ГЕРБ атакува правителството с нов вот на недоверие

Дончев: Разговор Борисов-Станишев е невъзможен, септември – нови избори
31 май 2014 11:54,
346
ГЕРБ атакува правителството с нов  вот на недоверие
Томислав Дончев и Бойко Борисов Снимка: БТА

Със сигурност ще има нов вот на недоверие, заяви пред Дарик радио избраният за евродепутат от листата на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му в момента опозицията обсъжда две или три теми, в които виждат по-големи слабости на управлението. Освен това ГЕРБ нямало да се присъедини към вотовете на България без цензура.

„Добре е обаче в края на месец септември да има нови избори. На България й трябва силно правителство", отсече Дончев.

Според него температурата на политическите емоции е много висока. „Дали е възможно да се намери обща цел и съгласие в подобна ситуация - да, но това минава през реформа и преход в политическите сили на ниво конюнктура", смята той.

По думите му разговор Борисов - Станишев е невъзможен.

„Изключително е лошо, когато политически опоненти не могат да си говорят. Този, който печели изборите, той трябва да управлява. Но когато друг, с по-малко гласове, е на власт, не бива да забравя, че трябва да нюансира политиката си и заради онези граждани, които са гласували за друг. Трябва да се отразят и техните интереси", коментира Дончев.

Според  Дончев изходът от ситуацията безспорно минава през предсрочни избори.

Още по темата
„Тук не става въпрос за напомпано самочувствие от изборния резултат. Проблем е нивото на демокрация. Това Народно събрание не изпълнява основната си функция - да представлява адекватно българските граждани. То очевидно е избрано с измама - припомням за аферата „Костинброд". И това се потвърждава от резултата на евроизборите - видяхме колко е променена картата на политическите сили от това, което се наблюдава в парламента", смята той.

Дончев добави, че от ГЕРБ трябва да направят анализ за възможностите за коалиции с другите политически партии.

„Политическата сила, с която би могло да се намери взаимодействие без енергична реакция сред избиратели, е единствено Реформаторският блок. Българският гражданин ще покаже дали ще стигнат гласовете за евентуално управление. Но принципно са възможни разговори за взаимодействие и с други политически сили", каза още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
10
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Нощта на" Дългите Ножове" за БСП наближава гръмовно и ежечасно!! С наближаването на лятото и с Братската подкрепа на ДПС идва и " Бирения Пуч"!!! Приятно впечатление прави че основно в избирателните райони на Стоилов, Страхилов, Кадиев и сие са основните гласоподаватели с преференциална бюлетина с 15....Тактиката " Тики-Така " проработи....тръпна в очакване на луди дни и нощи....
185
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има предсрочни избори българоубийеиците от герб ще има само око 30% вот.И пак няма да могът да съставят правителство.Герберите е крайно време да разберът ще вече без коалиция няма да могът да съставят правителство.Поради простата причина ще мнозинството от нас Българите сме отвратени от всички политици независимо дали се казват бойко тиквуна томислав дончев прочие и затова не гласуваме на изборите.
184
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Наивен 197ДПС, имат нужда, имат, вчера назначиха техен човек за шеф на ВМА София, като изгониха досегашния(от 6 месеца), защото не бил генерал !
183
4
 
4
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 213 - Гледайки резултатите от изборите преди няколко дена явно има. При това са доста.
182
3
 
5
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 208 - Лелее, ама това правителство така се е разработило за народа, че пушек се вдига...
181
9
 
11
 
! Отговори
Няма никаква ... преди 10 години
... обективна причина за нови избори. Смешно ниска избирателна активност това 28% - дори и 1/3 не достигна!То беше ясно, че от това печелят ГЕРБ и малките нови партии като Реформаторският Блок и ББЦ.Добре е правителството да си изкара целия мандат до 2017! И дано!
180
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е да разберът герберите ще вече без коалиция няма да могът да съставят правителство.Поради простата причина ще мнозинството от нас Българите сме отвратени от всички полити независимо дали се казват бойко тиквуна томислав дончев прочие и затова не гласуваме на изборите.
179
10
 
5
 
! Отговори
ДО 201 преди 10 години
Има такива където са паднали от крушата и не знаят ,че ГЕРБ би с 12 процента на тези избори.На следващите ще едва пъти по толкова.
178
3
 
5
 
! Отговори
От ГЕРБ - ... преди 10 години
... само простотии.
177
4
 
3
 
! Отговори
Datata преди 10 години
Добре е да се чете, да се помисли и тогава да се пише :)Има гласуване...цифрите говорят... така че се замислете какво Ви казват :)А това, че били за едни други избори или какви ли други водички наливате в мелницата...те това е плещене...а цифрите говорят...анализирайте...живота не започва от 2009 година ;)Успех в анализа и мислите...да знаете не е лесно...трябва четене преди писането!Хайде хубав ден и още по-хубав почивен :) Време за мисли...
176
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Реформаторски блокКъде Ви беше "бурната " реакция при това управление ??? Не е възможно да бъдете "демократ за силна България " и да воювате заедно с БСП и Барека, срещу ГЕРБ. Това е самоубийство!
175
7
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Подкрепата на това правителство е изключително от ДПС. Те нямат нужда от нови свои назначения в изпълнителната влас. За тях ЕДИНСТВЕН приоритет , който ще бъде най-силния им коз при изтъргуването на подкрепата е и само да не се допусне ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛЪСУВАНЕ с цел ниската избирателна активност за да може Местан и Доган да осребряват тяхното ЕГО.......
174
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога МВР ще арестуват Цветанов, нали съда издаде присъда за 4 години затвор, но той още е на свобода като братя Галеви.
173
5
 
5
 
! Отговори
Смешници преди 10 години
Малко вероятно е интелигентен човек да гласува за тях. Обнадеждаващо е, че само около 10% от имащите право да гласуват, са техни симпатизанти.
172
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо Рзс и новата партия "***" не участваха в изборите.
171
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новият вот ще е за подслушванията. Цирк герб винаги си избират вотове където те самите най-много са прегрешили!
170
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само не разбрах, кой иска да си говори с "момчето, което говори с овцете"? ***. То най-добре изобщо без вас, а вие не искате да разберете, че в най-добрия случай можете да се докоснете, но не и да се докопате до властта. И то, ако някой поиска да е в коалиция с вас. До момента такива няма. Е, като изключим РЗС. Смях.
169
9
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Тоя кой е по-ред вот!! 8-ми или 9-тиПо-голем *** *** от борисов нема в тая държава!!!Гнусно създание уродливо и нагло до безверие!
168
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството няма мнозинство и трябва да си подаде оставката. В момента ни управлява малцинство с 119 народни представители от БСП и ДПС от общо 240 членове. Това малцинство вирее благодарение на Атака, които не ходят на работа и така намаляват общия брой членове на парламента и така става възможно малцинството да стане мнозинство.
167
7
 
15
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
На кой му пука за мнението на даскала по химия , станал евродепутат?Да отива да *** от големите еврозаплати и дано се задави лакомият плешивец.И защо са скрили третия *** Цвъко? Да не са го прибрали на топло?Даскала по физическо също искаше мандат , но няма да го огрее.Времето на ***-милиционери мина и вече са на бунището на историята.Факт!