Неков измести Станишев с повече преференциални гласове

Малинов също смени Кунева като водач в листата на РБ
Обновена: 28 май 2014 22:26 | 28 май 2014 20:50, Веселина Йорданова
165
Неков измести Станишев с повече преференциални гласове
Момчил Неков. Снимка: Facebook

Преференциалният вот за 15-ия в листата на левицата Момчил Неков го нарежда на първо място в нея, стана ясно на брифинг на ЦИК.

Така заради объркване или не, Неков се оказва по-харесван от водача Сергей Станишев, получавайки 8,05 на сто от преференциалното гласуване. Станишев е получил преференция от 6,61 на сто.

Още по темата
Следващите в листата на левицата, която ще има 4 представители в бъдещия ЕП, са Илияна Йотова и Георги Пирински.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов уточни, че съобщава водачите, без да ги обявява за избрани, тъй като има още 2 дни, в които комисията да обяви поименно евродепутатите.

Светослав Малинов също измества Меглена Кунева от първото място в листата на Реформаторския блок, тъй като е получил най-висок преференциален вот – 27,1 на сто. Блокът изпраща в ЕП един евродепутат.

ГЕРБ ще има 6 евродепутати. Томислав Дончев, водач на листата, е с преференциален вот 15,91 на сто.

Под 5 на сто събират следващите в листата - Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова, Емил Радев.

Първите в листата на ДПС също са под този процент и редът им се запазва. В ЕП трябва да отидат Филиз Хюсменова, Делян Пеевски, Неджми Али, Илхан Кючюк. Пеевски обаче вече обяви, че ще се откаже в полза на екоминистъра Искра Михайлова.

От коалицията около „България без цензура", която ще има двама представители, водачът Николай Бареков и вторият Ангел Джамбазки имат над 5 на сто преференциален вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
3
 
! Отговори
БУЗУКОВ преди 9 години
АКО БСП НЕ ИЗПРАТИ НЕКОВ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА С НЕЯ Е СВЪРШЕНО.СТИГА БЕЗОБРАЗИЯ.НАПРАТИВ ТОЗИ МЛАД ЧОВЕК ЩЕ ДОКАЖЕ НА ВСИЧКИ,ЧЕ Е ДОСТОЕН И С ТОВАЩЕ ВЪРНЕ ДОВЕРИЕТО НА ВСИЧКИ СИМПАНТИЗАНТИ НА БСП.КУРАЖ НЕКОВ - ВЯРВЯМЕ ТИ!
132
3
 
9
 
! Отговори
Dee преди 9 години
Нека да е неков!
131
2
 
11
 
! Отговори
феномен преди 9 години
МАЛОУМИЕТО НА ЕЛЕКТОРАТА,ДОВЕДЕ ДО МЯСТОТО ИМ,НЕЩАТА!Така се посмях!!!Не че "новата кадънка" е нещо по-различно от "старата издънка".
130
2
 
24
 
! Отговори
Един от 15/15 преди 9 години
Дръж се Неков!!! С нищо не си по долу от никому неизвестната Достена Лаверн, или пък от прекалено известната Йотова.Хората са гласували за теб и искат ти да отидеш в Брюксел. Омръзнаха ни все едни и същи стари и наложени муцуни. Ти поне си наложен от хората.Дръж се, не се предавай!
129
2
 
16
 
! Отговори
наказване преди 9 години
Избирателите трябва сурово да наказват тези партии,които пробутват едни по-конвертируеми кандидати,а после елеганто подменят вота,като се отказват в името на някои посредстненици,явно нежелани.Това е подвеждане на електората,а той не е глупав.
128
2
 
4
 
! Отговори
Моника преди 9 години
До ВенелинА Барекова защо отива питам аз ?!
127
2
 
