Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС

Спекулация е, че кабинетът ще падне след вота, заяви Станишев
12 апр 2014 12:35, Александър Попов
146
Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС
Снимка: БСП

Няма как да правим политика за подобряване на живота на обикновения човек, ако от Брюксел духа вятърът на социалното замразяване. Кризата се е отразила толкова тежко на хората, защото ЕНП е управлявала Европа през последните години, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Дарик.

Според него Европейската десница е показала много по-малко ангажираност с проблемите на България, за разлика от социалистите, които винаги са били справедливи и са третирали България като равноправен партньор.

Още по темата

Той даде пример с президента на Европейския парламент Мартин Шулц, който много ясно и аргументирано заяви пред Европейския съвет позицията си по отношение на „Шенген” и влизането на България и Румъния в пространството.

Станишев призова да не се спекулира, че след вота за европейския парламент правителството на Пламен Орешарски ще падне.

"Десните, в продължение на пет години от началото на кризата, налагат модел на икономическа политика, който доведе Европа до задънена улица. Те казват - основният проблем са публичните разходи, те трябва да бъдат ограничени и автоматически ще дойде растежът, автоматически ще се създадат работни места. Това не сработи, напротив – все повече хора са разочаровани от Европейския съюз", заяви Станишев.

По негови думи, за да се получи истинската промяна е необходимо да се промени баланса и в Европейската комисия, и в Европейския парламент. Тогава ще могат да сработят повече социални политики, политики на солидарност между европейските държави.

"Всички разбираме, че тези евроизбори са натоварени с национално значение и са тест за всяка една политическа сила. В момента, като партия, ние сме в добра кондиция, казвам го убедено, защото през последния месец не спирам да се срещам с нашия актив", заяви Станишев.

Лидерът на БСП каза, че всеки човек трябва да си отговори на два въпроса.

"Първо, иска ли да се върнем към последните четири години, към репресиите, непредсказуемост на държавата, рекет върху бизнеса, или искаме да вървим напред с различна нова политика, която кабинетът на  Орешарски демонстрира. Второ, ако не искаме ГЕРБ да се връщат, коя е партията, която може да гарантира, че няма да се върнат, която няма да сключи сделка с Борисов. Познайте отговора?", попита Станишев.

Междувременно на среща в Белоградчик Сергей Станишев обвини Борисов, че само той не е поискал европейски пари за изостаналите ни региони.

"Бях безкрайно ядосан и вбесен, когато през февруари миналата година, когато ЕС договаряше парите за всяка една страна за периода 2014 – 2020 година България се оказа единствената, която в хода на тези разговори не използва възможността за това да поиска допълнителни средства за своите най-изоставени региони", каза Станишев.

Той даде примери с Испания и Гърция, които получили над милиард евро.

"Въпреки това, помнейки нашия ангажимент към Северозападна България, в разговорите, които се водят и скоро ще бъдат финализирани с ЕК, работим за това да има специална оперативна програма за Северозападна България. За това вече има съгласие от ЕК", обясни лидерът на социалистите.

Той поясни, че така няма да се налага регионът да се състезава с всички на равни начала, а ще има заделени пари, за да се реализира по-цялостна политика за стесняване на огромната пропаст в качеството и стандарта на живот, нивото на икономическо развитие между северозапада и по-голямата част от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей СтанишевЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
3
 
! Отговори
симона преди 10 години
На всичкото отгоре Станишев е този с красивата и успяла съпруга до себе си ,с двете си сладки деца ,а фръцлото Борисов ,претендиращ себе си за голям мъж от години не сме го виждали с жена до себе си ! Нищо чудно ,че Бойко се представя за Бог ,то чувството за малоценност и комплексите ,водят до постоянно изтъкване .
35
8
 
1
 
! Отговори
симона преди 10 години
Веднага бих опровергала слуховете и критиките за Сергей Станишев и неговата сексуална ориентация ,с която платените тролчета на Герб се опитват да го засегнат ! Бих казала ,че и визуално Сергей Станишев е много по-симпатичен и харизматичен мъж от Бойко Борисов като изключим умствените качества ,защото там няма база за сравнение .Станишев непрекъснато показва и доказва ,че е мъж на място ,че държи на думата и обещанията си !
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде кутевските *** пак налазиха,ей единия пици раздава да го потрепят другия пък дава за постване в защита на тая смирисала се партия БСП.Колкото да ги хвалите знаем ви че сте платени ***,и не знам някой да ви обръща внимание.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПИдала се е подмокрил чак,колко гнусен и жалък Гей е този Украйнски комунист,чак ти се повдига само като му видиш хилещата се гейска физиономия,а някой даже и го слушат какво им говори *** си сабира помиарите на гей-конгрес със вазелин и грес и се подмократ от въодушевление...
32
7
 
