Ще има промени в кабинета, обяви Орешарски

Премиерът не каза в кои сектори, предстоят му консултации с БСП и ДПС
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:53, Веселина Йорданова
74
Ще има промени в кабинета, обяви Орешарски
Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Ще има промени в кабинета, но не са обсъждани, съобщи премиерът Пламен Орешарски на брифинг в парламента.

Той заяви, че за това предстоят консултации с двете парламентарни групи, подкрепящи правителството – БСП и ДПС, но ще бъдат "по-малко от 5-6".

Орешарски обаче не посочи конкретни сектори, като заяви, че ще даде оценка, като мотивира промените. Той напомни и за наложителната промяна в МОСВ, след като министър Искра Михайлова стане евродепутат.

Орешарски каза, че на този етап не усеща колебание нито в подкрепата на БСП, нито на ДПС към правителството, но не изключва никакъв вариант.

Оставката е в джоба ми от първия ден, когато ми гласуваха кабинета, и с такова усещане трябва да бъде всеки премиер, вицепремиер, министър, това не са щатове, коментира още той.

Още по темата
Според него за настоящия кабинет, който е експертнопрограмен, това дори важи с по-голяма сила, отколкото за партиен кабинет.

"До момента, до който имам подкрепата, си върша работата, без да се интересувам от хоризонти", категоричен бе той.

Премиерът каза, че има готовност да представи отчета за една година управление пред НС в удобно за парламента време.

Във връзка с проблемите в спешната помощ, Орешарски съобщи, че предстоят разговори за цялостното състояние на здравеопазването. Според премиера обаче  системата не може да се оправи само и единствено с увеличение на заплатите.

Орешарски съобщи, че управляващите мислят кой да е новият еврокомисар от България. "Не трябва да прибързваме, трябва да проследим първо европейския дебат, за да можем да се ориентираме към окончателен избор", каза той и шеговито прие предложение от медиите той да отговаря за енергетиката.

Все пак премиерът посочи, че крайната цел е с каква кандидатура България ще има по-силен портфейл и напомни, че нашето влияние не е такова, че да изберем ние портфейла.

Премиерът предложи следващата тема на вот на недоверие да бъде фискалната политика. Опитът показва, че ГЕРБ подбират слабите за себе си теми, за да внасят вотове, мотивира се той.

Гледам на този вот като на доверие да продължим да работим за оздравяване на енергетиката, каза Орешарски по повод днешното гласуване, след което кабинетът оцеля за четвърти път.

По думите му голяма част от социалните ангажименти са изпълнени, тъй като това е доста важен приоритет на БСП и той има отношение и към електората на БСП.

Премиерът заяви, че на последния Европейски съвет е подкрепил принципно кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК, защото той има повече гласове, отколкото е събрала ПЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
МЕРСИ преди 9 години
До СЕРЖБЛАГОДАРЯ ЗА ЛИНКА,ИЗГЛЕДАХ РЕПОРТАЖА,КОЙТО Е ПОКАЗАТЕЛЕН ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ РАЗКРИВА ЦЯЛАТА ПРОПАГАНДА И МАНПУЛАТИВНА ПОЛИТИКА НА СТАНИШЕВ И БСП,НО ПЪК ПОКАЗВА,КОЛКО НАИВНИ ХОРА МОГАТ ДА ПОВТАРЯТ ПАРТИЯТА,ПАРТИЯТА!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селчо Орехов ОСТАВКА!!!Не ни баламосвай с козметики!
59
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 9 години
Енергетиката фалира, здравеопазването е в крах и хора умират в домовете си, съдебната система не функционира, партиите купуват гласове и се подменят без да са избирани. ОРЕХ ВЪРВИ СИ!
58
0
 
8
 
! Отговори
Жмел преди 9 години
Драскайте си вие тука и се карайте като нек'ви махленски женоря, а в това време ДКЕВР ви го заши през гащите! Помните ли бае ви Тошо как мааше с ръка от президиума? Е те така че ви маа с ръка Орешарски като си видите новите сметки наесен за парното и жежката вода!
57
0
 
6
 
! Отговори
american boy преди 9 години
Имахме в казармата един много глупав старшина - Трендафилов се казваше, прекора му беше Трендо МъдОто. Тоя *** Пламен Ореха ми напомня по фациално изражение Трендо МъдОто безкрайно много. Съвсем сериозно!
56
0
 
6
 
! Отговори
калейчо преди 9 години
...Оставката е в джоба ми от първия ден, когато ми гласуваха кабинета, и с такова усещане трябва да бъде всеки премиер, вицепремиер, министър, това не са щатове, коментира още той....АМИ ОСТАВКА ТОГАВА БРЕ МИШОК..!!!!
55
0
 
