Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка

„Не може един неизвестен да измести лидера на партията“
Обновена: 29 май 2014 09:14 | 29 май 2014 09:06,
220
Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка
Достена Лаверн. Снимка: БТА

Кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн определи като техническа грешка преференциалния вот за Момчил Неков, който измести от първото място в листата лидера на партията Сергей Станишев.

Лаверн беше на пето място в лисата, но тя вероятно ще остане извън европарламента заради „феномена 15/15.

„Няма как един неизвестен да измести лидера на партията”, коментира Лаверн пред bTV.

Младият социалист Момчил Неков беше поставен в листата на левицата за евровота под номер 15 – числото, под което партията участва в изборите. Предполага се, че именно объркване сред избирателите е довело до големия брой бюлетини, в които Неков е избран преференциално, измествайки от първата позиция в листата лидера на БСП Сергей Станишев, а оттам и самата Лаверн. Неков все още не е обявил решението си дали ще замине за Брюксел.

Още по темата
Според Лаверн техническата грешка била предизвикана от неуредица в Изборния кодекс.

„Фактите говорят. Така изглежда логично – при нас преференцията сработва, защото сме втора политическа сила. Така се коментира и в медиите. А и хората смятаха, че аз съм сигурен евродепутат”, посочи още социалистката. Лаверн все пак уточни, че преференциалният вот е добра идея.

Тя обаче не се притеснявала от развоя на събитията – щяла да продължи да работи за лявата идея. „Дали в Брюксел, дали в Ню Йорк или Париж”, добави Лаверн. „По-важното е смисълът за тези избори, че участвах на едно високо място, че обикалях два месеца и видях на практика как се подготвят избори”.

Лаверн не призна червената партия за губеща след евровота. „Винаги партиите, които управляват, получават по-малък процент на европейски и местни избори. Хората така санкционират властта, избирателите са нетърпеливи”, коментира тя и допълни, че не очаква оставка на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЙориБраво Йори! Напълно съгласен! И за "оня горе"! ;) И аз Му благодаря! Направо ги съблече "чисто голи"! :)
42
0
 
21
 
! Отговори
:) преди 9 години
Хем умна, хем красива :) А и името и говори са спокойствие и душевен мир :) Свършиха ли нормалните хора по партиите, че дават шанс на такива същества ?
41
0
 
20
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
Точно така! Сергей и Лаверн да замълчат! Много ясно е какво ще говорят, като губят европейските си кресла! Само че, искам и Пеевски да заминава за там! ЗАЩОТО ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА СУВЕРЕНА! КАТО НЕ МУ СЕ ХОДИ (НА ПЕЕВСКИ), ДА НЕ БЕШЕ В ЛИСТИТЕ! ДРУГОТО Е ИЗМАМА! :)
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЖОРОДЪЩЕРЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФУНКЦИОНЕРКА МАРИЯ ПИРГОВА !
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че ще изпратят Момчил Неков за евродепутат и след няколко месеца като се позабрави случая ще го сменят.
38
0
 
3
 
! Отговори
Хвала & Слава! преди 9 години
Да живее класирания втори от втората партията а изборите!
37
0
 
36
 
! Отговори
Йори преди 9 години
На тази забележително неизвестна, но за сметка на това крайно арогантна дама, й предлагам да се хващат подръка с *** й и да ходят да покажат на миньорите в Робов дол, какво е социализъм без цензура... Да ги извисят, един вид. Нали са толкова по-висши същества. Ама много се радвам, че Оня отгоре има чувство за хумор и раздава понякога такива забавни шамари.
36
1
 
30
 
! Отговори
ЖОРО преди 9 години
АБЕ, КОЯ БЕШЕ ТАЯ ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ?КАКВА Е ТАЯ ОВЦА ДЕТО ОПРЕДЕЛЯ КОЙ Е ИЗВЕСТЕН И КОЙ НЕ?ТАЯ ЛИ ЩЕШЕ ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВА В ЕВРОПА АКО НЕ БЕШЕ СТАНАЛА ТАЯ ГРЕШКА?ВЪПРОСИ ВЪПРОСИ ВЪПРОСИ!!!КЪДЕ СА СЕГА СЕРГО И ЛАМБО ДА ОБЯСНАТ КАКВО СТАВА?В МИШИ ДУПКИ СА СЕ НАВРЕЛИ ГАДОВЕТЕ ЧЕРВЕНИ И НЕ СМЕЯТ ДА ИЗЛЕЗНАТ.
35
1
 
