Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки
Обновена: 10 юни 2014 22:53 | 10 юни 2014 22:33, Александър Попов
214
Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени
Снимка: Булфото

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

На "Позитано" 20 са факт и първите оставки.  

Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че то най- читавите им хора си отиват, Кадиев е що годе свястно момче. Ама нека, няма лошо, тъкмо ще се сринат нацяло, това ще им е наказанието за дето допуснаха мафиотската групировка ДПС, да завземе управлението в държавата.
114
0
 
5
 
! Отговори
Ясем преди 10 години
А на Волен дали не се нас*а.
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя отдавна трябваше да е поел пътя към сибирь.
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
moshenici.................
111
0
 
6
 
! Отговори
до 180 преди 10 години
ми, дУбре. кво. друго.
110
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само бат бойко милицията за вас *** гербераси.да садите картофи и да си чакате заплатата от дянков.нали беше винету три години и осем месеца?че то при него беше по зле от при бспето.
109
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не съм за бсп не съм и за герб но-станишев е със 100 пъти по висок коефициент на интелигентност от винету
108
12
 
2
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !ако знаят че на предсрочни избори БСП ще извади добър резултат няма се набират ейберасчетата на х** ми
107
2
 
7
 
! Отговори
XX преди 10 години
BOIKO,BSP SHTE TI VARJE TENEKE!
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... republikata E ISTINSKIA GENOZZID, tia E ISTINSKIA GENOZZID srestu VSSICHKI BALGARI, ne samo srestu tiurkoGOVORASTITE BALGARI, a MNOGO POVECHE srestu slovoGOVORASTITE BALGARI, koito ssa Dali 500 - 600 000 / 500 - 600 HILADI / ZZERTVI za 50 - 60 godini REPUBLIKANSSKO ROBSSTVO, unistozzavani v STOTIZZI LAGERI, ZATVORI i PSSIHIATRICHNI KLINIKI ot republikansskite UBIIZZI, PRESSTUPNIZZI i KRADZZI... ZZarstvo Balgaria i Tarnovsskata Konsstituzzia, GERBA 1930 godina, NAZZIONALNIAT HIMN '' SHumi Maritza '' i NAZZIONALNIAT PRAZDNIK 22 SSeptemvri - DENAT na NEZAVISSIMOSSTTA SSa EDINSSTVENO ZAKONNITE
105
2
 
5
 
! Отговори
я виж ти?! преди 10 години
Премиерът Пламен Орешарски пристигна днес в Руското посолство, за да уважи посланик Юрий Исаков по случай празника на Руската федерация.Министър-председателят беше най-високопоставеният гост на събитието. Поводът бе уважен и от други членове на кабинета, както и от политически лидери, сред които и председателя на партия Атака Волен Сидеров. Руския посланик поздравиха също патриарх Неофит, Симеон Сакскобургготски и др.
104
10
 
11
 
! Отговори
mdaaa преди 10 години
Браво на Кадиев!Мъжко момче!Ето такива политици ни трябват и в левицата и в десницата и в центъра.Без значение какъв е цвета на партията,Кадиев е марка за почтеност и мъжкарство в политиката!
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те на Волен му спряха кранчето не само от руското, а и от турското посолство.
102
3
 
14
 
! Отговори
ляв симпатизант преди 10 години
Никаkви избори!Изкарайте си мандата до край! Така поне ще е сигурно, че ще уморите от глад добитъка, който гласува за вас.
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zad tiq ochila, se krie nqkakav eftin tirk! Nesho sa namislili s Turchilata!A za uboo da e!
100
0
 
0
 
! Отговори
до 150 преди 10 години
Радвам се, че започваш да разкривсш истинската си същност. Това само ще те освободи!Няма нужда да се криеш от приятелите си, за да не ти се подиграват. Те и без друго разбират какъв си.Няма смисъл да се страхуваш, че всички ще ти се подиграват. Каквото и да направиш, те пак ще ти се подиграват!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tolkova umni dumi izpolzva Stanish, a nakraq kakvo se okaza che e nekadaren glupak! Fakticheski samo e govoril i nie lagal!
98
0
 
0
 
! Отговори
до 148 преди 10 години
Суицицидните ти нагони тровят психиката ти. Карат те да се съмняваш в себе си. Опитват се да те накарат да се самоунищожиш в себеунижение. Карат те да гледаш на себе си като на провален човек сбезмислен живот.Дааааа.Прави са!
97
0
 
3
 
! Отговори
психоаналитик до 144 преди 10 години
От кога си мислиш, че си импотентен? Какво си мислиш, че си мисли *** за твоята импотентност? Ами баща ти? Мислиш ли, че баща ти ще те накаже, че си импотентен? Смяташ ли, че си провалил рода си?А като дете сънувал ли си петел в кладенец? Да?Яснооооо.....Почивай си повече! Яж плодове! Не мисли за проблема си. Мисли какво умееш, а не какво не умееш!Умееш ли да правиш м.нети с гълтане?Да? Виждаш ли? Ти си способен млад мъж!.... Прощавай.... Способен млад човек....
96
0
 
9
 
! Отговори
ПОД СУРДИНКА преди 10 години
Станишев и компания обмисляли последен вариант - да изпратят Моника НА КАФЕ при Бате Бойко, да роди едно соцгерберче и Станишката да остане вечно на власт.Имали инфо обаче, че бат бойко не искал и да чуе за офертата.