"Транспортна полиция" се влива в жандармерията

Главният секретар на МВР увери, че няма да има съкращения
Обновена: 31 май 2014 14:07 | 31 май 2014 13:45,
21
"Транспортна полиция" се влива в жандармерията
Светлозар Лазаров връчи ключовете на нова пожарна техника, закупена с европейски средства Снимка: БТА

„Транспортна полиция” ще се влее в структурата на жандармерията, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, като увери, че няма да има съкращения на щата.

Целта на преструктурирането е повишаване на качеството и ефективността в работата.

Главният секретар на МВР обясни, че стратегическите обекти, които са от значение за националната сигурност, се охраняват от жандармерията.

Имаме пет стратегически железопътни възела  – София, Пловдив, Варна, Горна Оряховица и Русе. С оглед оптимизиране на дейността се налага и преструктурирането на „Транспортна полиция“. Тя ще се влее в жандармерията и ще има жандармерийски управления, подчерта Лазаров.

„Ще работим в насока минимизиране рисковете от терористически атаки.“, поясни още той.

Главният секретар на вътрешното министерство беше категоричен, че това няма да доведе до освобождаване на служители, напротив – предвижда се те да преминат съответното обучение .

Лазаров посочи, че служителите, които осъществяват съответните патрули в подвижния железопътен състав, ще бъдат част от жандармерията. „Вървим в посока повишаване на ефективността и минимизиране на тези рискове”, подчерта Лазаров, който връчи ключовете на нова пожарна техника, закупена с европейски средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
чупакабра преди 9 години
Странно ,сред петте стратегически железопътни възела не фигурира гарата на Бургас , явно тя не е заплашена от терористични атаки !
15
0
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Желанието всички роднини да бъдат устроени на държавна работа ни идва в повече.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСЕ ЕДНО ДА ПРЕЛИВАШ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО. Е ТАКИВА УМНИЦИ НИ Е.АХА МАМАТА ПРЕЗ ТЕЗИ 25 ГОДИНИ. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ЕТО НА ТАКИВА КАТО ТОЗИ СЕЛЯНИН ДА ЗАЕМАТ ВИСОКИ ДЛЪЖНОСТИ В ДЪРЖАВАТА. АКО ХВАНА ЕДИН СЕЛЯНИН ОТ ГОРАТА МНОГО ПО ДОБРЕ ЩЕ СЕ СПРАВИ НА ТОЗИ ПОСТ. ЗАЩОТО ЗНАЕ КАКВО Е ЖИВОТА МИЗЕРИЯТА И ГЛАДА. А ТОЗИ НЕЗНАЕ НА КОЙ СВЯТ Е.
13
1
 
14
 
! Отговори
до Ох майкоууууу преди 9 години
"Няма Жандармерия бе господин главен *** , има СПС - Специализирани Полицейски Сили! Аман от ***."Абе той некадърника министър се изцепи -"жандармерията излиза от казармите и тръгва по селата " -ти от това недоразумение природно на снимката очакваш нещо повече !!!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как може този човек в пет реда интервю да е сътворил толкова глупости !Тоя си няма хал хабер от нищо!Това де ни ти е да си играеш с оловни войничета бе -тези се вливат там ,онези се прегрупират.... след което настава такава бъркотия ,че после ще са нужни години да се оправят нещата сътворени от некадърници като този !Целта им е да намерят още работа на охранителните фирми на тъста му дъртия *** бившия зам.министър Камен Пенков
11
2
 
9
 
! Отговори
ха преди 9 години
Не му вярвайте на тоя Светльо Лазаров-ЗЕТЯ.Пак лъже,целта на *** е да махнат нормалните хорица за да могат да назначават роднини и други срещу пари.В БСП се работи по този начин,плащаш назначаваме те!
10
0
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
ТОЗИ ОЩЕ ЛИ НЕ ЕПОДАЛ ОСТАВКА ЗА ГАФА В ЛЯСКОВЕЦ?
9
1
 
13
 
! Отговори
Ох майкоууууу преди 9 години
Транспортна полиция ще се влее в структурата на жандармерията, съобщи главният секретар на МВР.Няма Жандармерия бе господин главен *** , има СПС - Специализирани Полицейски Сили! Аман от ***.
8
6
 
3
 
! Отговори
до: много прост 7 преди 9 години
ми говори с североизточен акцент , нима си бравил че навремето е имало 2 Българии Източна Румелия и Княжество България
7
15
 
7
 
! Отговори
дo: 7 преди 9 години
със сигурност говори по добре от Борисов на Пресконференция в Германия (шменти-капели) да припомня ако си забравил
6
0
 
11
 
! Отговори
Веско преди 9 години
А БЕ ВИЕ ТАКА ЩЕ ГИ ОМЕШАТЕ,ЧЕ ЩЕ СТАНЕ КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРИ НЯМА.
5
0
 
7
 
! Отговори
Нов Политик с идеи преди 9 години
Имитира се работа защото трябва да се вземат заплати-Държавни където под 800 няма.Не като при вас в частното където бизнесмените ви мачкат по 12 часа на ден за 400 лева.Време е да се върнат Вътрешни войски с казармен ред както войници на срочна служба.Отделно хората казват-Цацаров не да намаляте от 5 на 3 години разрешителните за оръжия като сте списнали заповед на бедните хорица с 1 брой Макаров да се отнемат-а спрямо Мутрите трябва така както да се приеме закона за самозащита с оръжие.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами кажете вие българите дето живеете в чужбина за рекета прилаган и от Любен Беровото правителство през 92-93-та година тогава. Защото тогава беше най-големия рекет - бухалки, застрахователни дружества, мафия, бой, чупене на ръце, крака..
3
16
 
8
 
! Отговори
дo: 1 преди 9 години
Какво да кажем ние Българите които сега живеeм в чужбина заради ГЕРБ , всякакъв бизнес убиха , собенно дребни магазинчета заради рекет
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КАТ къде ще се влее? При както досегашните реки от 20-толевки ли??????!!!!!!!
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия изгубиха всякаква легитимност откакто отделиха ГДБОП от МВР и го вляха в ДАНС. За никого не е тайна, че БСП напълниха именно ДАНС с мутри, които обслужват преди всичко техните политически и икономически интереси.