След предсрочен вот Борисов отворен и към БСП

"Оставка веднага, след 5 месеца и да искат, няма да седна да говоря"
Обновена: 29 май 2014 13:59 | 29 май 2014 10:48, Камелия Цветанова
277
След предсрочен вот Борисов отворен и към БСП
Бойко Борисов Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след предсрочни избори е готов за разговори с останалите партии, в това число и с БСП.

Толерантността ми е към всички и най-вече към БСП, защото и зад тях стоят избиратели, там има сериозни хора, заяви той, като уточни, че не става въпрос за коалиции.

В същото време Борисов настоя, че правителство и парламентът трябва още днес да си отидат, защото „като минат 5-6 месеца и държавата катастрофира, и да искат, няма да седна да говоря, ще кажа: “Сега ще си сърбате попарата“, отсече той.

Още по темата
Във връзка с това, че от ДПС поискаха контролиран процес към политическа стабилизация на страната, Борисов коментира, че това е, което и той казва, да се насрочат предсрочни избори и тогава „гласът на народа и партиите, които определи, както ги определи, ще са длъжни да намерят разумно управление“.

Според него кабинетът на Пламен Орешарски от първия ден няма одобрение, защото не е спечелил парламентарните избори.

Да се дръпне Станишев от управлението, да се стабилизира партията, да се стабилизира левицата, да има силно ляво, да има силно дясно, да има силно в центъра движение и оттам нататък всеки лидер трябва да поеме отговорност, за да няма избори до дупка, призова лидерът на ГЕРБ.

„Не може да не те искат вътре в партията, в партията не можеш да станеш пръв, а искаш да си пръв в държавата, искаш да определяш какво да се случва в държавата, защото адски наивно ми звучи 34 хиляди души да са се объркали, единственият разумен изход е оставка и предсрочни избори. Както ни наредят хората след това, да проявим зрялост, мъдрост, да седнем и да видим какво да правим“, добави той.

„Ако не се оттеглят всички, трябва да знаят, че те са разсипали държавата, и ако не се оттеглят, няма да участвам в никакви консултации, всеки трябва да си понесе пасивите за тези още няколко месеца управление“, отсече още лидерът на ГЕРБ.

Борисов беше категоричен, че не е говорил с ДПС, нито ще инициира среща, защото е в опозиция.

Според него, ако ДПС продължава да стои зад правителството, ще понесе тежки последствия.

„Няма да е честно следващото правителство да работи с бюджет, оставен от това, и заради това трябва още днес да подадат оставка и да се направи служебно правителство, като съм съгласен, че трябва да се направят между първите партии консултации и да се подготви такова служебно правителство, макар че това си е право на президента“, каза още Борисов.

Той призна, че членове на ГЕРБ са участвали в протеста вчера.

„Аз не обичам протестите. Уличният натиск, държава, която влиза в световните новини с демонстрации и ограден като концлагер парламент, това гони инвеститорите, аз обичам спокойствие, за да работят хората спокойно“, коментира той. Според него има и опасност Брюксел да спре финансирането по оперативните програми.

Този път няма да ни стигнат 9 месеца да ги пуснем, а това ще удари по джоба на всеки“, изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Eто един велик победител, който никога няма да управлява, матриала си го иска, нормалните хора - не
160
2
 
5
 
! Отговори
Edin den na B.B. преди 9 години
06.30, budilnika zvuni, o ujas,kakvo e tova....surceto ludo bie, moje bi idva Sretan Josi4, ne-e-e, ohranata vruhlita, kak e bossa...dobre e no celiq v pot.Otiva do WC, ne pikae, moje bi ima mikrofoni, 6te ocapa WC na NS, tam moje i da si izkendza.Tropot zad vratata, surceto se sviva, ne-e, ohranata pie kafe i se smee, kakvi gadove, na men jivota mi visi a te..Otivane do NS, do kolata za 1 miliona se pribqgva, ne se nzae koi 6te iska da mu vurne dnes, vliza v NS,o,radost, ojivqh i dnes, gardovet
159
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от сараите още те отварят или само те пълнят *** ***? Още колко наши пари откраднати от дпс ще извадиш за следващите избори? Затри и вмро.
158
9
 
5
 
! Отговори
АнтиТрол преди 9 години
Уважаеми ***, вече е късно да коментирате Бойко, изборите минаха и шефовете Ви претърпяха тотален провал. :)
157
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 181/Не харесвам червените, но все пак малко факти-през управлението си до 2009 г. БСП 4 пъти индексира заплати и пенсии, таван на пенсия от 500 на 700 лв/факт/. През това управление-1 индексация и не по 5, а по 30 и 20 лв на пенсионерите. Нито веднъж не окрадоха спестяванията на хората и не ги обложиха, за да строят шосета и да ядат асфалт. Това е истината, с факти, другото е милиционерска гербава лъжлива демагогия.
156
2
 
10
 
! Отговори
АнтиАнонимен преди 9 години
До Анонимен 182Абе *** първо се научи, че не трябва да пишеш с грамадни букви, няма нужда да крещиш!Ти си ***, че не разбираш от времето на Борисов, започнаха стачките против ЧЕЗ и останалите ЕРП-та както и срещу ТЕЦ! Защото Серсемеджиев ни обясняваше как то имало увеличение, но всъщност е намаление. А Бойко ни уверяваше как няма да вдигне газта а го направи и то два пъти! Той има акъл да управлява групировка като СИК, но не и държава!
155
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Борисов отворен и към БСП"Мутрата е отворен към всичко, което ще му донесе парички.
154
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 180Смешен си ти индексациите на заплати и пенсии откъде идват?От дълг , който после ще платиш пак ти с лихвите и при липса на работа при съсипана икономика
153
4
 
