Държавата много бързо се засилва по надолнището, скочи Борисов

Това ще е резултатът от смъкването на кредитния рейтинг на страната
Обновена: 14 юни 2014 22:39 | 14 юни 2014 10:12,
349
Държавата много бързо се засилва по надолнището, скочи Борисов
Снимка: БТА

Когато основни кредитни агенции в света почват да свалят кредитния рейтинг на една държава, след това много бързо тя се засилва по надолнището и става Гърция преди години.

Това каза пред Агенция „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с понижения кредитен рейтинг на страната.

Още по темата
Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива.

Като основание за намаляване на рейтинга са посочени политическата обстановка в страната, която оказва влияние върху хода на необходимите реформи за справяне с институционалните и икономическите проблеми.

„Просто не трябва да си пророк. Когато познаваш финансовите и икономическите възможности, като виждаш спрените реформи, като виждаш как замразиха пенсионната реформа, как взимат кредити, как харчат, без да имат приходи от приходните агенции, то е абсолютно естествено да ни свалят кредитния рейтинг”, посочи Борисов.

Той напомни,  че „във времето на най-тежката финансова и икономическа криза в света на България и на София се вдигаха кредитните рейтинги“. Това са показатели, които са много видни и показват огромната разлика между управлението на ГЕРБ и на тройните коалиции досега”, категоричен е Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
5
 
15
 
! Отговори
НЕ ЧАКА ХОРАТА преди 9 години
ТОЯ СЕ КАНИ ПАК ДА УПРАВЛЯВА Т.Е. ДА КРАДЕ ЗДРАВО. БОКО ТИКВАТА ПОХАРЧИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЗА ПРОТЕСТИ,ИЗБОРИ, МЕДИИ, ЗА ПОДКУПИ И ПР. И ПОНЕЖЕ Е МУТРА ТОЙ НЕ ОБИЧА ДА ДАВА, А САМО ДА ВЗЕМА.СЕГА, АКО НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ МАЛОУМНИЯТ НАРОД ГО ИЗБЕРЕ,А ТОВА СИГУРНО ЩЕ СТАНЕ,ОЩЕ ОТ СЕГА НИ ПОДГОТВЯ ЧЕ ЩЕ ЗАТЕГНЕ КАТО ПИТОН КОЛАНА НА БЪЛГАРИТЕ, ЩЕ МУ ВЗЕМЕ И ДУШАТА ЗА ДА СИ ВЪРНЕ ПОХАРЧЕНОТО.ЗАТОВА И НЕПРЕКЪСНАТО ГОВОРИ,ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО В СТРАНАТА Е КАТАСТРОФАЛНО,ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА И НИЩО ДОБРО
191
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПо написаното от теб,имам чувството,че такива "хвалби"спрямо ББ и Цв.Цв.може да отправи едно слънчасало магаре.По всяка вероятност хора като теб когато чуят нещо за Тиквата и Цвъчкоумират от удоволствиеи няма да се очудя,ако дори се подмокрят от щастие.Ама такива глупости за "успехите"на герберите при тяхното управление могат да пишат само хора завършили 10-те маймунски школи в Бразилия.
190
6
 
15
 
! Отговори
555 преди 9 години
Майната му на кредитния рейтинг, въпроса е народа да живее по добре. В момента хранителните продукти са по евтини отколкото при ГЕРБ. Горивата са по евтини и със стабилни цени,тока е по евтин.Може и с малко но пенсиите и заплатите са увеличиха. Защо да гласувам за Бойко за да ми се плюнчи всяка сутрин по тв ида ми говори колко Барозо бил доволен от него.Как няма да са доволни като винаги сте със свалени ***, особено пред американското посолство.
189
4
 
4
 
! Отговори
rustam преди 9 години
С колко ли милиона се върна от щатите и колко се е навеждъл идолът на незадоволените вишистки и журналистки гусин Борисов? Скоро ще започнат да се събуждат заспалите студенти и всякъкви *** и пак ще заработвът надници пред пред парламента. ПАНАИРИ ПАНАИРИ
188
4
 
