Стойнев начело на БСП – шансът за ляво обединение

Икономическият министър почти сигурно ще наследи Станишев
102
Стойнев начело на БСП – шансът за ляво обединение
Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Икономическият министър Драгомир Стойнев е най-вероятният наследник на Сергей Станишев на лидерския пост в БСП, а изборът му може да отвори път към широка лява коалиция, в която да се включи и партията на Георги Първанов – АБВ, твърди "Труд“.

Пред изданието Румен Петков коментира, че е прекалено рано да се води един такъв разговор, но посочи, че "нито е изключено, нито не е изключено". Само преди десет дни в интервю за вестника Петков заяви категорично, че за АБВ няма връщане назад към БСП.

Още по темата

В редиците на столетницата обаче има и настроения за самостоятелно явяване на изборите на 5 октомври, а не в ляво обединение като сегашната "Коалиция за България".

Самият Станишев посочи преди ден по време на пленума на левицата, че остава председател на коалицията, но бе лаконичен за нейното бъдеще: "Страната ни е в такава ситуация, че е важна каузата, която ни обединява. Реалното съдържание на коалицията би било обединяване на усилия, но не с всеки, не на всяка цена".

В крайна сметка дали БСП ще върви към цялостно ляво обединение, ще стане ясно на 27 юли, когато социалистите ще трябва да решат под каква форма и с каква платформа ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Соченият за бъдещ лидер Драгомир Стойнев призна преди ден, че ако получа номинации, ще участва в битката за лидерския пост в БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
само Миков преди 9 години
Гласувайте за Миков и така ще имате подкрепата на бирената партия и всичките и фракции.Ще можете да взаимствате и девизът на бирената партия-"Със светло пиво към светло бъдеще".А колко гласоподаватели бихте привлекли-повече от всички партии взети заедно.
81
1
 
1
 
! Отговори
Бат Андро преди 9 години
Защо всички им давате акъл, да си избират който искат после сами ще си скубят косите и ще си бият главите.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по-скоро е редон се прекръсти на БСДП - в нея има хора като М.Закариев, Орешарски, Гущеров, манджуков, кадиев, К.гергов - олигарх до олигарх. това не са нито комунисит нито социалисит а социалдемократи
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз съм на мнение че за първи път имаме министър който скачи да се бори срещу ЕВросъюза и да отстоява паравата ни, а тоав не е толокав лошо. Трябват ни повееч националсти в правителството. Стонев поне изглежда неподкупен. нарвемето Жан и Кольо Добрев също бяха неподкупни и излязоха с чест - една капак кръв не се проля, това бяха хора които мислеха за народа, сега Станишев загроби Партията и Държавата
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как? Премиера Подал оставка? и минстъра също? как смеят? няма премиер! няма министър! аз сам съм си премиер и министър! отказвам да подам оставка!
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прочете Големанов на СТ.Л.костов и после си кажете мнението.
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
изглежда ми като жан виденов - супермлад (38 г), без опит, много честен и неподкупен,, надъхан , с жежалине да промени нещата да промени към по-добро.....и без всякакав връзка с реалността. Абсолютен теоретик жалок че се упражнява върху нас. Не е много по-различен от Дянков с разликата че ониз бе нагъл и корумпиран, но иначе и двамаат са гола вода и се упражняват върух живи хора в разни теории. Кажете ми каков е работил досега освен политик? - нищо. само специализации. И изведнъж - министър
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се прекръсти от БСП на БКП - Българска Кекемешка Партия.
74
5
 
5
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 9 години
А, Драго гЪзопрвода. Става, и той е млад, безличен, говори с клишета и е роден лузър, като пастрока си Сергей. Няма само Станишев да губи избори, нека малко и други в партията за позагубят някой и друг избор.
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази партия... доказан лъжец и отива !
72
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този си беше срам за България ! Да променят закон , за да угодят на Газпром! Да увътри енергетиката с близо 3млрд,за да отчете че при него тока бил по евтин ,отколкото на този след него , който трябва да плаща вересиите.Пълна Погнуса !
71
4
 
7
 
! Отговори
тътътътър преди 9 години
А бе и тоя си е като сегашния,нищо ново няма да се случи там,пак лъжи и кражби ,друго няма.
70
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадърен млад човек УСПЕХ!!!
69
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде другарю Стойнев, че ни омръзна ГЕРБ постоянно да ни бият.
68
17
 
9
 
! Отговори
ПАНЕВА преди 9 години
Не съм сгурна, че Сойнев ще защитава партията така, както я защитаваше др. Станишев. А тези недоносчета, които казват , че няма трудов стаж са просто зле осведомени . Др. Станишев е личност от голяма величина и аз се грдея с него. А на нещастните злобрачета , които го плюят ще кажа ,че са пркалено дребни и нищожни и са на нивото на селянчето от Банакя.
67
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадърен и ще устоява интересите наБЪЛГАРИЯ
66
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човека е много кадърен и затова не е от Герб
65
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше от Герб този същия щеше да е много свестен и кадърен нали така ! едно време в БКП ги определяхя така както вие сега тук ама вие тук 90%сте си чисти комунисти Долу Герб и ДПС
64
11
 
11
 
! Отговори
БСП на кръстопът преди 9 години
68 Ананимен. Господине, защо бръщолевиш врели некипели. Това момче, единствен от министрите защити Българската кауза, необходимоста на България от по-голяма газификация. Единствен той скочи срещу Евросъюза, заради спирането изграждането на Южен поток. Що се отнася за БСП, наистина и е необходим лидер с националистически уклони, човек който може да защитава Българската кауза. Другите досега продаваха държавата. Манолова не става - борбона е, но много приказва, нали е адвокат. Иначе, БСП умира.
63
5
 
9
 
! Отговори
до 68 преди 9 години
ама той се не казва Бойко бе хубавецо много свестен човек стига си ***