Станишев нямал право да пропилява шанса за Брюксел

Манолова: Това е шанс за БСП, за държавата и гражданите ни
25 юни 2014 10:58, Анисия Иванова
72
Станишев нямал право да пропилява шанса за Брюксел
Мая Манолова. Снимка БТА

Сергей Станишев нямаше право да пропилява шанса си да замине за Брюксел като евродепутат. Това каза пред БНТ заместник-председателят на парламента и депутат от БСП Мая Манолова в коментар на това, че лидерът на БСП избра да отиде в Европейския парламент.

Вчера стана ясно, че червеният лидер заминава за Брюксел, въпреки че по време на предизборната кампания за европейските избори многократно заяви, че няма да се възползва от мандата си и ще го преотстъпи на следващия в листата.

Още по темата
Според Манолова това заминаване е персонален шанс за Станишев, защото той е един от четиримата преговарящи за бъдещето на Европа. "Това е шанс за БСП, за държавата и гражданите ни", категорична е тя.

По думите й Станишев е един от четиримата преговарящи за създаването на управленската конструкция на Европа. Също така той участвал и при договаряне на политиката между ПЕС и ЕНП.

Случващото се в Брюксел и решенията по конституирането на новата Европейска комисия и парламент касаят пряко всеки български гражданин. В този смисъл Сергей Станишев е постъпил отговорно, решавайки да напусне българския парламент и да работи в Брюксел, смята тя.

По думите й драмата със съвместяването на ангажиментите на Сергей Станишев е пресилена. Председателството на ПЕС през последните две години по никакъв начин не попречи на ангажиментите му в България, убедена е тя.

Манолова заяви, че тя лично не е изненадана от решението на лидера си да замине в Брюксел, а от резултатите от евроизборите у нас и в Европа. Представянето на БСП на евровота тя определи като поражение и обясни, че явно партията не може да мобилизира левия електорат.

Тя смята, че на БСП е необходима промяна и преосмисляне на начина, по който функционира.

Относно това какво ще се случи в БСП Манолова заяви, че това е суверенен въпрос на партията. „Ще има Национален съвет в началото на следващата седмица и ще илезем с публично решение какво партията е решила за себе си“, обясни тя.

За бъдещата дата на предсрочни избори Манолова каза, че от БСП са поканили лидерите на другите парламентарни партии на консултации в петък. Тогава ще бъде определена и датата на изборите. Тази дата ще бъде и определяща за това кога правителството ще подаде оставка, уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Виц от Позитано 20 преди 9 години
Каква е разликата между "Титаник" и "Позитаник"? Капитанът на "Титаник" напуска последен потъващия кораб.
53
0
 
3
 
! Отговори
От потопа преди 9 години
Тая мисирка защо не е на калта в Аспарухово, ами пак започна да сипе посредствени и нагли коментари във взхвала на другото недоразумение Станишев. Вечд си изпята песен и употребена кърпа,другарко Манолова! И в собствената ти партийка ше ти духнат под опашката,която размахваш толкова време.
52
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Определено е шанс за държавата и гражданите, но за БСП май е късно и дано!Да му мислят Европейските социалисти!Някой конспиративни теории твърдят, че Станишев е секретна разработка на ЦРУ, МИ6 и МОСАД за инфилтриране и унищожение на световния социализъм и комунизъм. Чрез кръстоска на пор с комунист са успели да създадат така известния ни човекоподобен нагъл, некадърен съсел.
51
0
 
9
 
! Отговори
56 преди 9 години
По-голямо дебелоочие от това на Станишев, в частност и това на Манолова, едва ли може да се демонстрира.Много ми е интересно как биха се почувствали С. и М., ако прочетат коментарите тук. Или, изглежда, не трябва да разчитаме да проявят някакво чувство или да разсъдят честно и трезво, тъй като рецепторите им като нормални хора отдавна са закърнели. Единственото, което могат да вършат е да поставят собствения си интерес над всичко.Уникални демогози, лъжци и крадци - но дано хората го разберат.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не в Брюксел, а на луната да отиде с нищо няма да помогне на средностатистическия българин, защото от него нищо не е зависило, както и нищо няма да зависи. Други са тези които поръчват музиката. Ползата за държавата е че още едно семейство ще заживее в цивилизования свят.
49
2
 