20
 
! Отговори
42 преди 9 години
При теб като се вдигна кредитният рейтинг,та какво стана бе...Изпукахме от глад.***.Въобще не ме интересува кредитният рейтинг.
187
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
243Нееее!!Няма да ги гоним!В затвора ДО ЖИВОТ.
186
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този селски тарикат,както и неговите сподвижници (Цв.Цв и др.) трябва завинаги да бъдат изгонени от България, за да тръгне тази страна напред!!!
185
4
 
21
 
! Отговори
Голям смях преди 9 години
При ГЕРБ бяхме здрави-изчезнаха едни милиари от НЗОК,от задоволен и безгрижен начин на живот хората взеха да се палят(нямат си друга работа),продаде се болница на 90г.подарена на държавата от родолюбив българин(за какво ние),нямаше нужда от пенсии едни милиони изчезнаха от пенсионните фондове,спряхме цигарите и подарихме Булгартабак,енергийноефективни бяхме,подарихме 36% от ЕРП,заплатите минаха немските и затова не се наложи 4г.да бъдат вдигани,екологични бяхме литър дизел беше към 3лв.
184
4
 
27
 
! Отговори
№@! преди 9 години
боко забрави ли ,че хората се самозапалваха от твоето засилване ,,нагоре,, ??? АМЕРИКАНСКА КУКЛА НА КОНЦИ !!!
183
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Намаляват кредитния рейтинг на Столичната община!"Оставка на селската Даскалица.Оставка и на този който я назначи..... Боко-главата.
182
5
 
23
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Бойко, с какви пари плащаш в САЩ?Един месец почивка в работно време?Как си уреждаш медиите да ти покриват всяка изречена глупост?Преводачки да се излагат заради теб да ти транслират дисартикулационните напъни?
181
4
 
22
 
! Отговори
Голям смях преди 9 години
ГЕРБ имат намерение да ни управляват,по различно отколкото преди 1 година,ще има много и бързи РЕФОРМИ(ще се реформира ударно:пениониране,здравеопазване,енергетика,БДЖ,ВМЗ,Български пощи,просто всичко държавно трябва да се реформира и раята ще бъде реформирана-разбирайте намалена).Раята да се подготви и да затяга коланите,защото пари за нея ГЕРБ няма.Ако коланите на раята са на последна дупка ГЕРБ препоръчва раята да си закупи нови,по-тесни и с повече дупки.
180
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Буда агента на КГБ за България
179
2
 
26
 
! Отговори
Димитров преди 9 години
Трбва тотално да съм изтрещял за да гласувам за Герб
178
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов много си зле.*** в Турция, *** в Гърция и ще видиш как е. Аз искам да живея като грък в криза,а не като българин по време на ГЕРБ.
177
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМЕРИКАНСКА МАША. ШЕВРОН ЛИ ДОГОВАРЯШ???????
176
2
 
19
 
! Отговори
o преди 9 години
американска марионетка
175
3
 
23
 
! Отговори
Борисов бълва ... преди 9 години
... отново популистките си простотии.Рейтингът беше занижен след запетайката и отчита икономическото състояние, за което Борисов е виновен.За 3.5 години той унищожи 245.000 работни места като наду безработицата от 6.8% на 13.8%, докара опасно ниска, отрицателна инфлация от -3% в края на февруари 2013 година, спря икономическия растеж и забатачи икономиката в трайна рецесия. Минуте на сегашното правителство ги заложи Борисов с некадърността си.
174
2
 
21
 
! Отговори
гост преди 9 години
Простотията е НАКАЗАНИЕ, представете си колко трябва да си НАКАЗАН за да бъдеш ГЕРБЕРАСТ.
173
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ti Dqnkov li iskash i de pica de gladen i na studeeno 20stotinki kilovata i zimys sys jivi xora da se toplim marsh u Bokoviq obor,