43
 
! Отговори
Тман преди 9 години
искаме Момчил Неков за евро депутат, такава е волята на народа!!!
34
0
 
11
 
! Отговори
ан преди 9 години
партийната дисциплина ще го накарат да се откажеиначе кой няма да се възползва от такъв късметно грешката си е тяхна че слагат толкова млади хора за да привличат но аз съм на мнение че човек трябва след 45 да навлиза в политикатадотогава да работи по специалността да покаже какво може .......иначе младите кадри се провалят като получат наготово изведнъж много неща като техния лидер без стажне е достатъчно да умееш да говориш а трябва и голям опит да си натрупал по стълбицата
33
3
 
6
 
! Отговори
До ss преди 9 години
Не искаш да се занимаваш с БСП пък клечих тук и пишеш коментари под статия ,която касае единствено симпатизантите и гласувалите за БСП.Аз гласувам за БСП и мнението ми е ,че момчето трябва да стане евродепутат.И най-вероятно ще е така.Коментирайте след като въпроса се реши.И не плачи на чужд гроб.И ГЕРБ и БСП загубиха по 500 000 гласа .Само че за едните го обявявате като грандиозен успех пък за другите за грандиозен провал.БСП получава същия брой гласове както и на предишните европейски избори
32
0
 
16
 
! Отговори
Има как преди 9 години
Има как, Достена, има как! И вместо да обиждате собствените си гласоподаватели - съставляващи голяма част от българския народ - ВАШИЯ РАБОТОДАТЕЛ!!!, спрете да бълвате врели-некипели, приемете волята на народа и сериозно преосмислете поведението и политиката си. Иначе се самоубивате политически... Впрочем, това мен напълно ме устройва, даже ме редва - разгеле!
31
1
 
17
 
! Отговори
ДО 19 преди 9 години
***..никой не се занимава с БСП...това е работа на историята. Просто коментираме ,че тази нагла, надута, неприятна и меко казано личност със съмнителни достойнства...не заслужава повече от Неков да бъде представител на България. Ти, да си чел нейни стихове?..и аз не съм.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дали в Брюксел, дали в Ню Йорк или Париж, добави Лаверн" И аз бих работил за благото на народа дали на Карибите, дали на Малдивите дали в на цицораните ***. Ще се мъча и ще бачкам!
29
0
 
18
 
! Отговори
45 преди 9 години
а ти с какво си известна *** ***.......освен с това, че си дъщеря на майка си
28
0
 
1
 
! Отговори
huk преди 9 години
..MAZNA I ALCHNA ZA VLAST LICEMER! BULGARSKIYA IZBIRATEL E NAIVEN..NO NE I GLUPAV! IZBORA E KATEGORICHEN...NEKOV! AMI..TI IZVESTNATA..KAKVO ..S KAKVO SI IZVESTNA?....MAMETO TI DALAVERNSKO..PODLO..ZAPADNO!
27
0
 
20
 
! Отговори
een man преди 9 години
Значи това изявление на госпожата мога да направя следните заключения: нарцис, който смята, че за нея някой е чувал. Явно високомерното поведение се предава по майчина линия след като майка и показа, че се чувства нещо повече от обикновените хора като миньорите. Освен това-виждаме, че тя държи да е в чужбина, а не в Бг, където нейната партия направи живота невъзможен
26
0
 
17
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Нямa кaк някaквa си пaткa дa се постaвя нaд глaсa нa нaродa сaмо зaщото и изстивa топлото евро местенце!
25
0
 
23
 
! Отговори
Един българин преди 9 години
Тази кокошка освен,че не е българка,а и има 1.5 кг злато около врата си. Но това е характерно за комунистите-умират да покажат простотията си и колко много са крали по времето на управлението си ! И ,поредна демонстрация на стремежа към облагодетелстване - защо отива друг ,а не аз !!! Типично по комунистически - нагли,зли,завистливи,прости.....
24
0
 
22
 
! Отговори
Отговарящ преди 9 години
До ПитащИзвестна е с това, че беше /не тя ,а мама и тати/ основен спонсор на предизборната кампания на БСП-то. Надявам се, че сега ще ви се изяснят голяма част нещата и защо ще литне Серго ;)