Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки
Обновена: 10 юни 2014 22:53 | 10 юни 2014 22:33, Александър Попов
214
Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени
Снимка: Булфото

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

На "Позитано" 20 са факт и първите оставки.  

Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АФЕРА разкри канавата на разтрисането на политическата ситуация у нас и скандала между БСП и ДПС, който доведе до позицията на ДПС за предсрочни парламентарни избори. Още от първия ден на правителството Орешарски АФЕРА многократно предупреди, че именно фигурата на Цветлин Йовчев ще торпилира това правителство. Преди Лютви Местан да обяви позицията на ДПС за предсрочни избори е имало среща между Сергей Станишев и Ахмед Доган. Основният препъникамък на тази среща е била темата Цветлин Йовчев. Станишев е поставил на масата пред Доган шокиращи факти за Цветлин Йовчев, включително касаещи обвър
94
0
 
5
 
! Отговори
до Анонимен 136 преди 10 години
Струва ми се, че нямаш инструмент да изпълниш заканите си. За да е.еш е нужно да имаш един специфичен орган. А тебе, като те гледам, на импотентен ми приличаш...
93
1
 
11
 
! Отговори
Боко орелът преди 10 години
Хи-хи-хи, започна разлагането на вмирисания труп. А колко му се искаше на Серж това да стане с ГЕРБ. Няма, няма, велосипедисте, печатай некролозите на твоята партия.
92
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев държи БСП на крака, ако не е той, европйците отдавна да са разпиляли русофилите!
91
1
 
9
 
! Отговори
Пян Гъ преди 10 години
Е как човек, дето десетина пъти се е провалял на избори срещу Бойко, ще води БСП? Как? Тези тикви червени имат въобще акъл? Никакво достойнство - камуфлажна самокритика и камуфлажни оставки. Гейове (по нашему - *утьовци)... Ама нищо, за момент забравих, че всъщност трябва да се радвам... Да бъде и пребъде председателя Станишев и, разбира се, Моника...
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 102Първо за *** това си е нормално имат си 4 етноса и като цяло не се обичат едни с други и за това се обиждат на *** защото има и *** и ***,лошото е,че в Бг са от най мизерните и долните много малко има от нормалните и работещите както в Унгария примерно.А за комунистите един приятел днес го каза новите демократи си мислят ,че в америка пикаят лимонада а тези от село си мислят,че комунистите още управляват и тъпчат държавата а реално не виждат какво се случва 25 год
89
0
 
7
 
! Отговори
суверенът! преди 10 години
Да това искаме, искаме да не са на власт турците
88
0
 
9
 
! Отговори
Пян Гъ преди 10 години
Корнелия подава оставка като зам. шеф на ПГ, защото няма да има и ПГ. Кадиев пък се прави на мъж, играе "доброто ченге" на БСП, но никой не го бръсне за слива. При все че е партиен проблем, по-интересно е защо СерГея Станишев и милионерската кохорта на партийния ръководен орган се снишиха отново. Мижитурки...
87
0
 
7
 
! Отговори
шопето преди 10 години
Да обърнем гръб на тоя престъпник! Интерпол би трябвало да се позаинтересува от него, а не ние.
86
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задължителният вот нищо няма да промени, от негласувалите повечето ще гласуват за Малинов, Кунева, Бареков,Сидеров,Янето! Това ще стане! От тези които не са гласували за БСП няма кой да гласува! А ДПС да падне най много с 2-3 процента!
85
3
 
8
 
! Отговори
до 116 преди 10 години
"Станишев е единственият свестен в БСП". Що бе? Другите 4-*** в БСП също са свестни: Моника, двама роми (прости, но работливи хора) и една червена бабичка столетница.Да са живи и здрави всичките 5-*** гласоподаватели на БСП!
84
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 10 години
Кадиев е един от малкото съвестни и добри политици,не го казвам като привърженик на БСП просто с времето съм преценил,и закона който до голчма степен той подкрепи и се прокара за кредите и за тавана на лихвите и отпадането на таксите и наказателните си е голям напредък за нормалния и съвестен българин и голям трън за алчните банкери и еврейчета
83
1
 
10
 
! Отговори
Алиен преди 10 години
Като се качите на Бузлуджа, взимайте си разбитата чиния и отлитайте.
82
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евросоциалиста Станишев е единственият свестен човек в БСП!Ние сме в ЕС! Ние несме Руска федерация, и неискаме, опазил господ!
81
0
 
1
 
! Отговори
хеликоптер преди 10 години
да видим кой и колко ще го търпим след изборите
80
2
 
4
 
! Отговори
ГЕРБит преди 10 години
На дрОгарите м изпаднаха ченетата да дъвчат дъвката ГЕРБит.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев вдигнал децките надбавки, ами как няма да ги вдигне, жена му има 4 деца.
78
0
 
3
 
! Отговори
долно нанагорнище преди 10 години
бързат да си запазят софрата.няма смисъл от избори ако не променят нещоама нищо няма да променятпак ще ни прецакат
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, да се обединим около Станишев, за да можем да задържим тия 12% разлика, защото без другаря Станишев ще ни бият с много повече.
76
1
 
3
 
! Отговори
до 96 преди 10 години
до 96Гоце беше натовски президент, той подписа договора с нато, натовски президент не се става ей така, и като влезеш в играта, от там не се излиза! Буда, кой го направи премиер? И в момента една седмица къде е? Отговори си на тези въпроси! Не е нужно да светиш, посред ясен слънчев ден!