Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще харчат...

Ще ни оставят ние пак да стягаме колана, прогнозира Борисов
Обновена: 19 май 2014 15:32 | 18 май 2014 19:06, Александър Попов
659
Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще харчат...
Снимка: БТА

За една година сегашното управление е задължило енергийната система със 600 милиона повече заради потискането на цената на тока. Това заяви във Варна Бойко Борисов.

"Ние се опитвахме също да задържим цената на тока, за да я понесат хората. В един момент не можеше да се задържа повече и повишихме цената. Видях разчетите. Трябваше да фалирам НЕК, както прави Орешарски в момента, за да поддържа ниска цена на тока. Разликите отиват в НЕК и дълговете й минават вече 3 милиарда, затова не дават цифри. Всяка фирма в България е задължена до 31 март да предаде финансовия си баланс. Само НЕК не ни дава, защото не бил готов", коментира Борисов, цитиран от Фокус.

Той контрира изказването на Пламен Орешарски, че няма опасност НЕК да фалира.

"Орешарски ще бяга, той нали така направи преди четири години - задължи ме с половин милиард пасив в държавата. Изхарчи парите до август и избяга. Те това се готвят да направят до октомври. Дотогава каквото има да изхарчат и да оставят ние пак да стягаме колана. Няма шанс държава, която не работи, да има просперитет", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Във Варна Бойко Борисов обърна внимание и на факта, че сегашното правителство е извадило магистрала „Хемус” от оперативната програма и са заявили, че ще я строят с пари на българските данъкоплатци.

"Те никога няма да построят „Хемус” с пари на данъкоплатците. Разликата е, че аз щях да им я построя магистралата само с 15% пари на българите, другите 85% щяха да дадат европейците. До 2020 година за „Хемус” няма да се мисли. Това е първото голямо поражение върху Северна България", заяви той.

Според него магистралата е жизненоважна за туризма в този регион.

България ще бъде основен производител на газ за Европа, защото в страната ни има огромни количества конвенционален газ, каза още Бойко Борисов във Варна. Според него е нормално придобитият у нас природен газ да може да тече по тръбите на "Южен поток".

Борисов направи прогнозата на базата на данните за находището „Хан Аспарух”, и в Терес, Силистар - доказани, с приключени сондажи.

"Румънците започнаха да теглят газ от находището „Хан Аспарух”. Румъния добива газ, както ни е добиваме 12% от Галата, Румъния си тегли газ от „Хан Аспарух”. Всяко наше забавяне е пари за държавата. Трябва да им се дава зор всеки ден да пуснат газа от там", коментира Борисов, цитиран от Фокус.

Той бе категоричен, че няма да подкрепи строителството на АЕЦ „Белене”. Според него единият реактор от АЕЦ „Белене”, който е 2/3 платен, е трябвало да се прехвърли в Козлодуй.

Междувременно водачът на листата за евроизбори на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че очаква солидна подкрепа в смесените райони по време на свое посещение в Бургас. По думите му там ще е изненадата на предстоящите избори.

Наблюденията на Дончев са, че в много от тези райони хората са държани в страх.

"Някои райони на България не са в Европа. Има места, където хората се страхуват да кажат какво мислят или да мислят различно от кмета, например, защото те и роднините им ще останат без работа", каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


659
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го *** по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се ***". Та те тоя същия Бойко сега си го избрахте за премиер. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо.
373
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 486Б.БОРИСОВ най-големия крадец И наркотрафикант в историята на България-8 млрд.държ.резерв,1,4 млрд.здравни вноски,4 млрд.нов външен дълг.Всичко това изхарчено от ББ
372
6
 
8
 
! Отговори
Да се знае преди 10 години
Как Орешарски успя за 1 година управление на два пъти да намали цената на тока,на два пъти да увеличи пенсиите,на два пъти да даде коледни и великденски надбавки,да увеличи мин.заплата и майчинските и в същото време Фискалният резерв е бил 5,9 млрд. лв. към 31 март тази година при правителството на Орешарски, срещу 4,2 млрд. лв. по същото време на миналата година при управлението на разбойниците от ГЕРБ.Всичко това без да увеличи външния дълг,за справка посетете сайта на МФ.
371
3
 
