ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес

Местан: Няма да съм толерантен "за отстъпи от базовите ценности"
141
ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан очаква ръководството на БСП да се разграничи от гласуването на свои депутати, подкрепили в комисия предложение на „Атака“, свързано с Възродителния процес.

В парламентарната комисия по правата на човека в сряда 7 депутати от левицата подкрепили предложението за отмяна на декларацията, с която 41-то Народно събрание осъди морално Възродителния процес.

Още по темата
„Отправих призив в тази нелека ситуация да потискаме емоциите  си, ако е необходимо и волево, за да дадем път на разума и разумните решения. Малко ми е трудно да преодолея емоциите си, защото отношението към Възродителния процес не е въпрос само на политика, а на ценности, които стоят над политическите различия“, изтъкна Местан.

По думите му от ДПС са огорчени от случилото се, макар предложението да не е минало при гласуването в комисията.

Местан подчерта, че няма да бъде толерантен "за отстъпи от базовите ценности, на които стъпва демократичното гражданско общество на България".

"Надявам се ръководството на БСП да преосмисли позицията на тези 7 народни представители, членове на Комисията за правата на човека", каза Местан и уточни, че не е разговарял за това със Сергей Станишев и не е засегнал въпроса на вчерашния брифинг, за да не бъде уличен в опит за етнизиране на ситуацията.

"Ако това е позиция само на отделните членове на ПГ и на комисията, но не се споделя от ръководството на БСП, оценката ми ще е една - тогава най-вероятно призивът ми ще бъде тези зрели позиции на лидера час по-скоро да се споделят от всички членове на ПГ и актива на БСП. Но ако позицията на ръководството на БСП е в подкрепа на гласуването на седемте депутати, тогава пред мен ще възникне още по-драматичният въпрос какво се е случило на Орлов мост", коментира Местан, визирайки извинението на Станишев към българските турци за Възродителния процес, което соцлидерът направи на митинга на симпатизанти на БСП и ДПС през ноември 2013 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
20
 
! Отговори
мдааа преди 9 години
Е най-накрая и ДПС успя да си го самоначука.Тая идиотска престъпна организация имаше само един партньор и тва бяха гейовите ***.Ся ги обидиха и нема връщане назад.Ще приемат задължителното гласуване и *** остават с 10 депутатчета,ако въобще минат 4 процентовата бариера.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро и масово евреите ще разберат, че този, който им дава милиарди и ги милва е самия Сатана и главен виновник за хилядите избити евреи по времето на холокост.Скоро земята по която ходим ще покаже своите тайни.ДНК от древна кръв ще докаже истината за един и общ прародител на всички хора.Скоро евреите с очите си ще видят кивота пукнат.Следи от кръв на повече от 2000 год. ще има в кивота.Кръвта на месията. Тогава ще повярват и ще се противят. Тогава ще се появи и АНТИХРИСТ.
50
4
 
20
 
! Отговори
всеки вика вземи го преди 9 години
След развода АТАКА ще да си търси осиновител, явно никой няма да иска родителските права.
49
1
 
22
 
! Отговори
edin преди 9 години
Табела в магазин през 1984г някьде из Варненско-,,Забранено обслужването на бьлгарски граждани,говорещи чужди езици,,
48
2
 
25
 
! Отговори
сина преди 9 години
абе къде е сега сюргюна да разцелува бея, а ? Къде си бе уроде ?!?
47
1
 
6
 
! Отговори
Я па ти?!? преди 9 години
До СтрассбургераЕ кви са па те да кажат.... И ти си луднал!!!България е Сила!!! На никой не обяснява за Делата си!!!
46
2
 
31
 
! Отговори
Тракиец преди 9 години
А какви ценности не позволяват на ДПС да подкрепят декларация, осъждаща геноцида, осъществен от Турция над българското население във времената на робството и в началото на ХХ век!?А нещо да кажат за геноцида над арменците от 1915 г.!?Политическо или ценностно лицемерие е това?!
45
2
 
