ГЕРБ атакува правителството с нов вот на недоверие

Дончев: Разговор Борисов-Станишев е невъзможен, септември – нови избори
31 май 2014 11:54,
346
ГЕРБ атакува правителството с нов  вот на недоверие
Томислав Дончев и Бойко Борисов Снимка: БТА

Със сигурност ще има нов вот на недоверие, заяви пред Дарик радио избраният за евродепутат от листата на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му в момента опозицията обсъжда две или три теми, в които виждат по-големи слабости на управлението. Освен това ГЕРБ нямало да се присъедини към вотовете на България без цензура.

„Добре е обаче в края на месец септември да има нови избори. На България й трябва силно правителство", отсече Дончев.

Според него температурата на политическите емоции е много висока. „Дали е възможно да се намери обща цел и съгласие в подобна ситуация - да, но това минава през реформа и преход в политическите сили на ниво конюнктура", смята той.

По думите му разговор Борисов - Станишев е невъзможен.

„Изключително е лошо, когато политически опоненти не могат да си говорят. Този, който печели изборите, той трябва да управлява. Но когато друг, с по-малко гласове, е на власт, не бива да забравя, че трябва да нюансира политиката си и заради онези граждани, които са гласували за друг. Трябва да се отразят и техните интереси", коментира Дончев.

Според  Дончев изходът от ситуацията безспорно минава през предсрочни избори.

Още по темата
„Тук не става въпрос за напомпано самочувствие от изборния резултат. Проблем е нивото на демокрация. Това Народно събрание не изпълнява основната си функция - да представлява адекватно българските граждани. То очевидно е избрано с измама - припомням за аферата „Костинброд". И това се потвърждава от резултата на евроизборите - видяхме колко е променена картата на политическите сили от това, което се наблюдава в парламента", смята той.

Дончев добави, че от ГЕРБ трябва да направят анализ за възможностите за коалиции с другите политически партии.

„Политическата сила, с която би могло да се намери взаимодействие без енергична реакция сред избиратели, е единствено Реформаторският блок. Българският гражданин ще покаже дали ще стигнат гласовете за евентуално управление. Но принципно са възможни разговори за взаимодействие и с други политически сили", каза още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо влезне ли в затвора,народа ще се кротне и ще има нормални избори.Няма вече да има страх за кой да гласуват хората.Сега общините в които ГЕРБ е на власт заплашват хората и те принудително гласуват за ГЕРБ.
205
7
 
8
 
! Отговори
БСП преди 9 години
Всички Роми, Турци, Пенсионери и Безработни обединявайте се. Мачкайте всички работещи, образовани или учещи. Те не заслужават по-добри бъднини. Евтин ток, надбавки за пенсионерите, проекти в турските общини, да се пуши навсякъде и да се купува тютюна, пари за ромите и строежи в Странджа и карадере - работа за нашите хора. Руснаците са ни приятели европейците са предатели. Всичко плащаме със нови заеми, вие няма да ги връщате. Да ги връщат работещите младежи - те не са ни избирател. Само БСП!
204
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самодоволство,граничещо с идиотизъм.Както беше казал Алеко, по- добре недоволен човек,отколкото доволна ***.Точка!
203
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бат ви Бойко пак е почерпен от снощи на снимката
202
5
 
12
 
! Отговори
nona преди 9 години
Разговор с Борисов ?! Мола ви! Мисия невъзможна......
201
8
 
6
 
! Отговори
безизходиц преди 9 години
Ще си останат само с обясненията двамата,защото власт повече няма да видят ,ако се коалират с дпс.Справка- "управлението" на бсп.
200
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ бъркат ако си мислят,че на парламентарни избори пак ще бият.БСП няма да спечели,но има още две формации,които общо ще вземат не по-малко от 1/3 от всички гласове.Другата 1/3 ще се падне на ДПС и БСП,а третата на ГЕРБ и не е сигурно дали няма да се обединят мразещите се АТАКА и НФСБ,за да успеят да влезнат и те с няколко депутата.
199
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Квичете, герберасти, квичете друго няма какво да направите. Накрая ще се като лъжливото овчарче - никой няма да ви вЕрва.
198
8
 