2
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Герб се мислеха за най-велики и над всички ,интересуваше ги само техният живот ,лукса да пътуват по чужбина с откраднатите държавни пари !Каква ангажираност очаквате от тази партия ,от така наречените десни за решаване на проблемите на България ??? Не разбрахте ли ,че за тях на света съществуват само те и образа на Бойко Борисов !!!
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Една седмица преди изборите през 2009, Боко *** излъга народа, че ще получават по 2000 лева месечна заплата. С лъжа дойде на власт и до ден днешен с лъжа и измами е на политическата сцена.
30
6
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
По времето на тройната коалиция Станишев обеща 350000 нови работни места и преизпълни обещанието си. По същото време безработцата падна 2 пъти до около 5 %. Пак тогава средната работна заплата и пенсиите се увеличиха близо 2 пъти. Също тогава валутния резерв на страната бе увеличен 2 пъти. Покрай всичко друго бяха построени повече магистрали и ремонтирани други пътища сравнено с Борисов. Ето такива "изключително популистки" неща обещаваше и изпълняваше Станишев. А сега да ви попитам какво от обещаното изпълни Банкянския шоп?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как другаря Станишев ще отговори на вчерашната покана към България,отправена от руския посланик?/ДАРИК радио/.Това не ви ли прилича на мъж да оптправи покана към жена ви във ваше присъстиве?Или по скоро "НЕПРОИЛИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, защото вашата политика изобщо не се провали, нещастни комунистически ***!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха ха ха голям страх ви тресе и че искате Борисов да напусне политиката че да можете да спечелите поне едно избори,ама няма да стане пак ще ви бие Борисов,вие за това направихте тия манипулации в костинброд,за това организирахте тия протести че да можете да го свалите защото умрахте от глад и вашите червени олигарси,започнаха да се бунтуват и да губят пари,и затова го свалихте да можете сега да си крадете на воля и да напълните банковите сметки на олигарсите.Сега се чудя каква манипулация ше има
26
6
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Картофаджията от с. Банкя фалира държавата! Зароби ни с 4 млрд.лв.нови заеми, изхарчи 4,5 млрд.лв. от фиска, окраде 1,5 млрд. лв. от НЗОК, смачка 130 хиляди фирми, увеличи безработните с още 450 хиляди, лиши ни от еврофондове, не спира да ни срами пред Европа с простотията си. Няма как след него държавата да бъде изправена за по малко от 15-20 г.
25
3
 
7
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
Уахахаххахаха един червен *** е влязъл тука и не спира да спами от различни имена,докъде я докарахме!!! това ли са ви 250-те хиляди работни места,зад компютъра и да повтаряш опорните точки на моникостанишева УАХАХАХАХАХХАХАХА СМЯХ РЕЗИЛ ! ! ! ОСТАВКААА!!!
24
6
 
3
 
! Отговори
краси преди 10 години
Именно и аз съм на мнение ,че ПОЛИТИКАТА НА ДЕСНИТЕ СЕ ПРОВАЛИ !!!
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Цацаров мълчи. Сретен Йосич се бави, а ние продължаваме да го зяпаме с отворени уста, докато той се *** и кротко плащаме за охраната на една второразрядна мутра!
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Крайно време е да започне чистенето на Авгиевите обори, в които превърнаха България такива муцуни като Люба Кулезич, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Раданов и вся остальная кволочь , защото иначе държавата и народът ще загинат. Само това е пътят на оздравяването чрез хирургическа намеса на закона и прибирането на тези герои на мястото им зад решетките. Времето за действие, след сковаващия страх от мутрите настъпи
21
8
 
3
 
! Отговори
елена преди 10 години
Станишев е прав трябва едно по-балансирано развитие на страната и това може да го стори единствено той и Бсп !
20
7
 
3
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Бяхме си добре , когато Станишев ни беше министър -председател , бизнесът на хората вървеше , имахме повече парички за почивки и екскурзии и живеехме по-спокойно , докато не дойде онова унищожително изчадие Борисов !
19
2
 
5
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
ДО 15 Абе ти нормален ли си бе ? Какъв закон в тази помийна ЯМА ? ? ? Ти луд ли си ? не гледаш ли,че тези които създават законите ги престъпват най-нагло :@ аман от *** в тази държава,това че има закони не означава,че се спазват !!!
18
8
 
3
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Само Сергей Станишев има способността да изчисти политиката на България от всякакви мутри , далавери , мръсни схеми и т. н. , с които я изцапа Бойко Борисов !
17
1
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 10 години
Къде са спечелили бе ***? Тук спечели ГЕРБ, и ако не е ДПС , БСП никога няма да е на власи!!!!!!!!