталното отклоняване на вниманието от това необходимо ли е било да се пращат баретите изобщо. Защо тая *** и Овчев нищо не казват за това?
34
0
 
2
 
! Отговори
pesimista преди 10 години
До Анонименwinaaagiiiimaaalkiiiteeeopiiiiraaatpeee6kiiiiraaaaaaa daaaaaaaaaaaaaaaaa
33
0
 
24
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
;най-добре се държи майката на Петко и много по-достойно дори от някои политици и професионалисти; Затова са й назначили тройна психична експертиза.От коя страна на барикадата са лудите.
32
0
 
2
 
! Отговори
Assenov преди 10 години
ima daje video/audio.
31
0
 
35
 
! Отговори
Безсрамник... преди 10 години
Гнус ме е от Лазаров... най-малкото ама наистина най-малкото нещо, което можеше да направи е да си подаде оставката. Още повече е познавал и убития полицай Емил Шарков... обаче Шарков вече го няма на този свят, а Лазаров иска със зъби и нокти да си запази поста и да е във властта. Какви са тези хора като Лазаров, никакъв морал ли не е останал в днешно време?!?!?! Жалко за обвинените за "виновни" полицаи в Лясковец... естествено, че ще изгорят обикновени хора, а не властимащи... за пореден път...
30
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естсствено че полицаите са виновни.Кога сте виновни вие - НИКОГА.Какво ли ще кажете като осъдят мвр ми е интересно.
29
1
 
44
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Съвсем сериозно, Лазаров е на границата със слабоумието. По-зле от това се определя като дебилизъм. Чудно как изобщо е попаднал в милицията, да не говорим за висок държавен пост, като за нивото му е много и разсилен в заведение за бързо хранене.
28
0
 
2
 
! Отговори
dub преди 10 години
prekrasno - ima snimki predi i sled sabitieto - za bg publik - ot rabotata na bg policai i bg bareti.koi e po po nai?
27
0
 
46
 
! Отговори
az преди 10 години
Абе, тоя не беше ли зетя на Камен Петков от ДПС.......той е, той е.
26
0
 
34
 
! Отговори
акуд преди 10 години
лазароф предатели са тези който го правят с дпс
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 23 Впрочем той се е дал оставката, но "бастуна" не я приел... не съм му фен, просто такива набедени глав.сек-ове (дето от майорче за една нощ слагат лампази с полит. заслуги) са обида за целия професионален състав на МВР.
24
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спряхте да регистрирате кражбите,хората не ви вярват и не подават жалби,защото няма смисъл.Никой не се занимава с автокрадците и домовите кражби,жандармерията стои като на пост без да върши нищо,само показност.Това го умеете най-добре да говорите и да се показвате,но ефект няма.
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е човек без морал и достойнство! ОСТАВКА!
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помагат си за съкращенията с такива акции. Оставка ***!
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pomiar!
20
1
 
31
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Същата вечер след трагедията ,господина заяви ,че акцията е успешна за обществото и неуспешна за МВР.И чичо Митко не може да го измисли по добре.
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само ако имаше капка съвест и достойнство щеше да подаде оставка този див селянин. Такава и при него и при министъра липства.
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Светльо, а що не коментираш че 10 мин "качулките" са напъвали вратата навътре, при условие че се отваря навън бре? Накрая ще се окаже че вицове за ченгета няма - всичко е истина!