1
 
! Отговори
Datata преди 9 години
ДаааааааааааЯвно са облъчени здраво доста от пишещите тук:(Пак Ви казвам...четете, мислете и тогава пишете...На 212 само му предлагам да прочете ЦИК /знаеш ли какво е това?/ Централна Избирателна Комисия!Та ако можеш да четеш, там пише каква е избирателната активност...пише гласували и всичкооо.. не само от миналата неделя...та когато се научиш да четеш.... тогава опитай и да пишеш! Сори ама живота затова е интересен, и не е лесен...и материала е различен :)
197
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кака МараЕ БКП си е част от Коалиция за България. Защо ще си кривиш душата. БКП е жива и здрава. На парламентарните избори през 2013 Коалиция за България включва: Българска социалистическа партия Движение за социален хуманизъм Български социалдемократи Партия Рома Комунистическа партия на България Български земеделски народен съюз Александър Стамболийски Нова зора Европейска сигурност и интеграция
196
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСАМО ДПС, МАЙНАТА МУ НА ГЕРБ искаме пак турци да ни управляват !
195
3
 
7
 
! Отговори
до 227 преди 9 години
Абе ,бих се смял на неподправения хумор,но не става въпрос за комедия,а за трагикомедия с фатални последици за повечето от народонаселението.
194
6
 
12
 
! Отговори
питам преди 9 години
ГЕРБери чувствате ли се европейци, когато казвате ДА на Турция за ЕС и НЕ на нормалните отношения с Русия?ГЕРБери чувтствате ли се европейци, когато давате 2 милиона лева на Пайнер по ОП.Чувствате ли се европейци, когато подкрепята Ал-Нусра и ССА ???
193
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 218И защото сте много "отвратени" оставяте ДПС да Ви управлява, като последните *** !Да Ви е честито!
192
3
 
5
 
! Отговори
СВЯТ преди 9 години
АТАКА БЕШЕ СЪС ГЕРБ И ФАЛИРА .СЪЩОТО НАПРАВИ И РЗС .С ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ ЯНКА СЕГА Е НАРЕД ДА ФАЛИРА ДПС АКО СЕ КОАЛИРА С БОЙКО .
191
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато избирате салам алейум Бойко ефенди,а не салам алейкум Волен ефенди не чакайте оправяне,а затъване в блатото до пълното ви изчезване.
190
6
 
6
 
! Отговори
обичам ги преди 9 години
Радвайте се българи че ги имате тези дваматаи другите които не са на снимката, защото животът без тях ще е скучен и отегчителен. А така смях и автентичен неподправен хумор.
189
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! 208Да, бе, вместо да остави правителството да си краде и това което го няма, т.е. кредити които да връщат и внуците ми, той взел да му иска оставката ! Къде с е намира той, наш Серго още не си е дооткраднал, ами Моника, ами Мая, ами Доган, *** Местан, амиДелянчо, пък и нещо трябва да хвърлим на Пъделчето, иначи КОЙ ще му плаща сметките във Варадеро?
188
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са световни лидери, какви българоубийци!
187
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето ви една проста причина защо няма пари за спешните медици и линейки:В парламента в комисията се гласуваше дали да пускаме нелегалните бежанци или ясно да се каже, че това ще спре!!!А какво мислите се случи, европейци?Ами ГЕРБ БСП ДПС гласуваха да ги пуснем, само АТАКА беше против.Така също и нарушохме и конвенцията от 53г. и международното право, тъй като в Турция война няма.Този брутализъм и идиотизъм ни струва 260-300 млиона лева!Честито!АТАКА долу !!!