Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще харчат...

Ще ни оставят ние пак да стягаме колана, прогнозира Борисов
Обновена: 19 май 2014 15:32 | 18 май 2014 19:06, Александър Попов
659
Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще харчат...
Снимка: БТА

За една година сегашното управление е задължило енергийната система със 600 милиона повече заради потискането на цената на тока. Това заяви във Варна Бойко Борисов.

"Ние се опитвахме също да задържим цената на тока, за да я понесат хората. В един момент не можеше да се задържа повече и повишихме цената. Видях разчетите. Трябваше да фалирам НЕК, както прави Орешарски в момента, за да поддържа ниска цена на тока. Разликите отиват в НЕК и дълговете й минават вече 3 милиарда, затова не дават цифри. Всяка фирма в България е задължена до 31 март да предаде финансовия си баланс. Само НЕК не ни дава, защото не бил готов", коментира Борисов, цитиран от Фокус.

Той контрира изказването на Пламен Орешарски, че няма опасност НЕК да фалира.

"Орешарски ще бяга, той нали така направи преди четири години - задължи ме с половин милиард пасив в държавата. Изхарчи парите до август и избяга. Те това се готвят да направят до октомври. Дотогава каквото има да изхарчат и да оставят ние пак да стягаме колана. Няма шанс държава, която не работи, да има просперитет", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Във Варна Бойко Борисов обърна внимание и на факта, че сегашното правителство е извадило магистрала „Хемус” от оперативната програма и са заявили, че ще я строят с пари на българските данъкоплатци.

"Те никога няма да построят „Хемус” с пари на данъкоплатците. Разликата е, че аз щях да им я построя магистралата само с 15% пари на българите, другите 85% щяха да дадат европейците. До 2020 година за „Хемус” няма да се мисли. Това е първото голямо поражение върху Северна България", заяви той.

Според него магистралата е жизненоважна за туризма в този регион.

България ще бъде основен производител на газ за Европа, защото в страната ни има огромни количества конвенционален газ, каза още Бойко Борисов във Варна. Според него е нормално придобитият у нас природен газ да може да тече по тръбите на "Южен поток".

Борисов направи прогнозата на базата на данните за находището „Хан Аспарух”, и в Терес, Силистар - доказани, с приключени сондажи.

"Румънците започнаха да теглят газ от находището „Хан Аспарух”. Румъния добива газ, както ни е добиваме 12% от Галата, Румъния си тегли газ от „Хан Аспарух”. Всяко наше забавяне е пари за държавата. Трябва да им се дава зор всеки ден да пуснат газа от там", коментира Борисов, цитиран от Фокус.

Той бе категоричен, че няма да подкрепи строителството на АЕЦ „Белене”. Според него единият реактор от АЕЦ „Белене”, който е 2/3 платен, е трябвало да се прехвърли в Козлодуй.

Междувременно водачът на листата за евроизбори на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че очаква солидна подкрепа в смесените райони по време на свое посещение в Бургас. По думите му там ще е изненадата на предстоящите избори.

Наблюденията на Дончев са, че в много от тези райони хората са държани в страх.

"Някои райони на България не са в Европа. Има места, където хората се страхуват да кажат какво мислят или да мислят различно от кмета, например, защото те и роднините им ще останат без работа", каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


659
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Бойко,не се занимавай вече ,виждаш,че тоя заспал народ няма събуждане,*** народ слаба държава ..и мизерия,онзи ден гледах един инвеститор англичанин,каза,че не му е хубаво да инвестира,защотоооо,ами човека ни попита в ефир-Как може румъния да е така близо а все едно ние сме в африка без нормални пътища като в нашата съседка,..ами така е те българите нали не ядат асфалт,уфффф *** народ
393
4
 
6
 
! Отговори
Пак питам? преди 10 години
Как Орешарски успя за 1 година управление на два пъти да намали цената на тока,на два пъти да увеличи пенсиите,на два пъти да даде коледни и великденски надбавки,да увеличи мин.заплата и майчинските и в същото време Фискалният резерв е бил 5,9 млрд. лв. към 31 март тази година при правителството на Орешарски, срещу 4,2 млрд. лв. по същото време на миналата година при управлението на разбойниците от ГЕРБ.Всичко това БЕЗ ДА УВЕЛИЧИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ ,за справка посетете сайта на МФ.Чакам.
392
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsichki tia lideri na prestapni grypirovki partii triabva da badat raztreliani
391
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деяне, наистина сме овце (или по-точно някои от нас). Щом може да клъвнеш на измислицата, че са теглени огромни заеми и сме все по-задлъжнели...погледни официалната статистика - 18% от БВП - просто се рефинансират старите заеми!
390
0
 
0
 
! Отговори
ataka преди 10 години
prosta pogarna,piletata na esen
389
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мега НАЛЕЦ! Такива лъжи някой не е говорил НИКОГА! Как ще построи Хемус с "85 % европейски пари" като ТОЙ лично е поел ангажимент да се строи тунел на Кресна и това е условието за финансиране на лот 1,2 и 4? ЛЪЖЕЦ НАГЪЛ!
388
5
 
1
 
! Отговори
Деян преди 10 години
До Ели: със заеми го направи, всички тези неща които изброяваш са направени със заеми. Тези хубавичките заеми дето и правнуците ти ще изплащат, че може и техните деца. Не че при Борисов бяхме по-добре ама и сега не е по-различно. За съжаление всички сме овце или беееее неее смеее?
387
2
 
