Борисов го чака изненада, няма да се върне на бял кон!

Социолог: Очертават се съмнителни коалиции в новия парламент
Обновена: 11 юли 2014 14:17 | 11 юли 2014 14:16, Веселина Йорданова
102
Борисов го чака изненада, няма да се върне на бял кон!
Следващият парламент може да е още по-неустойчив. Снимка: архив, БулФото

Социологът Кольо Колев предвижда нови “играчи” в следващия парламент, но не очаква да бъде сформирано устойчиво мнозинство.

“Бойко Борисов го очаква много неприятна изненада на следващите избори. Той отново се изживява като месия, който ще дойде на бял кон след вота. Искам да го предупредя, че това няма да му се случи”, заяви Кольо Колев пред БНТ.

Още по темата
Социологът призна, че на евроизборите никой не е успял да познае случилото се с избирателите на БСП, които не подкрепиха столетницата.

Според него има опасност този парламент да се повтори в по-лош вариант, с още по-голяма неустойчивост.

“Ние вече сме в спирала на политическа нестабилност. Не виждам с какво новите избори ще помогнат за решаване на този въпрос. Очертават се доста съмнителни коалиции, заредени с вътрешно напрежение – ГЕРБ-ДПС и Реформаторския блок”, коментира Колев.

Той посочи, че с подобно напрежение е била заредена коалицията БСП – ДПС с мълчаливата подкрепа на „Атака“.

По думите му в момента партиите си крещят, няма основа за диалог. Според Кольо Колев в много сектори в държавата има проблеми, но това не е повод за истерия. У нас обаче се прави целенасочен опит хората да се истеризират, защото могат "да се хвърлят на врата" на поредния спасител само в състояние на страх и тревога.

Социологът коментира, че ако хората се вгледат в предлагането на политическия пазар, ще открият „политическата импотентност“ на тези, които претендират за тяхното доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Кой с кой ...един дол дренки .....турците си развяват феса ....боко си пълни личната хазна .....тока се покачва .....заплатите може да почакат ....пенсиите са си добре така (+3лв) ....народа си съди картофи ......и викаме УРА !
46
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червен Кольо не може да познае дали му е станала онази работа. Този мишок трябва да го бият и таковат на живо в някое предаване
45
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов подкрепи датата за предсрочните избори да бъде 5-ти октомври, когато е и курбан байрам. Тази дата е удобна за ДПС, а защо не и за ГЕРБ, ако ще управляват заедно. Другото, което подсказва бъдещата коалиция ГЕРБ + ДПС е кафето с Местан и Бойко, разговора с Йордан Цонев и Бойко, както и осигуряването на кворум. Осигуряването на кворум от страна на ГЕРБ не е учудващо, след като официално обявиха, че няма да осигуряват кворум докато Орешарски не си подаде оставката. Лесно се измятат.
44
3
 
18
 
! Отговори
Соцсоциолог преди 9 години
Ало "Днес", май забравихте как трябва да представяте този соцсоциолог, свидна рожба на АОНСУ и баба Нора - социологът който не позна резултатите на нито едни избори в последните 25 години!
43
8
 
25
 
! Отговори
iva преди 9 години
Tози червен шаман като каже че БСП ще спечели с 8% значи че ще загуби с 18%.Аман от платени червени мекерета.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може на бяла камила-катарска да се върне:))))Ще изнася агнета за Катар и ще внася камили:))))
41
2
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
До Анонимен45, Бойко не мисли само за себе си-той мисли и за приближените му!Милиони и милиони се наляха на морския бряг!
40
2
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Чудо ми е има ли изобщо партия, която ще бъде не само твърда опозиция на всички, но и няма да се огъва и измята и най-важното да не коленичи и козирува на ДПС ? До момента ГЕРБ, БСП, Атака, НДСВ, РЗС, РБ, АБВ и ББЦ, както и СДС бяха на колене пред ДПС и се огънаха много лесно. Едни от тях бяха ужким големи противници на ДПС, но жаждата за власт им изневери. ГЕРБ е на път да управлява с ДПС и това не е учудващо с оглед приятелските им отношения, честите им срещи и разговори, както и ухажването им
39
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко не е Виктор Орбан че да се върне на бял кон! За разлика от него Бойко е като другите български политици мисли какво ще прибере за себе така да си докара нещата че на него да му е добре и не му пука за народа за държавата! Бойко спря ли *** и турцизацията на държавата взе ли мерки срещу демографската криза на българския етнос!?Спря ли неизгодните концесии и договори на чуждите колонизатори спря ли грабежа на банките Орбан ги спря в Унгария! 2009г Вярвахме на Бойко сега не
38
2
 
14
 
! Отговори
Кольо врачката преди 9 години
Чака ви изненада! Утре може и да не е събота.))))
37
9
 
22
 
! Отговори
redimag преди 9 години
Този Колев не беше ли комунар едно време , а сега е червената врачка услужваща Серж ?!
36
4
 
9
 
! Отговори
На колене пред ДПС преди 9 години
ГЕРБ + ДПС + РБ или БСП + ДПС + ББЦ + АБВ. Кой от двата възможни варианти ще надделее? Който и да е той ДПС си остава във властта. Без ДПС, ГЕРБ и РБ няма да имат мнозинство и без ДПС, БСП, АБВ и ББЦ също няма да имат мнозинство. Всички от посочените партии са готови да управляват с ДПС, което значи, че са антибългарски. За това гласувайте за други, но не и за Атака, ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, РБ, РЗС, АБВ, ББЦ. Всички от тези партии са на коленичат пред "Движението за права и свободи" (ДПС).
35
3
 
6
 
! Отговори
Призив преди 9 години
към 75% негласували на евровота. Нека всички, които не искат настоящите политици отново вув властта да пуснем невалидна бюлетина. Не мисля, че ще признаят изборите ори 50%+ невалидни бюлетини. Дори и нашите ***:) Пък и да се преброим наистина кой кого подкрепя. И да си носим отговорността за избора.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Ново вино не се налива в стари мехове " Докато не дойде политик, който да не мисли само за собствената си сметка, а за народа и държавата: нещата няма да се оправят, напротив ще става по-лошо, па ние нека да се караме за червени, бимбени и т.н
33
8
 
19
 
! Отговори
Васко преди 9 години
Има ли случай този Кольо да е познал.Точно това е положителното у Бойко,че винаги казва не на коалиция с ДПС!
32
4
 
19
 
! Отговори
муткуров преди 9 години
червен кольо,,,,пак за мечта....лъсна му ***...нищо не разбира....нищо не познава
31
21
 
8
 
! Отговори
мико преди 9 години
До сега винаги съм гласувал за АТАКА, след последния парламент се отрекох от тях. Но като гледам какво става,пак ще пусна глас за тях
30
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овцете свалят , овцете вдигат Герб отново на власт .. няма такава *** .. при мен пък се очертава да напусна тая пародия на държава завинаги ! :)
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 29Напомням, че се пише ***.
28
7
 
11
 
! Отговори
Слафи преди 9 години
Гледам има доста *** като мен. Важното е да се *** по Бойко, без значение дали е във вечерно токшоу или коментари в интернет.