Мотивите на вота описвали управлението на ГЕРБ

Стойнев: ГЕРБ и Реформаторите вредят на енергетиката
Обновена: 16 май 2014 17:04 | 16 май 2014 17:04, Камелия Цветанова
52
Мотивите на вота описвали управлението на ГЕРБ
Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Според министъра на енергетиката Драгомир Стойнев мотивите на ГЕРБ за провал на правителството в сектора описват синтезирано резултатите от управлението на настоящата опозиция.

„Те описват наследството си, което заварих, когато стъпих в длъжност, хроничен финансов дефицит, влошено финансово състояние на държавните дружества, несигурност, липса на финансови средства за инвестиционни и ремонтни дейности“, коментира той пред „Фокус“.

Още по темата
Стойнев смята, че ГЕРБ и представителите на Реформаторския блок продължават да вредят на българската енергетика.

„Правят нещо, което е изключително опасно, непрекъснато намесват Европейската комисия във вътрешнополитическите дебати, непрекъснато информират и посредничат на комисаря по енергетиката Йотингер, истината е, че ние сме в директен диалог и всички различия ги обсъждаме и на високо ниво, и на ниво експерти. Нямаме нужда от посредници“, отсече министърът.

Относно критиките на опозицията, че все още няма енергийна стратегия, той коментира, че тя е готова, но ще я предложи за обсъждане след изборите, когато обстановката е спокойна.

„Поех ангажимент след изборите да поканя представители на всички политически сили и на срещи по стратегията, не искам тя да е поредната стратегия, а стратегия, около която има консенсус“, обясни Стойнев.

Според него това се налага и защото в последния месец енергетиката само се употребява в предизборен контекст.

„Прецених, че е добре политиците да се успокоят и да говорим разумно след изборите, надявам се тогава ГЕРБ да минат от деструктивни към конструктивни действия“, уточни енергийният министър.

Той е категоричен, че настоящото правителство е свършило само за една година работата на ГЕРБ по проекта „Южен поток”.

„Те всъщност нищо не бяха направили в последните три години и половина, а ние за една година доведохме проекта до финалната права“, отвърна на упреците Драгомир Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой започне да описва вас,ще ви се стъжни света.Вие разсипахте всичко и потопихте България в корупция.Натрупахте милиони от облаги така,както никои други.Властта си е била винаги ваша пряко или задкулисно.Второто повече.Особено в енергетиката пораженията,дето сте направили са страшни.С Белене,Цанков камък,тайните промени в Южен поток,не че има нещо явно,де.Като прибавим още някои далавери, направо обременихте и правнуците ни със заеми,а вие си развявате байраците с усмивка.Ще плащате скоро
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ,че дойде Стойнев защото при Бойко си светехме със свещ.
21
6
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
По големи влечуги от сегашното управление през прехода не сме имали.
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям ***!Разевселява ме.Но лошото е че има такива които му вярват.Трябва да се отворят очите на сляпо-вярващите!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Операция ЮЖЕН ПОТОП, това е кодовото название на военната операция по дестабилизиране на Украйна. Газопровода е само за заблуда на врага.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До към всичкиИнтересно ми е дали ще споделите какви точно ще ползите за България от Южния поток? Няма нужда да намесвате политически партии, просто споделете какво ще спечели българския народ от този проект, ако разбира се можете
17
16
 
7
 
! Отговори
към всички преди 9 години
Каквото и да плямпате,плюете,доносничене в Брюксел,злобеене и тн ГАЗОПРОВОДЪТ ЮЖЕН ПОТОК ще бъде направен и тогава всички мутри и злобари ще млъкнат и ще се скрият като мишоци.И без вашето одобрение тои ще бъде направен в полза на България и българският народ.Разберете го веднъж за винаги мишки от ГЕРБ!
16
8
 
21
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Стойнев, аз се надявам след изборите да сте пътници и да освободите местата на независими от Русия истински експерти. Работата която сте свършили е да ни отдалечавато от ЕС ден по ден и да ни водите в посока Русия. Ясно е умните и кадърните коя посока желаят, както и мързеливите и неспособните накъде ще теглят. Та пожелавам ви от все сърце 1 депутат в ЕС и як шут в *** след изборите за да не са павета по главите.
15
18
 
9
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 9 години
*** от ГЕРБ едно си баят едно си знаят - лъжи, лъжи, лъжиИстината е че ТОЛКОВА ПРОСТИ МИЛИЦИОНЕРИ никога повече няма да управляват България. Едно време разправяхме вицове за подобни *** като Боко ТИКВАТА и ЦВЪ ЦВЪ, баш пък тия простаци гравски решили че са НЕЗАМЕНИМИ. омера мина веднъж заради изобилието от ***, но след като народа взе да се самозапалва под ръководсвото на МУТРАТА ОТ БАНКЯ - никога вече ГЕРП!
14
13
 
7
 
! Отговори
hipodil преди 9 години
До АнонименАз се сещам за един от Банкя , дето цял мандат се оправдаваше с предишните и нищо не вършеше.
13
5
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Стойнев си мисли ,че преди него не е имало енергетика и икономика,След него обаче може и да няма.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕТО КАК НОВА, ГОСПОДАРИТЕ НА ЕФИРА И ГЕРБ НЯМАТ НИЩО ОБЩО!....8e9f906ae0&start
11
9
 
13
 
! Отговори
социолог-българин преди 9 години
Днес световно известната агенция "Керкенез" публикува последните проучвания за Евроизборите в България. ГЕРБ - 35 % , БСП-15 % , ДПС- 6 % останалите партии по няколко процента без да прескочат бариерата. Анализа показа, че Цензурата води по похарчени пари, но все пак те са спестени от заплата и закуски на Бюрека. Хохегер е изпратил виенски кифлички на мутреса Моника и Станишко да се успококоят след загубата.
10
22
 
11
 
! Отговори
факти преди 9 години
Пенсиите - нагоре!Заплатите - нагоре!Разплащане с бизнеса - нагоре!Връщане на ДДС - нагоре!Майчински - нагоре!Пари за образование - нагоре!Усвояване на Евро пари - нагоре!Ток - надолу!Битова престъпност - 12% надолу!!!!!Кредити - надолу!Това са малко от нещата които Правителството направи за 1 г. Животът вече е предвидим, излизаме от кризата.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква енергетика в колапс? Тя държавата е в колапс.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рабоатата на опозицията е да внася вотове на недоверие, а работата на управляващите е да убедят народа с цифти и факти, че енергетиката ни не е в колапс.
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По всички закони на икономиката енергетиката у нас би трябвало да е на печалба, но експертното ни правителство не е на това мнение.
6
6
 
14
 
! Отговори
NORM преди 9 години
Дайте ги най-после тези резултати в енергетиката при вашето управление,защо ги криете.Това недоразумение действително ли мисли,че става за министър.
5
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това правителство управлява вече година и все още оправдава всичко с това което били заварили.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за червените някой като извади нещо от мизериите им на светло и е голяма вреда, нали гадино мизерна