Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките

В неделя Плевнелиев свиква консултации с партиите преди предсрочния вот
Обновена: 27 юни 2014 21:10 | 27 юни 2014 17:52,
173
Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации.

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари, се посочва още в съобщението на президентската институция. 

Още по темата
Плевнелиев апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

В неделя, 29 юни, от 14 часа президентът ще започне консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент, съобщиха още от "Дондуков" 2.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Плевнелиев е бил информиран от председателя на Народното събрание Михаил Миков за решенията от днешните консултации в парламента, на които партиите се обединиха около 5 октомври като дата за предсрочния вот.

Държавният глава изразява удовлетворение, че парламентарно представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г.

Според президента единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Призовавам ДАНС утре да посетят и арестуват дебелака Антон Кутев, задето още от началото на седмицата подклажда паника и говори, че 2ра банка щяла да има проблеми. Нека да го разпитат хубаво от къде има такава информация и защо създаваше масова психоза сред неграмотният български народ
80
5
 
11
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Нямам високо мнение за червените ***, но вече съвсем са изтрещяли. Не виждате ли как работата отива към управление на ГЕРБ с Премиер Б.Борисов. В Брюксел всички Премиери искат и го казват Б.Борисов да е Премиер. В Германия открито хвалят Ц.Цветанов за борбата с организираната престъпност когато на власт беше ГЕРБ. Днеска Станишев още малко да гушне Б.Борисов. Ама вие другари нещо , а как сте с ак....ла.
79
1
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 9 години
Крайно време е да се ликвидира дръндарското *** , дърпащо конците на комунистическите олигарси .
78
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Къде е Цацаров? Да не е в сараите?
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз внесох пари днеска, да помогна
76
2
 
12
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
***, ФИБ, МИБ - изключително стабилни. Нямало проблем хората да си изтеглят парите? Е хората почнаха да теглят, те тия почнаха да циврят...
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРИШО ПАК ПАДНАЛОВ
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСамо до обед са изтеглени 800 милиона. Следобед затвориха банката още в 15:00.
73
5
 
3
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 9 години
Аз Бюреков,по поръка на ГЕРБ изтеглих към 500мл.лева за:джакузита,кебапчета за ***,много пари дадох и станах партия евродепутат.Бат Бойко е с мен и той така направи за *** и пари кради.Теглете мойте пари и ги харчете пак,за кебапчета мебапчета,мутри и стари пари,офшорки.
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След кризата в САЩ и ЕС много хора в България задлъжняха и не могат да си върнат заемите.
71
2
 
22
 
! Отговори
Форест Гъмп преди 9 години
Отивам да тегля 7500 евро от Уникредит Булбанк .Искам банкноти по 500 евро .Като почнаха да реват за какво са ми толкова пари, ще ходим да питаме шефа дали ще даде, и защо не си поръчате охрана Инкасо .МОЛИМ.........КО КАЗА. КАК НЕ МОЖЕТЕ ДА МИ ДАДЕТЕ МОИТЕ ПАРИ .Мишки, 20 години съм им клиент, а те се правят на ощипани .Българска работа . И да не си помисли някой че ги плюя тях нарочно .И в други банки имам влогове и там са толкова диви .....
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой не може да си върне заемите и клати държавата, ако може всичко да изгори, че да излезе на чисто. Въпрос с понижена трудност - този някой дали е дебел, мастит и преуспяващ собственик на печатните медии?
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
днес са изтеглени 800 мин лева от *** ! пише го в сайта им.
68
0
 
9
 
! Отговори
ЦСКА преди 9 години
Щом този плазмодий го казва значи, ще направя точно обратното, ще си изтегля и няколкото лева, които имам :). Между другото се чудя още, как го избраха хората. Такъв човек, който ако си изтърва ключовете на земята, ще се изплаши е за всичко друго но не и да представлява България, както и всички останали партии, които работят за чуждите интереси.
67
1
 
7
 
! Отговори
Олеле мамо преди 9 години
Точно този ли го казва, който ходи на тайни срещи по хотелите зад гърба на правителството? Той ли?
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забелязвате ли какво става? Където иде Макеин идва и нестабилност. Затова трябваше да не го допускате да идва в България, всъщност кои го покани????
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След кипърските фалити много вложители избягаха в швейцарски банки.
64
7
 
13
 
! Отговори
ето преди 9 години
цял ден чете международни финансови организации, България е една от страните с най-стабилна банкова система в цяла Европа, защо хората са такива овце и толкова лесно се манипулират на някакви слухове, пуснати от медии на Пеевски, защо бе хора, защо не се научихте поне да разбирате за какво наистина става въпрос, а не като стадо да търчите към банките, не ве ли е срам бе, какви претенции имате вие за интелигентни хора бе, мъчно ми е много
63
2
 
11
 
! Отговори
МВФ заеми преди 9 години
Зависи най-много от вложителите на банките дали предпочитат да държат парите си в дюшеците вместо да изгорят в банките. Колкото повече се разрасне паниката, толкова повече пари ще трябват от МВФ. Защото спекулантите на Уолстрийт като видят, че кризата в България расте, ще откажат нови заеми за България.
62
1
 
10
 
! Отговори
ined преди 9 години
МВР вече има заподозрени лица за опита за дестабилизация на банките:едното е дебел, грозен и *** - оличителни белези - мноого дебелдругото е дърта, дебела и грозна - отличителни белези - изключително грозна.