Сигнал за незаконна агитация в Столипиново

РИК проверява и най-вероятно ще излезе с решение за глоба
Обновена: 25 май 2014 14:47 | 25 май 2014 14:47,
12
Сигнал за незаконна агитация в Столипиново
Снимка: Булфото

Сигнал за незаконна агитация на чужд език и неправомерно боравене с лични данни е подаден в 16-а РИК в Пловдив град, съобщи председателят на комисията Деница Чингарова.

Наблюдатели седели на чинове пред секциите в ОУ "Пенчо Славейков" в кв. Столипиново, събирали личните карти на
гласоподавателите и сравнявали данните на хората с тези в избирателните списъци, с които разполагали, съобщи съдържанието на сигнала Деница Чингарова. В същото време разговаряли с тях на чужд език.

"Наша група отиде на място и установи, че пред училището е имало наблюдатели от фондация "Младежка толерантност", които са разполагали със списъци с имената на улиците на гласоподавателите и са ги насочвали към съответната секция, а не с лични данни", обясни Чингарова.

По думите й това е нарушение, тъй като хората са добре ориентирани и никой, освен членове на СИК и полиция, няма право да се меси в изборния процес. В момента 16-а РИК заседава по сигнала и следобед ще излезе с решение. Ще се произнесем за санкциониране, а глобата се налага от областния управител в 7-дневен срок, обясни Чингарова.

Другите 6 сигнала, подадени от началото на изборния ден, са оставени без уважение поради липса на доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯтия са от твойто племе бе ***
8
6
 
3
 
! Отговори
!! преди 9 години
В Ямбол и Сливен купуват за ГЕРБ!!!*** вече се черпят с припечеленото от изборите!!
7
1
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
Сигнал за незаконна агитация на чужд език и неправомерно боравене с лични данни е подаден в 16-а РИК в Пловдив град, съобщи председателят на комисията Деница Чингарова. МНОГО ОБРАЗОВАНИ СА БИЛИ ТЕЯ *** ОТ СТОЛИПИНОВО БЕ ! ИНТЕРЕСНО МИ Е НА КАКЪВ ЕЗИК СА КОМУНИКИРАЛИ ,СЛЕД КАТО *** НЕ ЗНАЯТ НИТО ТУРСКИ ,НИТО АНГЛИЙСКИ ?! АКО ЗНАЯТ ТУРСКИ ,ТО ТОЙ СИГУРНО Е НА НИВО ,ЗДРАВЕЙ - ЗДРАСТИ ! А *** ЕЗИК СИ ГО ВЛАДЕЯТ САМО ТЕ И ТОЙ Е ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРЕН ,ЧЕ ЕДВА ЛИ ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕРМИНИ
6
2
 
17
 
! Отговори
мари преди 9 години
Не гласувате,а после мрънкате и плюете!Днес имате възможност направете го,без значение за кой ваша работа!Като не гласувате нищо няма да се промени!
5
3
 
15
 
! Отговори
bobo преди 9 години
е тва са симпатизантите и градските на капута Бареков!!! Ако искате *** Бареков да ви е лицето пред Европа,гласувайте за него,ама все едно ще получите пак Доган!!! Бареков свирката на Местан!!!
4
3
 
12
 
! Отговори
ами преди 9 години
До АнонименТочно така, вместо да омаловажиш гласа на ромите като гласуваш за партия, която подкрепяш, си правиш вота невалиден. Евала - истински гений в областта на политическия процес. Точно заради ниска избирателна активност и простотии "в знак на протест" гласа им има тежест. Като си толкова ербап, да беше гласувал за 1 от2-мата независими, поне щеше да си упрражнил правото си на глас.
3
1
 
16
 
! Отговори
Х преди 9 години
Младежка толерантност са от ДПС-ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ИЗБОРИТЕ.
2
1
 
4
 
! Отговори
Манго-Хитар преди 9 години
*** не е толкова *** да работи без пари на разни монополи и като си праща децата в чужбина ги праща да крадат, а не да стават сурогатни майки...Уважавайте го най-малко за това!
1
0
 
18
 
! Отговори
Мангал преди 9 години
"Купуването и продаването на гласове е престъпление"-Ха ха ха ха