20
 
! Отговори
Терминатора преди 9 години
Г-н Тиква за каква катастрофа говориш, по-катастрофално управление от твоето нямаше! Това дето го ръсиш е за тюфлеците със зомбиран мозък, които те подкрепят! Айде стига ние умните хора не пасем трева. Изобщо не очакваш някой да приеме тази твоя мазна ръка нали?"аз обичам спокойствие, за да работят хората спокойно". Малеее нали твоите хора бяха на измисленият ви протест вчера? Голям лицемер си ти г-н Тиква. Писна ми от вас! Искате да си крадете на спокойствие? Е вече няма да стане!
152
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛОЖНО Е МИСЛЕНЕТО КОГАТО СТЕ ПРОСТИ! АКО ГЕРБ НЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЩЕ ПИТАТЕ КЪДЕ *** ГЛАДНИТЕ ! БСП И ДПС ДО СЕГА САМО СА КРАЛИ ., ЗА УПРАВЛЕНИЕ НЯМАТ НУЖНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ И ПАТРИОТИЗЪМ И МОРАЛ ! ПОЛИТИЧЕСКИ ИНВАЛИДИ КОИТО ОСАКАТИХА И ОСЪКАТЯВАТ БГ
151
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ какви индексации Ви даде Станишев-Орешарски??? По 5лева на пенсионерите и по 340лв. увеличение на депутатските заплати, управление във всички структури - от ДПС, заеми за социалните им помощи- които ще плащаме всички работещи и още много глупости свърши за една година това скапано управление. НАИСТИНА ЛИ ТОВА ТИ ХАРЕСВА?
150
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя *** си въобразява, че спечелил избори. Повечето от хората не гласуваха на тия избори, защото им е през крачола ЕС, който ни докара до ръба на мизерията. На изборите за НС със сигурност БСП и ДПС ще са мнозинството. Станишев въпреки кусурите е на светлинни години пред пожарникаря. Всяка година индексации на заплати и пенсии, коледни, великденски и т.н Крадливите гербери да си ядат асфалта.
149
4
 
8
 
! Отговори
вечен шах с Атака преди 9 години
Всичко зависи от Атака, Сидеров загуби евроизборите, но дали ще се откаже от парламента е съвсем друг въпрос. ГЕРБ, БСП и ДПС запазват приблизително гласовете си от 2013 г. Само ДПС вземат малко повече за сметка на БСП, но пак БСП + ДПС срещу ГЕРБ 8:6. Бареков вече каза, че ще подкрепи БСП, така че ГЕРБ и Кунева остават пак малцинство и няма нужда от избори.
148
5
 
12
 
! Отговори
морски преди 9 години
Бойко,как да обичаш протестите нали именно с масови протести беше свалено некадърното ти правителство.
147
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милиционерите и ченгетата, още не проумяват, че повече Герб на власт никога няма да дойде. Затова че 4 години не индексираха нито веднъж заплати и пенсии, обложиха спестяванията на хората с данък и окрадоха последните им стотинки за да строят магистрали. За Местан винаги-но за крадливите гербери-никога. Дойдат ли на власт-отново изметени.
146
1
 
7
 
! Отговори
Doko преди 9 години
До 29/Киро майтапа-Наистина пишеш майтапи. Каквото е казал и каже Доган, това е било и ще бъде. ДПС е с твърд и постоянен електорат, а не продажни *** от кто партии. Так че, с времето гласовете на ДПС все повече ще растат, елементарна аритметика е, колкото и на някои да не им се иска и стиска. Сега 4 евродепутата, следващия мандат-5 и т.н. Това е логиката. Без ДПС никой няма да може да управлява.
145
4
 
10
 
! Отговори
кк преди 9 години
Не знам тоя защо се джаска за голяма работа. На Парл. избори 2009 за ГЕРБ гласуваха 1300000 избиратели. На извънредните избори 2013 - 1050000; сега - 630000. При тази логика, ако има нови извънредни избори ще гласуват около 700-750000. При 62% активност това прави 18 %. Самостоятелно не може да управлява. Никой не иска да работи с него. Няма елементарна коалиционна култура. Пак няма да ходи на работа. Да подпише декларация, че ЩЕ ХОДИ НА РАБОТА и няма да бойкотира кворума. Условие за условие!
144
5
 
8
 
! Отговори
Buda v zatvora преди 9 години
Toz paranoik na snimkata e gotov i svirtki da pravi na Geya ili na Mestam, samo i samo da go vurnat vuv vlastta!!Predi si misleshe, che shte upravliava 60 godini no za shtastie naroda go razkara sled 3.5.Tova nedorazumenie na prirodata koeto razigrava97 deputati i cial edin narod triabva da izchezne ot politikata ako iska partiata mu pulna s komuniagi da ima niakakvo uchastie vuv vlastta! Horata glasuvat sa drugi samo i samo Tikvenika da go niama zashtoto mnogo hora postradaha i naroda be smazan
143
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, *** да гасиш пожари и да охраняваш Доган, царя и комунистите.
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Вижте се ще със преписването на чужди думи вие герберките *** сте кухи и безмозъщни точно като своя лидер бойко тиквуна на снимката.Нали има една приказка краставите магарета се надушват отдалеч.Точно такива са герберите крастави като своя лидер.