Няма лошо да има избори, смята Кутев

Депутатът се оплака от липса на диалог с ДПС, Казак отрече
Обновена: 6 юни 2014 09:41 | 6 юни 2014 09:40,
30
Няма лошо да има избори, смята Кутев
Антон Кутев. Снимка: БТА

Няма лошо да има избори, ДПС не ни извиват ръцете. Така Антон Кутев от БСП коментира пред bTV изказването на Лютви Местан в четвъртък, че трябва да има предсрочен парламентарен вот до края на годината.

Според социалиста обаче на левицата й липсвал диалог с ДПС.

„Редно е такова решение да се говори в коалицията и е под въпрос дали така трябваше да бъде поднесена информацията. Имаше липса на диалог. Избори се обявяват, като се тръгва към тях, а не че трябва да се случат след няколко месеца – така настъпва демотивация на администрацията”, подчерта Кутев с уточнението, че след време пресконференцията на Местан отпреди ден може да бъде оценена като политически гаф.

Още по темата
Депутатът от ДПС Четин Казак също отрече партията му да извива ръцете на коалиционния си партньор. Той повтори тезата на лидера си – че стъпката към предсрочни избори била продиктувана от нуждата да има "контролиран, плавен преход към стабилизиране на политическия процес".

„Вчера г-н Местан заяви, че е говорил и с г-н Станишев и с Орешарски, така че не може да става дума за липса на диалог. Но обществото е разделено след евровота – този формат на управление, за съжаление, не беше прелегитимиран, но няма и друга конфигурация в настоящия парламент, която може да претендира за легитимност”, заяви Казак.

По думите му изказването на Местан няма как да не е било съгласувано с Ахмед Доган. „Трудно може да има такава хипотеза – подобни важни решения непременно се съгласуват”, заяви той.

Очаквано Десислава Атанасова от ГЕРБ призова за незабавната оставка на правителството и незабавни избори. Тя посочи, че управляващите, в лицето на Антон Кутев, продължават да говорят с „опорни точки”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е, че няма да бъдеш избран ***.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нека гласуват и турците и ромите, да живеем заедно, а не да се правим че не съществуват.
25
0
 
4
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Прибирам си троловете и дим да ме няма.
24
0
 
1
 
! Отговори
Айля преди 9 години
Много сте *** ако си мислите че зад гласуванее промени картинката. Сега гласуваха 300 000 турци..а имащите право на глас турци са над 600 000. Ами ако всичкото милион роми гласуват???
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NQMA LO6O ZA NARODA AMA MU MISLETE VIE
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В следващия парламент кутев няма да ми липства
21
0
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Тоя ще изхвърчи от парламента щото от БСП вече не го харесват да оди при Първанката :D
20
0
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Кутев, наистина ли си мислеше, че такива умни политици като Местан и Доган ще се оставят да се давят заедно с вас. Докато имаха полза от вас, бяха с вас. Добре е и следващите управляващи да помнят до живот тази ситуация.А като казвам " умни" - наистина мисля така.
19
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 9 години
Кутев е подрищен ***, типичен, НО преди седмица ДКЕВР тайно УВЕЛИЧИ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО в цялата страна с 12-19%. ВСЯКО ДОМАКИНСТВА С ПАРНО ЩЕ ПЛАТИ 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ИДНИЯ СЕЗОН. ТОВА Е УБИЙСТВЕНО и ЗА ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НЯМА НИКАКВИ ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ. НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ, ДУШАТ НИ И НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ. НА ПРОТЕСТ НА УЛИЦАТА ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО,ПРЕДИ ДА СА ГО ПРИЕЛИ ОФИЦИАЛНО. НА ПРОТЕСТ НА УЛИЦАТА, ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО чрез ДКЕВР НЕ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНИЕТО.ПРОТЕСТ НА УЛИЦАТА СЕГА!
18
0
 
