Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките

В неделя Плевнелиев свиква консултации с партиите преди предсрочния вот
Обновена: 27 юни 2014 21:10 | 27 юни 2014 17:52,
173
Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации.

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари, се посочва още в съобщението на президентската институция. 

Още по темата
Плевнелиев апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

В неделя, 29 юни, от 14 часа президентът ще започне консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент, съобщиха още от "Дондуков" 2.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Плевнелиев е бил информиран от председателя на Народното събрание Михаил Миков за решенията от днешните консултации в парламента, на които партиите се обединиха около 5 октомври като дата за предсрочния вот.

Държавният глава изразява удовлетворение, че парламентарно представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г.

Според президента единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
13
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Нямам високо мнение за червените ***, но вече съвсем са изтрещяли. Не виждате ли как работата отива към управление на ГЕРБ с Премиер Б.Борисов. В Брюксел всички Премиери искат и го казват Б.Борисов да е Премиер. В Германия открито хвалят Ц.Цветанов за борбата с организираната престъпност когато на власт беше ГЕРБ. Днеска Станишев още малко да гушне Б.Борисов. Ама вие другари нещо , а как сте с ак....ла.
60
3
 
19
 
! Отговори
блъф преди 9 години
Кучето е заровено при мутри- ГЕРБ,СИК,ДС.Простия е алчен,лъже и краде.
59
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
0Винаги когато Герб искат да дойдат на власт става дестабилизация в държавата
58
3
 
13
 
! Отговори
Манолски преди 9 години
вие не знаете ама днес куцо и сакато започна да ме убеждава коя била следващата банка пред фалит..... пълни измишльотини и свободни съчинения да се чуди човек как може да са толкова наивни хората като овце, също като картодържателите на митичната компания сейвуей
57
6
 
10
 
! Отговори
Банкер преди 9 години
Мили ми другари, защо сега се сетихте, че хората си искат парите от банките. Вие не помните ли 1997 г. когато вашите ментори от БСП.ДС обраха спестяванията на хората. От тогава до сега плюете по всички партии и казвате, че БСП-ДС са най добрите. Според мен сега трябва опашките да са на Позитано 20 , защото само там раздават пари. Айде чао *** и бог да ви прости
56
1
 
6
 
! Отговори
СМЕШНИК преди 9 години
ЩИ ЗАГОРИ МУСАКАТА ,ЩЕ ВИДИШ ПОСЛЕ ЕДНИ БАНКИ
55
3
 
10
 
! Отговори
varg преди 9 години
Офшорски защитава еврейте.
54
1
 
10
 
! Отговори
zz преди 9 години
Когато политици и "експерти " ме убеждават колко всичко е чудесно , очаквам да се случи най-лошото !25 г. едни и същи ни дават акъл и цъфнахме и вързахме !!!Както е казал Остап Бендер " Спасението на давещия се е в ръцете на самия давещ се !!!
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да закрием държавата предлагам аз. Бойко Борисов иска да тегли още държавни заеми и да продължи политиката на БСП и ДПС, ако се върне на власт.
52
0
 
5
 
! Отговори
Шмръц преди 9 години
Парламентарните партии създават паника и застрашават стабилността на банките и сигурността на парите ни в името на "спасението" на собствените си позиции и интереси. Такова "спасение" означава запазване на партийно-мафиотския контрол върху медиите, правосъдието, държавните предприятия, обществените поръчки, енергетиката, назначенията в администрацията.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 60Руси така са я заклещили в ъгъла, че в момента се чуди самата тя как да се спаси
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да кажем, че някак си преживеем и тази криза. Какво ще се случи с тези, които искат да бутнат банковата система, така че да не си платят кредитите. Пак ли ще се отърват и ще се скатаят, а ние ще си караме нататък по старому?
49
3
 
13
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Обобщението от днешния луд ден е, че тъпите хора имат пари!А ти изтегли ли своите пари от банката?Не си ти ако не си ги изтеглил!
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези крадци фалираха държавата и сега за последно искат да ограбят спестяванията на хората.
47
0
 
13
 
! Отговори
Непозната преди 9 години
Интересно, че всички, които стоят зад дестабилизацията на финансовата система в България се правят на ощипани моми и с лицемерно съчувствие и притеснение ни раздават акъли какво да правим. Апропо, на Роско парите в коя офшорка бяха?
46
9
 
27
 
! Отговори
Шефа преди 9 години
Стига лицимерия !Само на ДАНС , Йовчев и Плевнелиев не им е ясно кой и защо клати банковата стабилност ---Бойко бе мушмороци , БОЙКО БОРИСОВ обеща срив на банковата система в Б-я и колапс в икономиката и сега го реализира с кадрите на ГЕРБ , със старите дружки от СИК и други извратеняци!Срам за България че има такива политици!!!
45
2
 
16
 
! Отговори
:( преди 9 години
Костов спаси депутатите от линч през 97, ама тези сегашните *** няма кой да ги спаси. Ако пак прецакат държавата, боричкайки се за кокала, Украйна ще е детска градина сравнена с България.
44
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА НА ЕВРАЗИЯ НЕ НА ЕС,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ,ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ,АЗ МРАЗЯ ГМОтоСАЩ
43
2
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 9 години
ДА, ПРОРАБОТИ АМА СЛЕД 18Ч! Т.Е. ИЗВЪН РАБОТНОТО ВРЕМЕ, КОЕТО ДНЕС ВЪОБЩЕ ГО НЯМАШЕ!РАБОТИ И ПИШЕ ТОВА:"Уважаеми клиенти,Както виждате, Банката е обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. НЯМА БАНКА ПО СВЕТА, КОЯТО ДА МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ НА ТАКАВА ОРГАНИЗИРАНА АТАКА!..."
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Строи се нова България, за да започнеш на ново, трябва да забравиш старото