Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!

Той изпрати съболезнователна телеграма за жертвите в Одеса
Обновена: 3 май 2014 19:12 | 3 май 2014 15:33, Анисия Иванова
237
Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив БТА

Категорично осъждам всяка проява на насилие, която заплашва мира и води до прояви на жестокост и човешки жертви, заявява президентът Росен Плевнелиев по повод събитията в Одеса. Държавният глава изпрати съболезнователна телеграма до временно изпълняващия длъжността президент на Украйна и Председател на Върховната Рада Александър Турчинов по повод жертвите при безредиците в Одеса, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
"От свое име и от името на българския народ, моля, приемете най-искрени съболезнования по повод десетките граждани, намерили смъртта си по време на трагичните събития в Одеса. Бих искал да Ви уверя в дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите и на народа на Украйна. Убеден съм, че трагедия от такъв мащаб е тежък удар за всеки народ и за всяко общество", заявява още президентът Росен Плевнелиев в съболезнователната  телеграма и пожелава бързо възстановяване на ранените и пострадалите по време на безредиците.

"Искрено се надявам, че виновните за насилието и безредиците ще бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона",  посочва държавният глава. Президентът Плевнелиев призовава страните в конфликта да се въздържат от провокации и да работят за възстановяването на реда и законността в името на спокойствието и сигурността на гражданите както в Одеса, така и  в цялата страна.

"Използвам възможността отново да изразя солидарността си с украинското общество и вярвам, че народът на Украйна сам ще избере пътя на развитие на страната си на честни и демократични избори", посочва още в писмото си президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
18
 
! Отговори
боц преди 10 години
А между другото - някой да е чул или видял управляващата в БГ партия - ДПС, да е взела отношение?Не?Местанчо си обикаля селата и градовете , убеждава, където трябва заплашва, купува.....и накрая пак ДПС и Турция ще ни управляват!!!Тях не ги интересува това, че християни се избиват!Те си работят за тяхната вяра!!!
138
0
 
28
 
! Отговори
boc преди 10 години
Току що чух по новините, че и външния ни министър *** изказва съболезнования,Абе ва*ино ***(по нашенски-пу*ко ***), аз ли се срещнах с фашагите от Мейдана; Аз ли признах тяхната власт??!!Ти, Президента и цялото мръснишко слугинско и антибългарско правителство сте отврат за БЪЛГАРИТЕ!!!
137
0
 
26
 
! Отговори
Български войник преди 10 години
Предател нещастен! Вчера бандеровските бандити подпалиха българския културен център в Одеса - а той изказва съболезнования на властите им.
136
1
 
33
 
! Отговори
123 преди 10 години
Този т.н. "президент" е ярко доказателство, че гласуването за ГЕРБ е престъпление.
135
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колебая се... Този е Фътьо Тъпанчев или Пу-тю Маринкин ????
134
0
 
36
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Ти гавриш ли се с жертвите бе, Плевнелиев! Ти изпращаш съболезнования на убийците на тези хора и се мислиш за велик! Ти си срам за политиката, за държавата, за нацията ни!
133
0
 
22
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТ- преди 10 години
ПростУмопобърканТъпКрадливАнтипатичен
132
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Насилието има име,господин Президент.И то се нарича "фашистката хунта от Киев"
131
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ СИ ТЕ БЕ МУШМОРОК?
130
0
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Единственно уважението към поста му ми пречи да кажа какво мисля за този наш "президент". Този човек, който ту кани натовци, ту ругае Русия и само се подлизва на европата. Тази европа, която проявява сега, през 21 век, в центъра на европа, жестокости на границата на безумие. за мен вече няма европа, това е сборище на фашисти и ще я пиша с малка буква от тук нататък.
129
0
 
40
 
! Отговори
boc преди 10 години
Г-н Президент, Вие се оказахте едно голямо нищожество!Защо не се възмущавате от действията на САЩ, НАТО и ЕС?!Защо не се възмущавате от агресията на САЩ?!Колко държави окупираха, разрушиха и ограбиха САЩ през последните 25 г.?!
128
0
 
27
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Това посмешище кога ще вземе отношения за опожарения Български културен център в Одеса от "десен сектор"-поне да похвали подпалвачите,защото за БЪЛГАРИТЕ не му пука,нали е еврогей и педроатлантик!
127
0
 
34
 
! Отговори
as преди 10 години
Абе Бойко,май беше по добре Магаре да ни сложиш за президент.
126
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз ви осъждам всички, доживотна каторга!
125
1
 
35
 
! Отговори
Чекист преди 10 години
негодник е Плевнелиев. Да праща съболезнователна телеграма на озурпатора в киев, разпоредил убийствата както сега, така и грозната и кървава манипулация на Майдана където снайперисти стреляха срещу "свои" за да препишат "Кръвта" на законния президент и законното правителство. Загинаха близо сто души, ранени и осакатени бяха стотици. Светът разбра случайно от прихванат разговор между естонски министър и баронеса Ащън. Показаха и снимки на снайпериста. Като си помисля, че *** готвеха и нас
124
0
 
26
 
! Отговори
аааааххх, твойта ... преди 10 години
Тая и началника му боко да ги ***.
123
1
 
34
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Изпратил съболезнования на убийците-е*ати *** гнусен!
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boqnАко за теб това е Кърджали, значи никакъв патриот не си!
121
0
 
0
 
! Отговори
бря преди 10 години
с оя джандар сорат ли рече думитети си като буш старши направо
120
1
 
16
 
! Отговори
ДО 140 преди 10 години
До политолог" политолог преди 1 минутаЦяла България е потресена от Станишев."*** нещастен объркал си статията ве.Продажници нещастни за 5 лв. и майте си ще продадете.