Решението на Станишев - не абдикация, а полезен ход за БСП

Върху лидера на БСП не е оказван натиск, категоричен е Мерджанов
25 юни 2014 09:37,
81
Решението на Станишев - не абдикация, а полезен ход за БСП
Снимка: БСП

Решението на лидера на БСП Сергей Станишев да замине за Брюксел като евродепутат не е абдикация, а полезен и прагматичен ход за БСП и европейското ляво пространство. Това каза новият председател на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов в сутрешния блок на bTV.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, по време на предизборната кампания за европейските избори Станишев многократно заяви, че няма да се възползва от мандата си и ще го преотстъпи на следващия в листата. Въпреки това вчера стана ясно, че лидерът на социалистите все пак е избрал да замине за Брюксел.

Според Мерджанов динамиките и отговорностите, които се очертават пред лидера на ПЕС и БСП, са мотивирали решението му. По думите на председателя на парламентарната група на БСП пред Станишев стои ангажиментът за водене на преговори с Европейската народна партия за структуриране на новия Европейски парламент и Европейската комисия. „Това е шанс на представителството, в това число и на БСП, в една по-възлова роля в разпределяне на отговорностите в Европа“, допълни още той.

„Досега не е имало празнота във воденето на политиката и отговорностите“, коментира Мерджанов по повод съчетаването на двата поста на Станишев – този на евродепутат и този на председател на БСП.

Той припомни, че и досега Станишев е бил председател на ПЕС, на БСП и на парламентарната група на Коалиция за България. По думите на Мерджанов сега е по-важно да се поемат по-перспективните отговорности пред левицата в Европа. Той отрече върху Станишев да е оказван натиск за оттеглянето му от българския парламент.

Мерджанов изрази надежда, че и ГЕРБ скоро ще има представителство в Брюксел като това на БСП.

Новият председател на парламентарната група на КБ коментира и темата за предсрочния вот. Според него оставката на правителството е пряко свързана с определянето на датата за изборите. Той припомни, че в петък започват политическите разговори по темата и неговите очаквания са датата за вота да бъде ясна още тогава.

Във връзка с евентуални коалиции в рамките на следващото Народно събрание Мерджанов не изключи възможността да се водят разговори с всяка една политическа партия, в това число и ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полезен ход ??? защото се освобождава лидерското място ли?
54
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Баба Пена от Битуше и стрина Гана от Слепча ,ама от горната махала подкрепят другаря Станишев в неговия избор и смятат ,че по добре да са не връща обратно.
53
0
 
2
 
! Отговори
plamen70 преди 9 години
*** NAGLECITE,KAKTO VINAGI ANTYRAJA NA SERIOJA SKOCHI NA AMBRAZYRATA DA ZASHTITAVA SVOQ BOG,NALI TOI VI DADE DA SMYCHITE I DA PALNITE GYSHI,POVRASHTA NI SE OT TAKIVA TAPI NAGLI KRAVOPIICI KATO TEB I MANOLOVA,XORATA NE SA GLYPACI MERDJANOV
52
0
 
3
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Не било абдикация, а полезен ход-дрън,дрън,кого лъжете бе нещастници!!!надефекирахте се яко и сега бегате като мишки!!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадни,мръсни, долни, подли червени *** махайте се от нашата България!Оставка червени *** на дявола и вървете в Русия!
50
6
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
И защо Станишев трябва да прави нещо за мен и теб? За да го псуваме повече ли? Много повече се ценят ,,политици'' които третират народа като стадо, кучета и матреал. Затова - Станишев да отива там, където му е мястото, а нас все ще се найде кой да ни оправи.
49
2
 
0
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
Не! Бойко не трябва да върши такива неща, че ще вземе да му падне харизмата. Знам ли! Когато режеше ленти, агенциите, колкото повече простотии правеше, толкова повече му вдигаха рейтинга.Затова - още, още, още - ах, ох, ах-ххх!
48
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 9 години
До Анонимен 45Вдигната с 3 лева пенсия и с 10 лева заплата- това ли е благоденствието на народа ни?
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мерджанов, каква динамика, каква отговорност! Чисто безсрамие и цинизъм. Какви са заслугите на Станишев, какво е направил за страната си? Как ще гледа хората в очите след като толкова дълго време ги е лъгал? Поне замълчете, ако не можете да го осъдите за пълната липса на морал. Вие си знаете защо постъпвате така. Всички сте такива, нека вашите избиратели си направят заключенията. Няма ли сред вас поне един почтен човек?
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 56 ПИЧ , ОТ КОГО Е ОЦЕНЕН ТОВАРИЩ СТАНИШЕФФ ??? ОТ МИНЬОРИТЕ ОТ БОБОВ ДОЛ ЛИ ??? ИЛИ ОТ *** СРЕЩУ 50 ЛВ. ???
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъчат се червените ескадрони да измъцат нещо, ама слаба работа... "Боко, Цецо, Цецка, копи, пейст..."Ама разбирам ги, Моников и Моника ги насадиха на пачи яйца.
44
2
 
3
 
! Отговори
VX преди 9 години
До ДидоДидо , честито ...имаш заем от 6 000 000 000 лв. които трябва да плащаш .... Ако за теб това е нищо ??? значи нищо не разбираш ...
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо нередно! Отива там, където е оценен и ще бъде по добре! Като много други хора.Станишев в Брюксел, електората да катери Бузлуджа!
42
1
 
10
 
! Отговори
гари преди 9 години
По голям крадец и лъжец България не е виждала.На такъв резил е способен само седнишев.Да ви е честито на всички които гласувахте за него
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поздравления, Станишев! Вие, кой - Курумбашев ли искате там!!! А Сергей трябваше да направи 2-3 неща преди да се изнесе - да намали пенсиите двойно, да вдигне тока тройно, да увеличи драстично стаж и възраст за пенсиониране и да освободи богатите от данъци.За да разбере народа хубаво що е фашистка власт.
40
2
 
5
 
! Отговори
VX за вас преди 9 години
ТРАБАНТОВ , МНОГО ЧЕТКИ ПРАВИШ НА ШЕФА СИ ...НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТАКИВА *** КАТО ВАС ... СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА И СЕГА СЕ СПАСЯВАТЕ ПОЕДИНИЧНО ...С ПРИБЕЖКИ И ПРИПЪЛЗЯВАНИЯ , КАКТО СА ВИ УЧИЛИ ТОВАРИЩИТЕ ...
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да! Портрета на Мерджанов е като за Политбюро наредено на стената в коридора.Къде по благородно изглеждат Буко, Цецун, Цецка, Мецка......
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В интерес на истината, Съсела е мааааалко по-добра алтернатива от закоравелия интригант Гоце. Аз даже смятам, че направо беше полезен - разсипа БСП, успя даже да я разцепи (нещо, което не е за вярване), загуби де що избори можа и накрая остави скудоумните си съпартийци сами да се оправят :D
37
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
А тия които се изнесоха от БСП овреме и сега пак се стягат да ти го отперат?Тях на Маслен нос ли ще ги пратиш или някоя друга дестинация?
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой от коментиращите явно не е гласувал за Станишев, че да му държи сметка какво ще прави.Нали все това мрънкате, че който не гласува, не трябва да критикува.Станишев елегантно тегли майната на всички ни и ни казва, че щом не ни е нужен, ние също не сме му нужни и той ще намери къде да се реализира, а вие си ***.