Орешарски не бил готов с промени в кабинета

Премиерът ще се консултира с ДПС и БСП
Обновена: 28 май 2014 17:37 | 28 май 2014 17:25, Камелия Цветанова
132
Орешарски не бил готов с промени в кабинета
Снимка: архив, БТА

Премиерът Пламен Орешарски ще проведе консултации с ръководствата на парламентарните групи на БСП и ДПС, партиите, които стоят зад кабинета. Това съобщи самият той и добави, че винаги е подчертавал, че „подкрепата към кабинета на двете партии е ключ“.

Попитан дали чувства по-малко подкрепа от ДПС, премиерът заяви, че ще отговори на този въпрос в близките дни след консултациите с двете партии.

Още по темата
По-рано днес лидерът на движението Лютви Местан попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: "Аз не бих обсъдил такъв вариант". Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още той.

Премиерът не е готов с промени в кабинета, нито пък е избрал наследник на Искра Михайлова, която ще напусне поста на министър на околната среда, за да стане евродепутат от ДПС.

„Страхувах се за това от края на мината година, защото още тогава имаше евентуални планове Михайлова да попадне в листата и то на доста предно място, а не в опашката, така че за мен не е изненада“, призна той.

За нейното място премиерът обясни, че има много имена и възможности, но не се е спрял на нито една.

От думите на министър-председателя стана ясно, че да бъде премиер „за Пламен Орешарски никога не е било детска мечта“.

Орешарски не отговори и на въпроса дали е разтревожен от ниската подкрепа за БСП на евроизборите.

„Аз виждам по-високо ниво на подкрепа на другата партия, която стои зад правителството“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега дпс ще краде като за последно
112
1
 
4
 
! Отговори
сс преди 9 години
До Анонименне знам дали си спомняш барека какъв фен беше на бойки. да цитирам диков: ' баси и езика беше вкарал в *** на б. борисов'. та така, тоя същия човек се обърна на 180 градуса февруари миналата година. след това някак си се съедини с комунистите. бг политика - *** я разбери, чак не е смешно, иронията тук е, че бареков може би бил най-добрият мин. предс. на българия последните 40 години, но както и да е. няма как да стане. българският народ не е съвкупност от ***, сори.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски е пътник,но иде новия търгаш Бареков,който за два часа успя да направи заявка към БСП,да наплюе и прати всички в затвора при Цветанка Ризова, която с половин уста го попита откъде има тази информация,а чистият политик със загадъчна усмивка показа, че връзките му с ДС са достатъчно добри,"просто защото е много,ама много честен".:)За капак и заявка към него имало от ЕНП.Мъка, мъка...Несънувана байганьовщина. Нали стана евродепутат с помощта на няколко продали се популярни личности.Отврат
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новият политик Бюреков даде рамо на Орешарски. Като стана евродепутат с подкрепата на наивници, подведени от продали се за много пари популярни личности, явни за всички станаха мераците му. Този "честен" политик скри в джоба си Бай *** със стойките си в парламента. Разположен като "пет пари в кесия" на едно от черните кресла във фоайето на парламента, галеше по възможно най-просташкия начин егото си. Отврат. Днес се надпреварваха по простотии с Чуколов,Кирил Добрев - пича, катаджията Явор Кую
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той никога с нищо не е готов. Не са му дадени съответните указания. Важното е, че Бюреков е готов да подкрепя БСП - управляващите. В близките няколко дни, когато всичко се очаква да отшуми...ще продължат с игричките си.Днес Кирил Добрев - пича, катаджията Явор Куюмджиев и капака Чуколов с ръкопашен бой се опитаха да му дадат рамо и една глътка въздух, за да могат да се посмеят, ръкувайки се заговорнически след края на живото предаване от парламента, където Орешарски се появи мигове преди края.:)
108
1
 
6
 
! Отговори
СерГЕЙ преди 9 години
Червените *** откачиха от яд
107
7
 
3
 
! Отговори
Кристи преди 9 години
Всичко друго е по-добре от Борисов!
106
7
 
2
 
! Отговори
Gega преди 9 години
Браво на Орешарски! Заслужава доверие!!!
105
1
 
10
 
! Отговори
поля преди 9 години
А кой беше тоя Орешарски?
104
9
 
3
 
! Отговори
dimitrov - france преди 9 години
Брей много платени гербери се навъдили на този сайт - по просташкото им изказване и неграмотното им писане се вижда че имат същото ниво на интелект като Тиквун ,непрочел и една книга .Кои ли са тия 10% дето са гласували за такива представители пред Европа !
103
11
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Това е първото правителство след това на Жан Виденов, което настъпи по опашката монополите и намали грабежа на редовия бъкгарски гражданин от техния произвол. Затова е тоя рев и затова се наливат пари в продажници като Бойко и в т.н. реформатори.
102
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия могат да бъдат използвани за нови епизоди на " Тримата ***" , само май заглавието трябва да се промени на най-малко "Десетината мижитурки които съсипват България".ОСТАВКА!ОСТАВКА!ОСТАВКА!
101
1
 
15
 
! Отговори
слон преди 9 години
Не е готов разбира се. След като му ги напишат, трябва да се научи да ги чете, за да не се излага като миналата година.
100
1
 
17
 
! Отговори
Пророк преди 9 години
Предлагам на др.Орешарски да не бърза с промените, тъй като те могат да се окажатненужни и целият кабинет анблок да си намери място в историята на БГ катоформирование от нагли мразени навлеци службогонци!
99
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Жалък, евтин и нагъл некадърник!
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски, ако си решил да правиш смени в кабинета, моля ти се недей да махаш спортната министърка МАРИАНА ГЕОРГИЕВА! Голяма е капия и искрено се радвам на всичките й изказвания.
97
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Папата подарил на Орешарски мастилница?!- за да си напише оставката.
96
19
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Орешарски е способен човек и заслужава подкрепа. Той и правителството му могат да направят още много за България. Естествено че ще се консултива с БСП и ДПС. Без парламентарна подкрепа правителството не може да работи.
95
2
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 9 години
Тоя на снимката с раираната връзка скоро ще е в раиран костюм, ако народът не го пребие с камъни преди това де!
94
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първата промяна е да си бие шута сам от НС!