9
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Започнаха отново да плашат народа,пак всички стари и грозни прокоби,но не казаха защо ще бъде така.Ами просто е когато чувала е празен хляб няма, защото няма пари, пари няма защото ни ги спряха от Европа.Другите от заемите ги похарчиха и откраднаха,заробиха българина за десетилетия напред.С голите обещания ще от утре започват промените ни омръзнаха и не хващат декиш.Страха,че утре няма да са във властта ги кара да плашат хората и да говорят чудесии,затова на изборите нека им покажем,не ние страх
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избори ще има. Вчера срещнах Бисер Миланов - Петното. Щабът му е в Клуба на Офицерите и Сержантите от Запаса в Младост 1, Окръжна Болница. Пуснали са го от ареста защото на 14.06.2014 се очаква грандиозен Протест против Червените ***. Хора бдете.
16
0
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Вярно ли няма нищо лошо ? Като е така защо се бяхте запънали една година. Може да нямате диалог с ДПС, обаче безмълвно се прегръщате и целувате с тях. Ако има поне капка достойнство във вас ще преправите Изборния Кодекс и ще въведете Задължителен и Електронен Вот. Така ще се отървем от *** и турски гласове определящи бъдещето на България. бъдете поне веднъж българи.
15
1
 
17
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Мили млади хора, моля ограмотете вашите баби и дядо да спрем веднъж за винаги тези крадци и продажници от БСП, не е важно за коя формация ще дадете своя глас, но да не е за тези които съсипаха и ограбиха България.Обяснете и помогнете на възрастните хора да разберат ,че с 5 лева социална политика не се прави.Всичко социално комунистите го взеха за себе си,техните деца учат в най-престижните училища в света,техните внуци и пра внуци са осигурени за 1000 год.напред, всичко е откраднато от нас от БГ
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поправак - БСП НЕ ИСАК КЛИСАРОВА ДА ОСТАНЕа ДПС иска
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошото е, че алтернативата на Станишев се очертават Р.Овчаров и Г.кадиев а всичик знаем кой държи енергийната мафия.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е лошо, а не няма лошо.Престанете да говорите неправилно и на диалект
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС иска плосък данъкБСП не исак плосък даннаБСп иска Андреева да останеДПс исак Андерева да си ходиБСп исак Клисарова да си ходиДПс исак Клисарова да останеБСп иска да имат повече власт - повече политичесик министри или лица в комисиитеДПС не са съгласни губещата партия да акумулира повече властБСп исак да се строи Южен потокДПс не исак да сес тори южен поток.БСп исак да се стори АЕЦ беленеДПС -НеБСп не исак булгартабакДПс го иска
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-после.Дано спинът не е обхванал много хора.Официалните данни за малка България са тревожни, но трябва да сме оптимисти за съвременната медицина. И там не всичко е корупция.Г-н Кутев направи доста за подвеждане на своя електорат, но истинската социална политика си остана мираж.Така си е през целия фасаден преход, когато БСП и скалъпените й коалиции работеха усилено само за себе си, с помощта на ДС и алчни опозиционери - конформисти.Всички станахте милионери, но ще променим съдебната система.
9
3
 
8
 
! Отговори
бобо преди 9 години
КУТЕВКУТЕВЛОШОТО ИДВА ПОСЛЕ КАТО НЕВЛЕЗЕШ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТЧЕ С ТОЯ УМСТВЕН КАПАЦИТЕТ ДЕТО ГО ИМАШ САМО ЗА С* СТАВАШ !!!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мога да разбера кой го е назначил Кутев за говорител на БСП той е един от първиет хора които трябав да си отидат фал след фал реди-БСП е спинозна-преференциите са били една голямам глупост-не трябав да се дава път на младите, за сметак на старите, кодекас трябав да се промени- мая манолоав да поеме вината за неуспеха на партията и на станишев- М.неков да отстъпи първото място на станишев-няма да разваляме коалицията с ДПС - не, ще я разваляме