ДПС не ще повече министри, обсъжда две имена за екоминистър

Ще предложи млад и енергичен човек, но не Пеевски
Обновена: 30 май 2014 13:24 | 30 май 2014 11:32, Камелия Цветанова
84
ДПС не ще повече министри, обсъжда две имена за екоминистър
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

ДПС няма да иска повече министри при ремонт на кабинета. Това съобщи лидерът на партията Лютви Местан, като в същото време призна, че явно е нужно да има промени в правителството, каквато заявка даде по-рано днес примерът Пламен Орешарски.

Той обеща в понеделник да каже кой е номинираният от движението за министър на околната среда, след като настоящият Искра Михайлова беше избрана за евродепутат.

Още по темата
„Промени в кабинета явно ще има, това е проблем, който стои изключително в полето на правомощията на премиера, но минимум заради Искра Михайлова ще има промени и аз заявявам, че ДПС участва в кабинета с трима министри и ние ще предложим друг министър на околната среда на премиера. Но независимо от силния вот за ДПС, ние нямаме абсолютно никакви други претенции за разширяване на властовите позиции на ДПС, да спрем с митологемата за преяждане с власт, със спекулациите, че ДПС ще се възползва от силната подкрепа, която получи на последните избори, и ще поиска разширение на позициите си“, заяви Местан.

Той обеща ДПС да предложи млад, енергичен министър, със замах и това няма да е Делян Пеевски.

„Обсъждат се две имена и ако ги спомена, ще поставя в неудобна ситуация този, който няма да номинираме в крайна сметка. Имам разговор с Михайлова и преценяваме кой би бил най-подходящ, съобразно проблемите, които има да се решават“, добави той.

Според него обаче е важно и премиерът да одобри предложената от ДПС кандидатура.

Местан добави, че все още не е имало консултации с БСП.

„Явно на тях им е нужно малко повече време, за да направят анализ, консултациите явно ще се проведат на базата на пълен и по-ясен анализ“, коментира той.

Относно вота на недоверие, който мнозинството отхвърли днес, Местан заяви, че кабинетите не падат с вотове на недоверие и няма нищо изненадващо в позицията на ДПС, което стои зад правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Каквото и да се приказва по темата, позицията на ДПС е конструктивна. Представям си какви коментари щеше да има, ако бяха поискали още някой министър. Всички като чуят, че някой е предложен от ДПС подскачат като ощипани моми. А това е нормалната политическа практика навсякъде по света: партията, която подкрепя кабинета по правило номинира хора за правителството.
44
4
 
23
 
! Отговори
sdfgsdfgsdf преди 9 години
Айде, направете онази *** Пеевски министър, пратете Сергишев еврокомисар и я закривайте тая държава.А, да - може и Доганлъ да направите почетен президент
43
4
 
7
 
! Отговори
ПМ преди 9 години
Г-н Местан, ЗАЩО ви трябва да сте ДПС? Откажи се от това ДПС, защото с това сам си просиш боя. Преименувай се в ДРУГ ВИД ПАРТИЯ. Те турците те ЗНАЯТ, че си ТУРЧИН, те пак ще гласуват за вас. Ако ПЪК подскажеш, че БСП е ЧУЖДА ИДЕОЛОГИЯ и НЯМА МЯСТО за нея в България, МНОГО българи също ще ва подкрепят.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не казват за ПеевскиДа каже за Бисеров и милионите
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС се е наяла с власт. Толкова се е наяла, че ще се пръсне. Абсолютни всички парламентарни комисии са техни, е изключвам тази по етика, на другаря Сидеров. А големите неща се случват в комисиите, далече от медии и хорските уши.
40
1
 
12
 
! Отговори
Уха преди 9 години
Не ти ща Солунската митница, дайте ми САМО екологията.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ***!
38
1
 
9
 
! Отговори
либерал преди 9 години
До 37. Заради такива като Вас Тази страна не мърда от дъното, защото като всяваш омраза из хората, да не говорим за заседената омраза вътре в теб, кой от висшите управници на ДПС според теб изповядват изцяло исляма или да кажем спазват всичко от тази религия, промитите мозъци като Вас крайните националисти са повод за пропадането на тази държава. Отговора е много *** как ДПС да не са толкова силни, но вие дами и господа българи, за съжаление сте с промити мозъци. Волен Сидеров Ви действа добр
37
0
 
