Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка

„Не може един неизвестен да измести лидера на партията“
Обновена: 29 май 2014 09:14 | 29 май 2014 09:06,
220
Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка
Достена Лаверн. Снимка: БТА

Кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн определи като техническа грешка преференциалния вот за Момчил Неков, който измести от първото място в листата лидера на партията Сергей Станишев.

Лаверн беше на пето място в лисата, но тя вероятно ще остане извън европарламента заради „феномена 15/15.

„Няма как един неизвестен да измести лидера на партията”, коментира Лаверн пред bTV.

Младият социалист Момчил Неков беше поставен в листата на левицата за евровота под номер 15 – числото, под което партията участва в изборите. Предполага се, че именно объркване сред избирателите е довело до големия брой бюлетини, в които Неков е избран преференциално, измествайки от първата позиция в листата лидера на БСП Сергей Станишев, а оттам и самата Лаверн. Неков все още не е обявил решението си дали ще замине за Брюксел.

Още по темата
Според Лаверн техническата грешка била предизвикана от неуредица в Изборния кодекс.

„Фактите говорят. Така изглежда логично – при нас преференцията сработва, защото сме втора политическа сила. Така се коментира и в медиите. А и хората смятаха, че аз съм сигурен евродепутат”, посочи още социалистката. Лаверн все пак уточни, че преференциалният вот е добра идея.

Тя обаче не се притеснявала от развоя на събитията – щяла да продължи да работи за лявата идея. „Дали в Брюксел, дали в Ню Йорк или Париж”, добави Лаверн. „По-важното е смисълът за тези избори, че участвах на едно високо място, че обикалях два месеца и видях на практика как се подготвят избори”.

Лаверн не призна червената партия за губеща след евровота. „Винаги партиите, които управляват, получават по-малък процент на европейски и местни избори. Хората така санкционират властта, избирателите са нетърпеливи”, коментира тя и допълни, че не очаква оставка на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
18
 
! Отговори
Серж преди 9 години
Може,можеее...Защото единият е "неизвестен", а другият е ИЗВЕСТЕН с накадърността си и с инатлъка си.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЯМАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЛАЙКУЧКА МАРИЯ ПИРГОВА ДЕТО МНОГО ЧЕСТО Я КАНЯТ ДА ПЛЮЕ ПО ГЕРБ Е МАЙКАТА НА ТАЗИ ДОСТЕНА. НАЛИ ЕДНИ И СЪЩИ ФАМИЛИИ СА ПО ПОЛИТИЧЕСКИЯТ НЕБОСКЛОН НА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 70 ГОДИНИ КАК ИСКАТЕ ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ КРАЧКА НАПРЕД. НА КОМУНИСТИТЕ ВСЕ ТЯХНИТЕ ДЕЦА СА НАЙ-УМНИТЕ, СА НАЙ-КАДЪРНИТЕ....
21
1
 
23
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
СТАНИШЕВ ОСТАНА ИЗВЪН ЕП ЗАРАДИ ВОЛЯТА НА НАРОДА! И ЩЕ ОСТАНЕ ИЗВЪН БЮРОТО НА БСП СЛЕД ДНИ
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си сега как се чувстват 14-тия и 16-тия в листата на БСП за европарламент. Сигурно проклинат лошия си късмет! А бяха толкова близко.
19
1
 
15
 
! Отговори
ss преди 9 години
До АнонименАз не искам да се занимвам и минутка с БСП! Нямам нищо против един път завинаги всичките крадливи, безкрупулни *** да си заминат за Русия и ти обещавам, че думата БСП ще изчезне от речника ми!
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще работи за лявата идея в Брюксел ню йорк или париж, а защо не от Москва . защо всички деца на комунистите отиват да живеят все на запад. повръща ми се от лицемери.бсп не е и никога не е била лява партия
17
0
 
35
 
! Отговори
море преди 9 години
Готова да работи за българските пенсионери навсякъде на запад, само не и в България. То бива наглост и безочие, ама това семейство са направо уникални дори сред българските политици.
16
0
 
37
 
! Отговори
карма преди 9 години
Ето това се казва карма -> Лаврен, дъщерята на прецедателката на движението на Ковачки е изместена от европарламента именно с платените от Ковачки гласове :D:D:D
15
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еее,как пък не ви омръзна да се занимавате с БСП. А какво стана с рапърчето от Бургас като трябваше да стане депутат от ГЕРБ.Я сините мухъли и герберастите да ни припомнят
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако аз съм на мястото на Молчил Неков, след всичката помия, която се изля в/у него от неговите съпартийци, ще приема да отида в Брюксел за 5 години на заплата от 17000евро на месец. Ще си спечеля там 1млн. евро общо и ще им покажа един среден пръст още докато съм в Брюксел, а най-късно като се върна. Тази Лаверн също никой не я е чувал.
13
0
 
40
 
! Отговори
Карма преди 9 години
Чудесно, тази мазна лъжкиня и още по-отвратителната и майка това заслужават.
12
0
 
31
 
! Отговори
KKK преди 9 години
Няма как един неизвестен да измести лидера на партиятаАбсЕлютно съм съгласен с другарката ... и за това СерГея не успя да измести Момчил :)
11
1
 
56
 
! Отговори
Питащ преди 9 години
А ти бе Далаверн с какво си известна?
10
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
говори глупости!!!как да не може!!младо момче с образование,има и рекламен клип...... коя е тая??
9
1
 
29
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Таз па... някакъв неизвестен не можело да измести лидера.. Еми явно може. Вместо да си казваме, че е невъзможно, може би трябва да се запитаме какъв лидер е всъщност тогава и за кого след като го измества някакъв младеж. Както по интервютата разни хора навремето отговаряха, че Първанов е премиер, така и тези хора не са и чували за Станишев. Та всичко си е логично и си идва на мястото. Така че тази да не си позволява да пее много много.
8
0
 
52
 
! Отговори
Бен Гън преди 9 години
"Няма как един неизвестен да измести лидера на партията" Aaa може, може. Борбата за евродепутатската заплата е огромна и епична. На младото момче сега му се е паднало. Като е неизвестен защо го слагате в листата? В БСП само 14 известни хора ли има в цялата партия? Младите хора има в БСП само и само заради кариерата, няма идеалисти и наивници като едно време. Всеки се бори за кокал, а по-голям кокал от евродепутатския няма. Сега му се е паднало на момчето, той това е сънувал цял живот :)
7
0
 
39
 
! Отговори
Аз съм преди 9 години
А защо не в Русия?
6
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е по-добре. В една нормална европейска държава ако лидера на една партия заяви че се кандидатира за депутат, но след вота ще се откаже за да може някой измислен (като Лаверн) да стане евро депутат. Няма да получи и 2%.Хайде със здраве и дано на следващите избори получите 5%
5
0
 
56
 
! Отговори
Коки преди 9 години
мазна никава смотла .. - я да си взима вносния мъж и да отиде в някое съсипано от крадливите и червени другари и село .. да постои там 3-4 години, дя я окрадат глутниците *** ... и тогава да пита пак за Европейския парламент ..
4
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неизвестен за Вас, известен за други. Никога през живота си не съм вярвала, че едни избори могат да ме направят толкова щастлива, между другото аз съм социалист по убеждения, но *** в която превърнахте БСП ме отвращава, затова и не гласувам в последните няколко години изобщо. Но сега... направо летя от щастие, особено като Ви гледам посърналите лица и Ви слушам нелепите обяснения. И не избирателите, а Вие "ръководството" допускате грешки и можете да се сърдите единствено на себе си.