2
 
! Отговори
СЕРЖ преди 9 години
shemetnata-kariera-na-mladija-lider-na-bsp-sergej-stanishev.htmlГорният линк ще ви отведе до един интересен преглед на шеметната кариера на бай Серго. Указва се, че и той е бил един незаменим и успял човек рано рано в младостта си. Пуснете в търсачката и се насладете.
54
0
 
0
 
! Отговори
Онуфри преди 9 години
До работещДо българинМалеее, колко сте *** и двамата! Ама боли да ти кажат истината, а? С празните си тикви не проумявате, че не съм комунист, даже напротив! Между другото, връзката е ясна: *** сте -> получавате ниски заплати -> парното ви е скъпо.Пак ви казвам, като ви е скъпо парното, топлете се с друго гориво или правете физически упражнения! Хайде, със здраве!
53
0
 
11
 
! Отговори
иии преди 9 години
До АнонименИ кои са най-добрите финансист *** чобанов или кълвача олигарски!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека започнем от теб!
51
2
 
5
 
! Отговори
работещ преди 9 години
До 57:Ей, келеменце, за какви бонбонки дращиш, а комунистче шлякано? Парното струва средно 250 лв. на месец от сезона. Сега *** от ДКЕВР и правителството разрешават то да се вдигне с 12 - 15 %. Това са 30 - 50 лв. на месец, комунистче въшливо, значи 200 до 300 лв. на сезон. Бонбонки, а червено ***? Кои са ти "важните неща"? Да крадат Боко и сие, вместо СерГея и Р. Овч. ли? А комунистче? И БСП и ГЕРб, и Атака, и ББЦ, и ДПС, и ВМРО са комунистически ***. А парното е АДСКИ СКЪПО, ***.
50
2
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Онуфри 57:Вонящ червен ***, тичай в Москва при ***, че, ако те срещна, ще те направя на гориво за парното!
49
5
 
5
 
! Отговори
Онуфри преди 9 години
До българинКакъв бунт бе, ***? Като ти в скъпо парното, ще се топлиш на дърва и въглища като 70% от сънародниците ти, какво като си от Соооофия! Ако и те са ти скъпи, ходи да живееш в Гърция - там са ти лика-прилика ревльовците! Има много по-сериозни неща, поради които трябва да свалим това правителство, а не защото са вдигнали цената на бонбонките!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо ще се почне с министър-председателят нали?
47
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 9 години
Какви промени бе, *** мръсен бобовдолски? ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА - че ДКВЕР вчера ТАЙНО СА ПРИЕЛИ ОГРОМНИ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ДОКОГА, *** БЪЛГАРИ, ЩЕ СПИТЕ? ВМЕСТО ДА ПРЕГОВАРЯТ С РУСНАЦИТЕ ЗА МНОГО ПО-НИСКА ЦЕНА НА ГАЗА, а оттам - И НА ПАРНОТО, ТЕЗИ *** - "КАБИНЕТЪТ" ПОЗВОЛЯВТ НА ДКЕВР ДА ПРИЕМА НОВО ОГРОМНО УВЕЛИЧЕНИ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! НА БУНТ, БЪЛГАРСКИ ОВЦИ! СТИГА ТЪРПЕНИЕ! НА ПРОТЕСТ! НА УЛИЦАТА! БУНТ! ОСТАВКИ НА ДКЕВР и ПРАВИТЕЛСТВОТО! БУНТ! ПРОТЕСТ!
46
1
 
13
 
! Отговори
ined преди 9 години
Папата му подарил мастилница и писалка на Орешарски и му казал с тях да си напише оставката.
45
1
 
13
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Ще има промени в кабинета, обяви Орешарски...****************************************Да!Ще си смениш чистачката на кабинета...Урунгел!
44
1
 
4
 
! Отговори
mislam преди 9 години
strah i panika ot bulgar referendumi i bulgar majoritarni izbori :-) za bulgar demokracia :-) :-) :-) :-) adios muchachos, dps, bsp, ataka...
43
2
 
10
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Според народа в сектора министър-председател трябва да има промени.Казвам го за улеснение на Орешарски.
42
1
 
16
 
! Отговори
Онуфри преди 9 години
Абе Пацо, абе Орешарски, ти си егати тоалетната хартия бе, плазмодий! До преди изборите никой не говореше за смяна на министри, сега се опитвате да омилостивите хората. Така ли ти нареди неизвестният ти началник? Министрите не са за смяна, ти си за смяна, махай се!