Решението на Станишев - не абдикация, а полезен ход за БСП

Върху лидера на БСП не е оказван натиск, категоричен е Мерджанов
25 юни 2014 09:37,
81
Решението на Станишев - не абдикация, а полезен ход за БСП
Снимка: БСП

Решението на лидера на БСП Сергей Станишев да замине за Брюксел като евродепутат не е абдикация, а полезен и прагматичен ход за БСП и европейското ляво пространство. Това каза новият председател на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов в сутрешния блок на bTV.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, по време на предизборната кампания за европейските избори Станишев многократно заяви, че няма да се възползва от мандата си и ще го преотстъпи на следващия в листата. Въпреки това вчера стана ясно, че лидерът на социалистите все пак е избрал да замине за Брюксел.

Според Мерджанов динамиките и отговорностите, които се очертават пред лидера на ПЕС и БСП, са мотивирали решението му. По думите на председателя на парламентарната група на БСП пред Станишев стои ангажиментът за водене на преговори с Европейската народна партия за структуриране на новия Европейски парламент и Европейската комисия. „Това е шанс на представителството, в това число и на БСП, в една по-възлова роля в разпределяне на отговорностите в Европа“, допълни още той.

„Досега не е имало празнота във воденето на политиката и отговорностите“, коментира Мерджанов по повод съчетаването на двата поста на Станишев – този на евродепутат и този на председател на БСП.

Той припомни, че и досега Станишев е бил председател на ПЕС, на БСП и на парламентарната група на Коалиция за България. По думите на Мерджанов сега е по-важно да се поемат по-перспективните отговорности пред левицата в Европа. Той отрече върху Станишев да е оказван натиск за оттеглянето му от българския парламент.

Мерджанов изрази надежда, че и ГЕРБ скоро ще има представителство в Брюксел като това на БСП.

Новият председател на парламентарната група на КБ коментира и темата за предсрочния вот. Според него оставката на правителството е пряко свързана с определянето на датата за изборите. Той припомни, че в петък започват политическите разговори по темата и неговите очаквания са датата за вота да бъде ясна още тогава.

Във връзка с евентуални коалиции в рамките на следващото Народно събрание Мерджанов не изключи възможността да се водят разговори с всяка една политическа партия, в това число и ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
шщд преди 9 години
Вие всичките каквито сте мишки, кой ще му окаже натиск,бе?
14
0
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ЗА КАРА ДЕРЕ ЩЕ ОТРЕЧЕ..КВО ДА КАЖЕ..ИСКАМ ДА ЗАСТРОЯ С БЕТОНЕНИ КИЧОЗНИ СГРАДИ ЗА РУСКИ БАРОВЦИ ЕДИНСТВЕНИЯ ДЕВСТВЕН ГОЛЯМ ПЛАЖ..ДА ГО ЗАТВОРЯ ЗА ВСИЧКИ ПРОСТОСМЪРТНИ..ОСВЕН АКО НЕ СА ЧИСТАЧКИ И ***..И ДА СИ НАПРАВЯ ЕВРЕЙСКАТА ДАЛАВЕРА...НЕЕЕЕ...ТОЙ НЯМА ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ..ПРОСТО ИСКА ЛЕКИЧКО ДА ГО БОДНЕ НА БЪЛГАРИЯ..ЕЙ ТАКА БЕЗ ДА ИСКА
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше избори! Ако сте искали Станишев да бъде тук, да сте гласували за него!
12
0
 
9
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Ето я поредната промяна в БСП:Станишев избра Брюксел пред София и Швейцария пред България.Ким Чен е вечен лидер и вожд!
11
1
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
.....ха! С това решение, Станишев ще закопае и европейските социалисти......и прецака Курумбаше!...да им е честито!
10
1
 
11
 
! Отговори
топала преди 9 години
тоя мерджанов като го гледам каква гадна физиономия има мисля че ще е достоен заместник на станишев но има ли някой от бсп с нормална визия като пример ще ви посоча и *** дъбов за другите сами си правете изводи
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типичен пример на гъзолизец - цялата партия е пълна с такива.
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Станишев е нормално да отиде там, където го одобряват и искат да е при тях.Вие ако сте на негово място къде ще отидете - където ви псуват и никой не ви иска може би!!!?
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, но сменил няколко хубави жени.Ти, след като не си ***, колко мъже смедни? Не знам дали случайно е сложена снимка от предизборен афиш, който все пак се наблюдава отдалеч. Мерджанов е симпатяга, преди 30 и повече години бе един красив старшина - школник и май умееше да свири на акордеон.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези в тая партия май до един са с прашки с цветовете на дъгата. А съселчето каква фурнаджийска лопата е.
5
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Станишката...управляваше БСП и ПЕС от София,сега за...разнообразие ПЕС и БСП ще ги...наглежда от Брюксел.Кой ще...цъфне повече не се знае,но е сигурно че ще живне Сергей,защото...разнообразието винаги тонизира и релаксира;това е...медицински доказано.
4
3
 
17
 
! Отговори
ВУТЕ преди 9 години
ВИЕ ОТ БСП НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТЕ ПРОСТО С ВАШИЯ ГЕЙ СТЕ ЕДНИ ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ
3
6
 
16
 
! Отговори
Жмел преди 9 години
Тоя пед*ераст на снимката да се чуди човек дали е по-добре в слепоочието да го ковне или в десетката!
2
4
 
16
 
! Отговори
красавец... преди 9 години
как си ги отглеждат все едни такива с "ляво" излъчване....
1
4
 
18
 
! Отговори
! преди 9 години
най-обикновена *********!