7
 
! Отговори
Георги Димитров преди 9 години
Българи,братя ,сънародници,да подкрепим Другаря Станишев Гордост е за нас като народ ,да имаме такъв представител в Брюксел
48
2
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Съсела си натовари катуна и заминава за Брюксел,а тази май-уна освен да продава краставици на пазара за друго не става .Може и да и тръгне търговията защото хората ще искат да видят една нагла и самозабравила се фуста. Съсипаха държавата ни и децата ни тези инфантилни и болни личности.Оставка и незабавни избори.
47
0
 
15
 
! Отговори
МАЙ преди 9 години
ТОВА Е ГОЛЯМ ШАНС ЗА СЕР-ГЕЯ 13000 ЕВРО КАК ЩЕ ОТКАЖЕ,УЖ МИСЛИ ЗА БГ,А ПОЛЗАТА Е ЯСНА,НА НАС ПРАЗ.
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая какво се е наела да величае Станишев, не усеща ли че корабът на БСП е затънел и трябва спешно нов влекач СПЕШНО. Или толкова е пука има си парички от толкова години отговорен фактор.
45
1
 
20
 
! Отговори
ЧЕСТЕН преди 9 години
Това е шанс само за него. Колкото направиха другите евродепутати за България толко ще направи и той.Само ядът народни пари.
44
17
 
1
 
! Отговори
Стан преди 9 години
Само едноклетъчните и болните мозъци не разбраха, че това е от полза, както за ПЕС, така и за БСП.
43
23
 
1
 
! Отговори
Мая преди 9 години
Драмата е само в болните мозъци на герберугите и на техните заблудени последователи. Станишев може да прави каквото си поиска, избран е честно от народа!
42
1
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
​"Огнян Минчев: Станишев се изсули в Брюксел, а Позитанци - грабят и замитат следите""Второ - задължителна уговорка с тези, които предстои да дойдат на власт - да не ги пипат, да ги оставят, да ги забравят... Гарант на уговорката - Ахмед Демирович, разбира се", писа още Огнян Минчев." Фактор.бг 24.06.2014 г.
41
0
 
31
 
! Отговори
Maks преди 9 години
Некадърен социалист без един ден стаж с два провала зад гърба си. Провален човек не може да създаде успех, защото ако можеше нямаше да бъде провал.
40
0
 
4
 
! Отговори
Калташки преди 9 години
До Коцева: Стархотен сарказъм. Браво Коцева
39
1
 
35
 
! Отговори
БИВШ ЧЛЕН НА БСП преди 9 години
МАЯ ДНЕС 40ДУШИ ОТ КЮСТЕНДИЛ СИ ПОДАДОХМЕ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА НАПУСКАНЕ НА ПАРТИЯТА.СЛЕД БОБОВ ДОЛ ИСКАХМЕ ДА ГО НАПРАВИМ НО ТИ НИ УБЕДИ ДА НЕ ГО ПРАВИМ.СЕГА ОБАЧЕ СМЕ МНОГО ОБИДЕНИ.КАЗВАШ ЕДНО А ПРАВИШ ДРУГО.ТОВА МАЯ СЕ НАРИЧА ПРЕДАТЕЛСТВО.ЕЛА СИ В КЮСТЕНДИЛ ЛИЧНО ДА ТЕ ЗАПЛЮЯ
38
0
 
20
 
! Отговори
www преди 9 години
КУКУмяфка..
37
0
 
27
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Мая Костинбродска удари голяма баданарка на Сергейча.Надява се да стои пак до звънчето в парламента. Но вече е употребена и ще бъде изхвърлена в контейнера.В БСП вече се спасяват поединично след като прогнилата 100 годишна гемия потъва.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, какъв огромен шанс за всички нас е Станиевродепутат да отиде в Брюксел... Шанса на шансовете!
35
4
 
31
 
! Отговори
Ст.Стойнов преди 9 години
За пореден път Мая-та показа политическа зрелост и за разлика от много свои съпартийци изказването й не страда от късогледство -правилно,че Станишев не трябва да пропилява шанса СИ за Брюксел,но силно се съмнявам,че това е и шанс за нас,гражданите!Ами той ако искаше да помогне на гражданите за какво търка толкова години седалките в НС ?!Той беше тук,че му беше все тая,а от Брюксел ли ще хукне да ни помага?!Вятър и мъгла! Поредната демагогия разигравана от Станишев и сие с Мая начело!Пфу!