3
 
! Отговори
Кети преди 9 години
До колиоМного правописни грешки,бе брат. Голяма излагация,явно ти липсват не само първите седем години.
126
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 142Не се заблуждавайте. Не е грешка написаното за Мая. Просто си помечтах.
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно щастие няма! Щях да бъда още по-щастлив щастлив, ако Ненков беше изместил Сестра Галева.
124
2
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Успех на Момчил! Съсела не го иска никой. Не е грешка!
123
4
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Станишев така или иначе заяви, че ще се откаже. Пък и не е нормално, лидер на партия да отива в Европарламента. Ако ще ходи в Европа, да стане поне комисар. Лидер на ПЕС е и както се очаква голяма коалиция не би трябвало да има проблем. Да вземе енергетиката примерно и да докаже, че може да е полезен за България. Така ще може елегантно да се откаже и от лидерството в БСП.
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другият път викайте начална учителка да ви измисля бюлетината; кръгче квадратче - все 15.
121
5
 
20
 
! Отговори
Силвия Кацарова преди 9 години
Потъваааа, червеният кораб потъвааааа.....
120
3
 
16
 
! Отговори
?!?!? преди 9 години
Буахахахахх РЕЗИЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ти казвам бате РЕЗИЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ шш тва число 15 ще има да го сънува съселчо ден и нощ...Буахахахахахахахха
119
4
 
17
 
! Отговори
Логик преди 9 години
Неков,правиш ми много добро впечатление на умен човек.Държа още в началото да отбележа,че съм привърженик на ГЕРБ,но някога,преди 25 години бях привърженик на БКП.А дотук ме докараха хора като Станишев.НЕ ПРАВИ ГРЕШКА ДА СЕ ОТКАЗВАШ!!!НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГО ПРИЗНАЕ,ЩЕ ТЕ ПОЗАЛЪЖАТ МАЛКО И ПОСЛЕ ЩЕ ТЕ ЗАБРАВЯТ!!!А Станишев дали след шест месеца, дали след година е пътник.ОТВСЯКЪДЕ!И от партията,и от парламента!Повярвай на по-възрастния!Хора като теб могат да променят тази партия!ВЪРВИ НЕКОВ!
118
3
 
16
 
! Отговори
До Пламен, 144 преди 9 години
Червен пламъко, знаем, че ще извъртите нещата в полза на Станишев. Защото ТОЙ трябва да замине в Брюксел на всяка цена, нали? Лъга, че няма намерение да ходи, но сега май е единственото му спасение. Тук няма бъдеще. Толкова ли му липсва достойнство на този човек и всички вас, които сте се вкопчили в него? Какво ви обещава? Нямате ли други хора, истински водачи, почтени хора, с морал и отговорност пред народа?
117
2
 
22
 
! Отговори
Време за промяна преди 9 години
Млади човече, отстоявай си победата, бъди мъж! Вероятно си идеалист, а тези от кохортата на Станишев нямат нищо общо с идеята, само облагите са им в главите. Хайде, покажи, че има и стойностни хора в тази измъчена от мошеници партия! Много привърженици на БСП са с теб!
116
2
 
13
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Станишев не е вън от листата, Неков измества Станишев на 2 място, а отпада 4 - тия в листата на БСП. Недейте да заблуждавате, внушавате и провокирате неверни неща.
115
3
 
23
 
! Отговори
Поздравления! преди 9 години
Неков, скрий се, докато дойде време да заминеш за Брюксел! Бъди неоткриваем за известно време! Иначе тези майстори на интригата и подлостта ще ти намерят цаката. Да не вземеш да се поддадеш на сладките им обещания за кариера в България? *** и работи за нея оттам! Сигурно и в ЕС искат да видят интелигентен и честен представител на БСП, и ще ти се радват. А оттук вече имаш подкрепата. Вотът не е грешка, не им вярвай на бетонираните глави!
114
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ състави листата на БСП за изборите?КОЙ направи и прие сегашния избирателен закон?Жалко за младия човек - ще бъде смачкан по вътрешнопартийному....Ама и той чий го търси сред олигарсите ?