10
 
! Отговори
сс преди 10 години
Колко трябва да си *** за да гласуваш за Бойко мутрата и Цецо шлифера !?!?!?!?Колко трябва да си *** за да гласуваш за патологичен лъжец , ниско образован ,самовлюбен индивид като Бойко !?!?!?Колко трябва да си *** за да гласуваш за доказана мутра която народа я свали от власт с камъни !?!?!?
386
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една добра вест - Орешарски ще бяга. И една лоша - Боко смята да остане.....
385
6
 
10
 
! Отговори
ТИЯ МОШЕНИЦИ преди 10 години
ДА, ВЛАСТТА ТРЯБВА ДА СЕ БРАНИ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ОТ КРАДЛИВЕЦА БОЙКО БОРИСОВ, ПОЛИТИЧЕСКИ ШМЕКЕР И КЛИНИЧЕН ПСИХИАТРИЧЕН СЛУЧАЙ. ДРУГИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ШМЕКЕР НИКИ *** БАРЕКОFF Е ОБРАЗ И ПОДОБИЕ БОКОВО,САМО ДЕТО ИЗКАЗЪТ МУ Е ПО-ЛИТЕРАТУРЕН,ПРОСТО ЗАЩОТО Е ПРЧЕЛ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН"ВИНЕТУ"И Е ФИЛОЛОГ ПО ОБРАЗОВАНИЕ,КОЙТО ЩЕДРО РАЗДАВА ПАРИ НАЛЯВО И НАДЯСНО,САМО ДЕТО НЕ ОБЯСНЯВА КАК ЩЕ СЪЖИВИ ИКОНОМИКАТ-НЕЩО КОЕТО НИТО ФИЛОЛОГА,НИТО ПОЖАНИКАРЯ ЗНАЯТ КАК СТАВА.СТРАХУВАМ СЕ ОТ ПРОСТОТИЯТА,КОЯТО ЗАЛИТА КЪМ
384
10
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Боко греши те със зъби и нокти се хванаха за кокала ,а зло и ненаяло се куче трудно го пуска само , ритник и тояга го оправя.
383
6
 
15
 
! Отговори
Чудо преди 10 години
Ейййй тия нямат ли срам бе? Подсъдими,хора с доказано тъмно минало искат отново власта. Май това е начина да се скрият от миналото си,като са във властта и с имунитет.
382
12
 
16
 
! Отговори
Ели преди 10 години
Как Орешарски успя за 1 година управление на два пъти да намали цената на тока,на два пъти да увеличи пенсиите,на два пъти да даде коледни и великденски надбавки,да увеличи мин.заплата и майчинските и в същото време Фискалният резерв е бил 5,9 млрд. лв. към 31 март тази година при правителството на Орешарски, срещу 4,2 млрд. лв. по същото време на миналата година при управлението на разбойниците от ГЕРБ.Всичко това без да увеличи външния дълг,за справка посетете сайта на МФ
381
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата беше зверски съсипана от ББ всячески! Народа още не може да се опомни!10 милиарда взети заеми,изхарчен държавен резерв и откраднати здравни вноски.Спиране на разплащанията към всички бюджетни и държене на парите по банките за да се печелбарства с тях. Резултатии бяха множество фалити и съкращения.ББ да е съден и разстрелян отдавна ако това беше Китай тук.
380
9
 
13
 
! Отговори
Бягството преди 10 години
Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще окраде милиардите заеми дето ги взеи ще си живее в имота в Майорка като Жан Виденов И Станишев ще бяга. Нали с Моника направиха далаверата още прди 6 години. Хохегер го осъдиха за тази далавера и е в австрийски затвор, в БГ съдебната система подкрепя цоциалистите. И за секретните документи, които продаде на Мафията нищо не му казват.
379
8
 
8
 
! Отговори
ROTO преди 10 години
Спечели ли ББ , да не се бавим и да разделяме държавата на северна и южна.Още едно хранене на южна 4 години с ББ няма да преживеем.Не съм против юга а против келешкият начин на управление
378
7
 
9
 
! Отговори
rumen72 преди 10 години
Ало Ваньо, Мише Бирата пак ми звъня........Гусин Борисов трябва да давате вече интервюта от ЗАТВОРА. Там ви е мястото."Според него единият реактор от АЕЦ Белене, който е 2/3 платен, е трябвало да се прехвърли в Козлодуй." Само за тези извъртания щеше да има един работещ реактор без арбитражи и без над 1000МВТ ВЕИ и опит за изкуствен фалит на НЕК
377
8
 
7
 
! Отговори
Василева преди 10 години
До Василев - Не съм платен *** ,чета коментарите на такива постоянни писачи като теб и все повече се убеждавам ,че трябва да гласувам за ГЕРБ.
376
7
 
9
 
! Отговори
Василев преди 10 години
За тези които не знаят историята за прякора на Бойко Тиквата малко инфо. Тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти"Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите.
375
11
 
5
 
! Отговори
Пропадане до дъното преди 10 години
Държавата беше зверски съсипана от Орешарски всячески! Народа още не може да се опомни!10 милиарда взети заемиСпиране на разплащанията към всички бюджетни и държене на парите по банките за да се печелбарства с тях. Резултатии бяха множество фалити и съкращения.НАП събира с 1 милиард по-малко приходи за 2014-та спрямо 2012-та заради неразплащането и съсипването на икономиката от страна на държавата!