10
 
! Отговори
Опомни се народе преди 9 години
Продадоха ни политици на турците , за две коли и по един апартамент ........ПРОДАДОХА ни за едните постове.......... скоро е Денят на Ботев.... Тези ли хора трябва да управляват, продават и парчедисват БЪЛГАРИЯ. Ако неги спрем утре ще ни слеят с Турция...без война ей така с гласуване.....
36
0
 
13
 
! Отговори
Ужас и безумие преди 9 години
ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС-АТАКА :Бургас -Юсеин Мехмед, Варна-Маткан Ибрямов, Габрово-Кенан Ашиков, Добрич-Исмет Хабил, Кърджали-Муса Сайдаахмед, Ловеч-Юнал Масъков, Пазарджик-Юмер Хамза, Плевен-Енгин Кючуков, Пловдив-Юксел Расим, Разград-Севгин Шукри, Русе-Айдън Караахмед,, Благоевград-Муса Палев, Силистра-Насуф Насуф, Търговище-Емел Расимова, Хасково-Кадир Исов, Сливен-Неджим Ахмед, Смолян-Бейхан Дуран, Стара Загора-Тонджа Йостург, Шумен-Левент Зекериев, Ямбол-Ахмед Мехмедов.
35
1
 
16
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААА... преди 9 години
НА ДПС И МЕСТАН --НЕ МУ ТРЯБВАТ МИНИСТРИ И ЗАМ.МИНИСТРИ..!ИМА ДОСТАТЪЧНО ПРОДАЖНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ---ЗА ДА УПРАВЛЯВА БЕЗПРОБЛЕМНО!например: ...Волния ибрик , Сър Гея , *** , Агент Иван , Бисер петното, ....и други знайни и незнайни продажници на България!В БЪЛГАРСКИЯ СОЦ-***--ВСИЧКО Е ЗА ПРОДАН!!...лошото е ,че нема вече кво да се продава..ха,ха,хааааааааааааа...освен собствените ни ла""а../
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
33
1
 
14
 
! Отговори
работничка преди 9 години
ДПС има само трима министри.А колко зам-министри,шефове на отдели,агенции и пр.Хайде халан.И този се взе за велик.Едно не може да се отрече на ДПС-бавно,методично и префинено овладява цели бедни райони,които им гарантират сигурни депутатски места.И всичко е в рамките на закона естествено.И кражбите им са в рамките на закона.Прави ли ви впечатление,че за нито един лидер на ДПС не се коментира семейство,доходи и т.н.А кой си спомня за Емел Етем?Има вето и никой нищо не разследва.
32
0
 
2
 
! Отговори
Sar преди 9 години
bg mediite sa mafia - nikoi ne slaga tablici s imena i broi glasove pri preferenciite . imat totalna zabrana i cenzura :-) ogromen strah imat i bg mafiotskite medii ot bg referendumi i bg majoritarni izbori za bg demokracia.umirat im parite. :-) :-) :-) :-) :-)
31
0
 
14
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Внимавай, Местан.Колкото повече зулуми правите, толкова по-голямо ще е наказанието ви.
30
0
 
4
 
! Отговори
Мики Маус преди 9 години
Моя мозък обсъжда да подкрепям Пп "Зелените",техните платформи и иновативни инициативи.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ни изсечете горите и да ги продадете за жълти стотинки в турция. Не ви е срам ***. А ний овците седим на топло и крепим етническия мир. Къв мир бе те отдавна гласуват само за свои.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доган премиер, Волен президент, а Местан финансов министър.
27
0
 
5
 
! Отговори
АМИ ,ДА...ПРОСТО Е: преди 9 години
ДПС , не иска повече министри и зам.министри----ПРОСТО ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУШКАТ , ЩЕ БЪДАТ УВОЛНЯВАНИ ОТ ОРЕШАРСКИ И БСП!ИМАТ СИ ХОРА ДПС, ЗА ТИЯ РАБОТИ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.....
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ДПС не ще повече министри, обсъжда две имена за екоминистър "Ти ли ще ни пазиш зелената българска природа бе, Местан Бей Ага. ХаХа. С целият си ибрикчииски материал. Хаха. Да пукнеш в ада дано. Ти си враг на всичко българско, пък чак до природата бил стигнал да се загрижва и защитава. ***. Взимай си турските сериали по националните телевизии и се изнасяй от БГ и недей се интересува как ние българите ще се грижим за природата си. И сами можем без турски "подпори". Гаден ***.