Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките

В неделя Плевнелиев свиква консултации с партиите преди предсрочния вот
Обновена: 27 юни 2014 21:10 | 27 юни 2014 17:52,
173
Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации.

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари, се посочва още в съобщението на президентската институция. 

Още по темата
Плевнелиев апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

В неделя, 29 юни, от 14 часа президентът ще започне консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент, съобщиха още от "Дондуков" 2.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Плевнелиев е бил информиран от председателя на Народното събрание Михаил Миков за решенията от днешните консултации в парламента, на които партиите се обединиха около 5 октомври като дата за предсрочния вот.

Държавният глава изразява удовлетворение, че парламентарно представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г.

Според президента единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
14
 
! Отговори
Н преди 9 години
Никоя банка в СВЕТА не може да издържи ако клиентите си искат парите в купом. В БГ ситуацията е още по напрегната защото: -хората не вярват на централната банка нито на други институций от правителството, а това е много важно в такава ситуация.- спомените са живи от средата на 90те години-отговорните лица нямат едина позиция относно даните които цитират, виж коментара по долу за да не се повтарям - много късно реагираха на слуховетеИ не на последно място, финансовите пазари не прощават!!!
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще арестуват банкера Василев и го върнат от Виена в Белене?
99
1
 
13
 
! Отговори
dp преди 9 години
129, - "умници" - умната агитация си я запази за твоите влогове от няколкото мизерни хилядикато масата българи, с които ги агитираш да изгорят за да не направят услуга на тия с пушките - които вече са взели каквото има за вземане, поредната банкова криза която ни разиграват е само формализиране на вече свършеното.Сега само ни уведомяват, че пак са ни обрали.
98
0
 
23
 
! Отговори
Хампарцумян-БулБанк преди 9 години
Електората - наистина ли сте толкова наивни да смятате, че някой ще търпи 60+млрд. да висят по банките без да работят!?Сещам се за една приказка на виден банкер, на запад от БГ: "Има два типа хора, които си имат работа с банките. Единият си стои в хубави и топли офиси, получава големи заплати и тлъсти комисионни, а другият виси на опашки в студа за да изтегли парите си, които първия отдавна е похарчил!"Майтап, не майтап - процедурата продължава ...
97
8
 
8
 
! Отговори
Умници преди 9 години
Умници, паническото теглене на пари от банките е голяма услуга - основно за тези, които имат кредити по 130 млн и повече. Искате да им направите подарък ли?
96
3
 
26
 
! Отговори
dp преди 9 години
А бе те и по Виденово време преди да оберат банките същите приказки ги приказваха.Колко минути ще им отнеме да гласуват отмяната на валутния борд иобезценяването на парите на хората практически до нула, 15? 20? Цял ден?....Сигурно това гласят, сега ще затворят банките да не могат хората да си теглят парите"за да предотвратят паника" и като ги отворят хората ще открият, че за всеки 100 евро ще получат по 10 стотинки... пак.Да не сме го гледали филма 97-а да сме изненадани.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
президент на хасиенда
94
0
 
8
 
! Отговори
наслука преди 9 години
преразпределят се баниците,разместват се пластовете,размърдаха се сомоветеда му мислят шараните
93
8
 
9
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Банките са кръвоносната система на Новия световен ред.Затова верният слуга на Световните господари - Роско Плевнелиев е така загрижен за банките.Народът пропищя от банките и банкерите.България вече рекордно време се намира в условията на Валутен борд. Докога ????Нали навремето, когато го въвеждаха ни лъжеха, че ще е за няколко години, докато се стабилизираме.Е, от тогава минаха 17 години !!! Има ли друга държава в света, която да е толкова дълго време в условията на Валутен борд ?Няма !
92
6
 
4
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Как ги навързвате тея факти заедно чак е смешно, миналия месец бил затворил клон и това имало общо със ситуацията днес, на друг пък миналата година веднъж банкомата му отказал картата и значи банките със сигурност ще фалират, ха-ха. Единствената причина толкова много хора да приемат ситуацията днес насериозно е че са преживели подобна преди 20-на години, ама това нищо не значи, до седмица никой вече няма да говори за днешната ситуация и ще си остане поредното чудо за 3 дни.
91
3
 
5
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 9 години
Май само Станишев се усети навреме...........................
90
1
 
6
 
! Отговори
ЦКБ преди 9 години
Ние от централна кооперативна банка Ви поздравяваме с новия кап.т Бареков.Ние старчоците от ДС ще Ви крадем пак.Нашите пенсии са над 700лева. Отделно от Банката си заработваме,като свирим на Бюрек. Крадем и от здравната каса така.Теглета пари,защото ДС губи така.Напред другари.
89
1
 
4
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Чудо голямо, осъждал бил. Вземи направи нещо по въпроса, а недей да плямпяш празни приказки, които никой не го вълнуват. Ама то гербавите неграмотници сте сила само на приказки и рязане на лентички.
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още на 12 юни имах проблеми с тегленето на пари от една друга банка. Имали технически проблем уж и ме караха да дойда на другия ден, за да ме разкарват и да се откажа. Явно се крие вече 1 месец или повече за засиленото теглене на валута от банките напоследък. Причината според мене е в рязкото сваляне на лихвените проценти от всички банки и продефлационната политика на БНБ, което кара хората да теглят.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнете парите на хората, ***.
86
3
 
9
 
! Отговори
вложител преди 9 години
ХОРА ВЗЕМЕТЕ СИ ПАРИТЕ И ТО ВЪВ ВАЛУТА ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е ЗА КОМЕНТАРИ И ВЯРВАНИЯ, НАЙ-МАЛКО НА ПОЛИТИЦИ И КАНДИДАТ ПОЛИТИЦИ...
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадците доволно потриват ръце и почват с домашните грабежи!
84
0
 
3
 
! Отговори
Форест Гъмп преди 9 години
До Adam1966 102Е ние се видяхме, нали не щеше да запали москвича и аз бутах до първото кръстовище
83
0
 
5
 
! Отговори
вложител преди 9 години
аз да попитам как така са сигурни банките а БГелита държи парите си в банки извън БЪЛГАРИЯ.ние хората сме прости имаме по 15-20 000 лева добре, а големите пари къде са.
82
1
 
6
 
! Отговори
Гьобелс преди 9 години
Всички евреи да се изгорят и техните напчетани хартийки!