3
 
! Отговори
до 466 преди 10 години
До Вепрос към БорисовСпокойно, сметката ще тия пратят малко по-късно, когато тия крадци ще са се изнесли от властта! Тогава ще се усетиш, колко си ***! Това дето си го написал само обещания ли са? Мислиш ли че като теглиш заеми дълговете ти намаляват? Някой успя ли да обясни за какво са изхарчени няколко милиарда, дето ги изтегли орешака? То така и аз мога да вдигна пенсиите с 5 лева, да платя на руснаците за проваленото Белене, и да дам пари на *** да гласуват пак за червената мафия!
370
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 10 години
*** и мутротроловете, са герои от Властелинът на пръстените. Те са уродливи и злобни, те са скверни твари, породени от Великия мрак, те живеят в пещери и подземия, те са враждебни към всичко прекрасно и чисто, те са варвари и канибали, те са зловещата армия на Властелина на мрака- Б.БОРИСОВ най-големия крадец И наркотрафикант в историята на България-8 млрд.държ.резерв,1,4 млрд.здравни вноски,4 млрд.нов външен дълг.Всичко това изхарчено от ББ.
369
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Абе другари от ГЕРБ, само да ви попитам, не искам да се заяждам изобщо! Кои от вас са от платените *** на БОРИСОВ?:)) Подозирам за 10-тина редовни ***, които крепят опорните точки редовно на този сайт, ама ще е хубаво сами да си признаете? Хайде, не бъдете срамежливи, картите вече паднаха. Всички разбрахме как ви оргазнизират с разни ПР агенцийки, как ви обучават, как ви се плаща на коментар, и т.н. Вече стана публична тази информация (не че ние не си го знаехме това и преди). Смешни, жалки герберастчета.
368
3
 
3
 
! Отговори
до 472 преди 10 години
Абе пич ти сигурно си някой отруден българин с 40 години стаж така ли и си единствения истински тука и не си ***? Айде моля ти се губя си от работното време да чета жалки опити за защита на ГРОБ и само си дигам кръвното с тоталното ви безхаберие. Българин който гласува за мутрата е безмозъчен или бавноразвиващ се за мен или от третия вид (платен). Спокойно мога да нарека профан и *** всеки защитник на мутрата след като 4 години се гаври с цял един народ!
367
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Като чета коментарите на тролчетата от ГЕРБ ми става гнусно.Каква простотия цари в държавата - българи потънали в мизерия без да мислят какво се случва с техния и живота на децата и внуците им се продават за 20 лв да викат или да пишат каквото им кажат от ГЕРБ.Питам тези които пишат срещу правителството става ли им топличко на душата че еди кой си е комунист или важното е да се плюе на всичко.Но простено ви е - за 20 лв пишете,хапнете и затъвайте в ***.
366
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След управлението на ББ вече не само нормалността, но нито едно понятие няма основоното си значение в България. Този *** и самовлюбен човек, докопал се до властта чрез манипулацията на цял един народ от медиите на Пеевски , успя да срине държавата, да раздели народа, да насъска различни социални и възрастови групи една срещу друга - и всичо това заради болното си Его.
365
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BORISOV E ZASHTITNIK NA ***. TOI ISKA BALGARITE DA RABOTIAT I DA HRANIAT *** KOITO CIAL JIVOT JIVEIAT NEGRAMOTNI, HITRI, IZVAN ZAKONITE I ZADALJENIATA VARHU DARJAVATA NI
364
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кандидат БеКаПист - върл СеДеСар - после ДеСеБар - шматка царист - накрая гербераст! Нема такова животно? - Имаа, имааа - тикви растат най-добре по бунищата.
363
5
 
