Стойнев начело на БСП – шансът за ляво обединение

Икономическият министър почти сигурно ще наследи Станишев
102
Стойнев начело на БСП – шансът за ляво обединение
Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Икономическият министър Драгомир Стойнев е най-вероятният наследник на Сергей Станишев на лидерския пост в БСП, а изборът му може да отвори път към широка лява коалиция, в която да се включи и партията на Георги Първанов – АБВ, твърди "Труд“.

Пред изданието Румен Петков коментира, че е прекалено рано да се води един такъв разговор, но посочи, че "нито е изключено, нито не е изключено". Само преди десет дни в интервю за вестника Петков заяви категорично, че за АБВ няма връщане назад към БСП.

Още по темата

В редиците на столетницата обаче има и настроения за самостоятелно явяване на изборите на 5 октомври, а не в ляво обединение като сегашната "Коалиция за България".

Самият Станишев посочи преди ден по време на пленума на левицата, че остава председател на коалицията, но бе лаконичен за нейното бъдеще: "Страната ни е в такава ситуация, че е важна каузата, която ни обединява. Реалното съдържание на коалицията би било обединяване на усилия, но не с всеки, не на всяка цена".

В крайна сметка дали БСП ще върви към цялостно ляво обединение, ще стане ясно на 27 юли, когато социалистите ще трябва да решат под каква форма и с каква платформа ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Соченият за бъдещ лидер Драгомир Стойнев призна преди ден, че ако получа номинации, ще участва в битката за лидерския пост в БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 9 години
Явно си объркал партиите.При ГЕРБ са послушковците-там собствено мнение членовете на същата нямат.Винето като изкомандва снесената му от Америка заповед,всичко там кузерува и изпълнява!Страшни мъже са там да знаеш дупят се както им го покажат.
41
8
 
5
 
! Отговори
йхк преди 9 години
За за за защо и ку ку ку куга Пелтека ще наследи Серго?
40
3
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
До Бля ба ба ба ба - Жалко е, че се подиграваш на недостатъка на един човек! Смятай що за дребна душица си! Щом се гавриш със заекването на този човек, представям си как се подиграваш на инвалидите в България! Жалки сте!
39
2
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 9 години
Апропо , Мая Манолова също ......
38
6
 
1
 
! Отговори
Андрешко преди 9 години
Стойнев е логичния приемник на Станишев.Имат много общи неща - пет букви във фамилните си имена.
37
5
 
5
 
! Отговори
До големият меч преди 9 години
Чуждото по-сладко нали?Явно ти харесва по-вече като те Е.БАТ Американците!
36
4
 
3
 
! Отговори
se преди 9 години
БСП трябва да се саморазпусне! Смесицата между олигархия и социални призиви е нелогична . Поради това многохора не припознават БСП като лява партия. Прехода безкраен и мъките на човечеца обезвериха хората да вярват и в тази партия! Дясното също е страшно след Костовисткия период но никой не застана и да каже Голямата истина за прехода и фалита на БГ.Да потърси сметка за разграбването и разбиването на икономиката! БСП трябва да се архивира!!!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименколега много добре ги знам.още от соца...
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аноЯвно не си разбрал какво представлява БСП. Там не се избира най-умния, а най-зависимия и послушния. И най-наивния, за да могат зад гърба му да си правят каквото искат.Лидерът в БСП и една формална пионка, лобитата и групичките са важни.
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАДЯВАМЕ СЕ ДА ФАЛИРАШ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН И БСП КАКТО ФАЛИРА НЕК ЗА НУЛА ВРЕМЕ !
32
7
 
14
 
! Отговори
ано преди 9 години
абе червени, що не изберете Кадиев. Той поне е по умерен.Това ви е печелившия ход.Всичко друго ще ви закопа.Особено ако изберете кюстендилската слива.
31
6
 
6
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Прости суциълисти,а бе вие толкоз ли сте прозтииии,кът маанете гея сергееевич,слънце няма да видим,как мислите,че ще съмне??? А маанете сержъхерсонско-моникуф-вагинуф ще настане черна нощ над бесепету и държавата ни...
30
1
 
4
 
! Отговори
До Чоки преди 9 години
Чоки ,ти да не би да си от групата,че толкова автентични данни даваш?
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И магаре да предложат и то ще бъде избрано за председател на БСП ЩОТО СА СИ ПРОСТИ
28
11
 
3
 
! Отговори
величко преди 9 години
сергей е велик човек,за разлика от простата тиква от село банкя
27
3
 
2
 
! Отговори
Чоки до Василев преди 9 години
Остави човека на мира ! С празно черно и мътни мисли е за това гласува и за БСП .БКП отрочетата като разбраха че краденето на кинти в ЕС е сложно и може да посетят затвора запяха друга песен ! Сега искат евразийският съюз за да могат да лапнат тапаците! А за там се гласят Турция и Индия ! Влезнем ли в този съюз считайте че сме станали турски протекторат а Боко *** велик везир по жизнено ще лъщим и мизеруваме
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама този Стойнев, както казва другарката Татяна Дончева - няма връзка с главния мозък!! И е за успокоителни хапчета
25
1
 
2
 
! Отговори
Бен Гъзара преди 9 години
Аз, Бен Гъзара мисля, въпреки моята некомпетеност в управление на държави. Че! ще съумея да навредя много по-малко на държата и шепата хора в нея (България+Гърция) = центърът на Истанбул), отколкото комунистите които са КОМПЕТЕНТНИ.
24
3
 
7
 
! Отговори
Чоки преди 9 години
Стойнев е посочен от Станишев .Същите са и интимни приятели !Светата троица СерГей , Криси Вигенин и Драго Стойнев . Да видим кой още ще лъсне
23
3
 
10
 
! Отговори
Наум преди 9 години
Не слагайте каруцата пред коня. Нека първо Серго Монински си подаде оставката и я гласуват , та после избирайте. Тато на времето я подава 2-3 пъти но не му я гласуваха.... Ревяха със сълзи два реда сополи колко е ценен и незаменим и той оставаше.... Тоя цирк сме го гледали....