БСП се съмнява: Борисов лидер ли е на ГЕРБ?

Мерджанов: Парламентът не е детска градина
Обновена: 26 юни 2014 13:44 | 26 юни 2014 11:40, Камелия Цветанова
98
БСП се съмнява: Борисов лидер ли е на ГЕРБ?
Атанас Мерджанов. Снимка, архив Булфото

От БСП се усъмниха в лидерството на Бойко Борисов на ГЕРБ, след като днес депутатите му пристъпиха дадената от него дума вчера - опозицията да влезе в пленарна зала в четвъртък и така да осигури кворум, за да бъде гласувано заявлението на председателя на левицата Сергей Станишев за предсрочно прекратяване на пълномощията му като народен представител, за да стане евродепутат.

„Това е поредното, вече над десето, блокиране на работа на парламента от ГЕРБ от началото на годината. Стана ясно, че въпреки затвърдената позиция от Борисов, че днес депутатите му ще са в пленарна зала, те оказаха да се подчинят на това заявление, очевидно Борисов не може да ръководи своята парламентарна група, той беше бламиран днес и следва въпросът утре ще бъдат ли възможни консултациите, самият Борисов с какъв мандат ще се яви на тях и ще бъде ли подкрепен от депутатите се“, заяви от името на социалистите Атанас Мерджанов, когото Станишев посочи за свой наследник на поста председател на Парламентарната група на Коалиция за България.

Още по темата
Според Мерджанов предстоящите предсрочни избори силно изнервят депутатите от ГЕРБ, които очевидно се борят за реденето на листите с кандидати за народни представители.

„По друг начин ние не можем да си обясним отсъствието им от пленарна зала, още повече, че с тяхното неявяване бяха блокирани редица важни закони“, заяви Мерджанов.

Относно исканото извинение от ГЕРБ заради коментари тази сутрин от страна на депутати от БСП, Мерджанов заяви, че „парламентът не е детска градина“, за да си говорят кой на кого е обиден.

„Вчера се появиха няколко позитивни нотки в изявлението на Борисов, а сега става ясно, че това е поредната непоследователна поведенческа линия на Борисов. Силно се надявам, че от ГЕРБ ще намерят сили да участват в консултациите утре, защото е повече от ясно, че този парламент така не може да работи и предсрочни избори без отлагане са безалтернативни“, отсече Мерджанов.

Той обаче не отговори на въпроса дали парламентът трябва да се разпусне при това положение.

„За утре е насрочено поредното заседание на Народното събрание и в зависимост дали ще се състои и ще има представители на останалите партии на консултациите, ще изразим своята политическа позиция по въпроса“, каза той.

Според Мерджанов дори и да няма заседание на парламента, Станишев ще отиде в Европарламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога пък и ти стана някой , че взе да даваш оценките? Кой беше , че не ти запомних името?
59
2
 
0
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
БСП не се съмнява: Доган/Местан са техни лидери а също и на цяла България!БСП не се съмнява: Серго нацелува Местан пред 70 000 души!БСП не се съмнява: Местан е тук, ДПС и без това управлява еднолично, кво значение има, че Серго ще им е лидер от Брюксел? Местан е актуален!БСП не се съмнява: Волен е лидер на Атака и каквото каже, това става, за това му плащат! Ако иска ги подкрепя, ако не ще - не!БСП не се съмняваше, че политиката "Бойко е виновен за всичко" е успешна...ама кво стана?БСП-ДПС
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цла година викаха съсела да се маха сега пък защо се маха ние от герб не искаме да се маха абе изобщо щура работа
57
2
 
4
 
! Отговори
очевадно е Лидер преди 9 години
Щом ПГ на ГЕРБ се обиди заради поредното злословене по адрес на Генерала
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на ГЕРБ!По добре е кандидата за Брюксел да остане тук и да носи последствията на безобразията които натвори!
55
8
 
7
 
! Отговори
dido преди 9 години
Съсселчо любими защо ни изоставяш ? Мили бати Серго защо бягаш ? Ти и твоята любима като два призрака бели ,току виж в мрежите си и Европа уплели !
54
8
 
7
 
! Отговори
кака Сийка преди 9 години
А пък тия все гледат у канчето на другите! Те тоя така,те оня онака! Абе,ей,аланкоолу, вижте се самите вие,бре! Докъде ни докарахте с вашата " честност" и с вашата поведенческа линия ?!При г-н Борисов депутатите не гласуват "по заповед на щуката " както е ставало и става при вас,а по собствено мнение! Е-е-е,много станахте от БСП дето само раздавате акъл а не работите на "ползу роду"! Вашите арогантност,нахалство и безочие нямат граници! Ако все още е останало нещо човешко у вас - засрамете се!
53
9
 
9
 
! Отговори
12 преди 9 години
,,Борисов лидер ли е на ГЕРБ?" пита Мерджанооглу .Аз питам :Станишко мъж ли е на жена си или обратното?
52
8
 
8
 
! Отговори
Мохамед преди 9 години
Хайде следващия евреин начело на БСП - Мерджанов
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nee detska gradina triabva da moje da se krade kato teb ,nali imash opita kolko godini veche porasnal si v tia dalaveri,prisposobiavate se kato karleji .
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това заяждане е достойно за петгодишен юнак от детската градина. Двете партии са политически опоненти. Политическата борба между тях достигна такива гротесктни размери, че практически за съжаление всякакъв вид кооперация между тях е невъзможна. За радост на ДПС.
49
8
 
14
 
! Отговори
eeha преди 9 години
Прибира се Сергей Станишев от коктейл в Руското посолство много пиян, в антрето го посреща Моника :- Нещо трябва ли ти?- Давай легена, че ще драйфам...Моника тича до банята и се връща с легена:- Ето ти!- Не ми трябва вече. Смених си концепцията - *** се...
48
7
 
9
 
! Отговори
eeha преди 9 години
А те да се начудят Съсела на какво е лидер напред?!
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задължение на управляващите е да осигурят 121 депутата ,които да подкрепят правителството и да има кворум в Народното събрание. Когато трябва наш човек да го назначим на висок пост, има кворум, ама когато трябва да го уволним - няма ?
46
10
 
24
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Много хубаво ще ми стане на душицата, СерГея да не успее да влезе в ЕП, заради това. Да остане в БГ и после да гледам погребението на политическият труп.
45
8
 
14
 
! Отговори
Ели преди 9 години
Единствено съжалявам, че няма механизъм, който да остави тук този "достоен човек". Да види как и неговата партия не го иска.
44
8
 
24
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Мерджанов, никакви важни закони не са блокирани.Блокирано е само твоето мислене в годините, когато беше много активен член на комсомола в Елхово. Махнете се и ти и твоите съпартийци от политическият живот на страната ни за да живне поне малко този народ. Относно ГЕРБ - не се притеснявай, дали депутатите от ГЕРБ ще подкрепят Борисов. Притеснявай се как ще освободите Станишев. Да не вземе да му се размине ЕП. Сидеров май иска много пари, а?????
43
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този рептилий от снимката какъв е, кадър на БСП? Майкооу
42
9
 
28
 
! Отговори
Долу БСП преди 9 години
Червени бокуци! Вашият край идва с бавни стъпки и бял чаршаф!
41
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А избягалият Станишев на кого е лидер?