3
 
! Отговори
историк преди 10 години
Толкова прости и елементарни *** като троловете на Моника-Йосифова-Станишева-Хохегерова не съм виждал. ГЕРБ управлява 3.5 години и те са виновни за всичко , а БКП-БСП-ДС са целите в бяло. Това като твърдение и за пропаганда не върши работа. След 1944 г. комунистите-социалисти започнаха ограбването на народа и неговото приравняване към необразованите каскетаджии. След 70 години е днешния резултат. Масово обедняване и ширещата се простотия. Каквото и да кажеш все е малко за геноцида над народа.
362
5
 
5
 
! Отговори
КЪМ ВАСИЛЕВ преди 10 години
А ВИЕ КОМУНИСТИТЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ. ДА РАЗСЪЖДАВАМЕ. СТАНИШЕВ- РУСКА ***, ВОЛЕН СТАВА И РУСКА И ТУРСКА-ЗАВИСИ КОЙ ПЛАЩА ПО-ВЕЧЕ ,БАРЕКА СЕ ОКАЗА АБСОЛЮТНА РУСКА ***,МЕСТАН И ДОГАН СА СИ КРАДЦИ И *** ОТ КЛАСА МЕЧТАЕЩИ ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ В ***. ИЗЛИЗА ЧЕ САМО ГЕРБ И РЕФОРМАТНОРИТЕ СА БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ !.
361
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dokolkoto si spomniam Siderov pomogna na turci i komunisti da sednat na ministarskite stolove.Problema doide ot negramotnosta na Borisov . Patia na borisov beshe osean samo s dobri namerenia i nito edno dobro delo za balgarite. Zakona si ostana zashtitnik i pokrovitel na ***
360
7
 
6
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Тук 80% от коментарите срещу правителството са максимум на двама трима човека, Едни и същи думи,едни и същи фрази,опорни точки,лъжи .....ужас! Колкото повече лъжете,толкова повече симпатизанти печели БСП.Няколко на Борисов и още толкова от ДЕФОРМАТОРИТЕ са типични интернет *** профили зад които не стои реална личност създадени с цел да имитират обществена подкрепа за ГЕРБ... пЛатени агитатори.
359
7
 
8
 
! Отговори
Вепрос към Борисов преди 10 години
Как Орешарски успя за 1 година управление на два пъти да намали цената на тока,на два пъти да увеличи пенсиите,на два пъти да даде коледни и великденски надбавки,да увеличи мин.заплата и майчинските и в същото време Фискалният резерв е бил 5,9 млрд. лв. към 31 март тази година при правителството на Орешарски, срещу 4,2 млрд. лв. по същото време на миналата година при управлението на разбойниците от ГЕРБ.Всичко това без да увеличи външния дълг,за справка посетете сайта на МФ.
358
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще харчат...ili togava shte otidat da si harchat kradenoto.Za sega oshte te sa kradcite na vlast
357
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените драскачи заработват сериозно тези дни.Изпята ви е песента бе лайньовци червени.Вземайте си селските чукове и сърпове и марш при баба в голямата селска страна наречена Русия.Ние ще останем в Европа.Като ви огладнеят задниците ни елате на гости да ви нахраним.Мизерници червени. ОСТАВКА!
356
7
 
8
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
*** нещастни, и *** си да съдерете, ГЕРБ пак ще са първа сила на изборите! Хората не са чак толкова прости, колкото си мислите! Все пак се вижда кой какво говори, и какво върши!Айде сега давайте с минусите, изкарайте си надника!
355
6
 
7
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Нашия пожарникар седнал да обяснява за финансови експерти и за Орешарски,тоя срам няма,той ли се намери да дава оценка,точно тоя който източи държавния резерв и здравната каса обяснява какъв експерт е Орешарски?Не,наглоста му е безкрайна! Борисов ти си безумец!Орешарски 1 път вече вади България от блатото,той, а не ти,той направи това! Борисов не разсейвай народа,кажи Кой е кокаиновия крал?Ти или друг Гербер?На изборите ще видиш твърдостта на народа,ще ви види сметката мафиоти и крадци