18
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"С изтласкването на Османската империя от Европа стотици хиляди черкези,чеченци и други етноси включващи се под понятието турци напускат балканските земи и се заселват в"Мала Азия". На място остават румелиотите"Рум"т.е."белите"балкански турци,които също са стотици хиляди,чустващи се по-силно обвързани със своята родна земя,отколкото с новосъздадената турска държава и Азия."Та тези,дето сте останали тук какви сте,на чий ГОСПОД се кланяте,чия държава е вашата и чии закони ще спазвате!
44
1
 
10
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Господа Уптавлявашти не се правeте на луди , отворете Папка Възродителен Процес да види Българина как са правили тогава Упраеляваштите
43
4
 
21
 
! Отговори
Из Историята на БГ преди 9 години
Плюйте Бай Тошо обаче 89г. Той каза за това което направих с турското населения някой ден ще ми Благодарите!!!
42
1
 
22
 
! Отговори
асд преди 9 години
Местан: Какво се случи на Орлов мост?Станишев: Беше само за удоволствие, никакви чувства...
41
2
 
7
 
! Отговори
Страсбург преди 9 години
Местото на Папка Възродителен Процец е в Страсбург а не в Архива , само съда в Страсбург може да каже , има ли ПРЕСТЪПЛЕНИЕ или няма
40
1
 
19
 
! Отговори
Оня с коня преди 9 години
Енимехмедов,защо не взе свестен пищов бре, сега щеше да си национален герой и тези циркове нямаше да ги има.........Ама ми се струва,че все още не е късно,даже наложително,че шепа *** звандаци ни решават бъдещето...
39
1
 
35
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Заслужаваме си Местан да ни "върти" турски номера. Леви и десни му правят "теманета" ,за да дойдат или да се задържат на власт.Той извини ли се за атентатите на Буново ,Пловдив ? Извини ли се за кланетата в Батак ,Перущица ?Ако така ще правим нова България по- добре да си връщаме времената на "бай Тошо ида не мислим повече за т.н .демокрация."
38
2
 
17
 
! Отговори
N преди 9 години
ДПС и БСП не са едно цяло,след като БСП съществува само на лист хартия и за да може ДПС да управлява чрез нея,БСП служи само за да се замажат очите на народа че уж не ни управляват турци и ***!
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в резултат на какво беше възродителният процес, защо не кажете? В резултат на бомбените атентати, извършени от етнически турци. Сега е време да говорим за феодалната зависимост, в която местните организации и босове от ДПС държат в абсолютно подчинение мюсюлманското население в България. Иначе как да се обясни почти 100% гласуване за ДПС в тези райони? Нормално ли е в днешно време? Насаме хората там друго говорят, но са зависими и безпомощни. Ей това да бъде питан Местан, нека отговори!
36
1
 
20
 
! Отговори
.. преди 9 години
До АнонименКакво е станало ли?Стана това,че Станишев за поредн път направи грешен ход,извинявайки се за нещо,за което не трябваше да се извинява !!Просто за пореден път се нагъзи на Местан!
35
7
 
16
 
! Отговори
Слава на България!!! преди 9 години
Малко нещо да им кажеш на криво на османците и са на нож да колят и бесят християни... Ало това да не вие Босна или Чечня.... Русия е с нас и да пратите джихадисти от третия свят пак.... Няма да можете да ни избиете щом 500 години не успяхте и сега няма да успеете... А Бай Тошо за няколко месеца ви прати в Турция.... Седете си мирно и тихо молете си се и не се Бъркайте в Делата на Българите.... Че все повече мириши на Югозвезните войни!!!
34
2
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БСП, ГЕРБ И ДПС!!!ОРЕЛ, РАК И ЩУКА!!!!
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИстана този път се изпържи сам.Време е да ги започваме мръсните читаци!