Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"

"Ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова"
Обновена: 10 авг 2014 20:31 | 10 авг 2014 16:47, Камелия Цветанова
195
Близнашки: Може и да няма министър с ресор "избори"
Снимка: Ройтерс, архив

Не е изключено и да няма министър за организацията на изборния процес, след като така остро се реагира на кандидатурата на Красимира Медарова, заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки преди началото на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация, цитиран от БТА.

Още по темата
По-рано днес Красимира Медарова, предложена на 8 август от президента Росен Плевнелиев за служебен министър за организация на изборния процес, информира в отворено писмо, че е помолила държавния глава да бъде спряна процедурата по назначаването й в служебното правителство.

Чувствителни сме към тежненията на гражданското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова, посочи Близнашки.

Той каза, че всички опитни хора, които разбират от избори, вече са били в ЦИК или по друг начин са били ангажирани с изборите.

По повод на кандидатурата на Медарова премиерът Близнашки коментира, че тя сама по себе си не е лоша.

"Г-жа Медарова е един утвърден професионалист, тя не се справи зле с изборите", каза премиерът. По думите му обаче, когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението. "Голямата сянка" дойде от костинбродската афера, посочи Близнашки.

По повод на конституционния съдия Емилия Друмева, служебният премиер посочи, че тя не е предлагана за министър за организация на изборите.

Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля в изборния процес, каза Близнашки.

По неговите думи Друмева ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, защото трябва да се промени законът за прякото участие на гражданите в управлението, Изборният кодекс и редица други неща. Според него който и да бъде предложен за министър за изборите, реакцията ще бъде еднотипна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
6
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
плевела назначи комунист, а уж тиквата нейскаше комунисти хахатоя ще подготви коалиция бостан
67
2
 
7
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Цялото служебно правителство е назначено да организира новите избори. Да не се чудят на кого да вменяват задължения ами да се хващат всичките и да правят това, за което са назначени!!!
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако питате другаря Близнашки,по добре избори да няма никога
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само в България може да стане : Президент назначава служебно правителство да организира и проведе изборите и след време назначава министър за ОРГАНИЗАЦИЯ на изборния процес. За смях станахме.
64
3
 
1
 
! Отговори
БСП шъ ви опрай преди 9 години
Братът на бившия вече депутат от Коалиция за България Методи Теохаров Костадинов - Кирил, тъне в мизерия в къщата си в родното село на фамилията - Коларово.Този костюм, с който съм облечен сега, ми е ергенският. Това са комунистите", реди Кирил. Той не може да прости на брат си, че е представител на червената партия. "Баща ми умря в моите ръце през 86-а година, три години преди да върнат земята, а можеше да умре от радост. Какво е тоя депутат, когато аз кипя, горя, мизерувам, а той е депутат. Как ще го признавам, след като татко му е бесен с главата надолу за тази земя от комунистите, а той
63
3
 
3
 
! Отговори
абе ,тъпаци...ха,хаа преди 9 години
Ако Близнашки е комунист ....ония от ***-20 ,бели гълъбчета ли са...???
62
1
 
8
 
! Отговори
писател-историк преди 9 години
В нашата Държава, който и да е на власт все не става. Тогава да си докараме чужденци , които не познаваме и дано да ги харесаме. След 70 години управление на БКП-БСП-ДС всичко е развратено и прогнило. Това успяха да направят другарите комуно-социалисти с тяхната демагогия за равенство. Е като бяхме толкова равни , защо Станишев, Р.Овчаров, М.Манолова и много други са милионери, а баба Гицка от Куртово Конаре е убеден комунист с 130 лв. пенсия.
61
6
 
1
 
! Отговори
Пука ми..ха,ха,хааа преди 9 години
Гласувам за ДПС!Р.Ердоган печели с цели 50%!!Честито Комшу.....!!!!!
60
3
 
3
 
! Отговори
Мърляшки преди 9 години
Абе я съм *** и съм от село близо до големио град.И я като тиквето фанах 2-3 шарана,гледам келепир имало у тая работа,спестил съм от кокошчици малко пари,на кой да платим и я да влезнем у тия пусти листи,че нема само тиквето да плюска,я какъв тумбак е отпрал.
59
4
 
7
 
! Отговори
протестна мрежа преди 9 години
ХАЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ДА КАЖЕМ ПОНЕ ЕДНО БЛАГОДАРЯ НА ПОЛИТОЛОГА АНТОН ТОДОРОВ, КОЙТО ОЩЕ ПРЕДИ ДЕСЕТ ДНИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ГОТВЕНИЯТ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ И ОРТОДОКСАЛЕН КОМУНИСТ, СЪВЕТНИК НА ТОДОР ЖИВКОВ И ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА ЮФ НА СУ ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ1989 Г.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ предложи това министерско кресло?КОЙ???
57
1
 
3
 
! Отговори
Министър на клозета преди 9 години
Не е нужен министър на изборите, по-добре да се спестят пари за тази загубена кауза наречена избори. То нямаше нужда и от предсрочни избори, тъй като отново ще бъдат купени от същите, които ни управляваха 25 години. Те се сменят и си знаят най-добре как става, вие сте тези дето сте излъганите от цялата работа.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста хора не запомниха името на предишния служебен премиер на мистър Бийн.Сега тези,които няма да запомнят и тоя ще са повече.
55
1
 
2
 
! Отговори
Военните да преди 9 години
започват да наваксват с теория на държавните преврати! Има достатъчно литература по въпроса, както за БЪлгария, така и за съседите.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комуниста Близнашки е бил партиен секретар на Юридическия факултет на Софийски Университет и е участвал в Съветнически екип на диктатора Тодор Живков! Ха наздраве другари!
53
1
 
4
 
! Отговори
S O S преди 9 години
Какво каза тоя: Политически кабинет,а уж беше служебен.Лъжци и измамници! ОСТАВКА!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тя ще бъде при мен в ПОЛИТИЧЕСКИЯ кабинет,но няма да играе официална роля"каза БЛИЗНАшки....Ха "политически кабинет"...Нали правителството е служебно бре,а не ПОЛИТИЧЕСКО,а....?! Червен партиен секретар и ченге от дс/кгб! А, да Ви е честит комунягата за премиер в ПОЛИТИЧЕСКИЯ КАБИНЕТ на България!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера имаше една снимка - Боко *** с два шарана в ръце. Наричат се Роско и Георги!Така както тях е хванал мутряка смята да налови на 5 октомври всички шарани, дето смятат, че той не е мутромилиционер и крипткомунист!
50
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ДПС!Това е най-социалната партия за целокупния български народ и всички етноси!ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕВРОПА , МИНАВА ПРЕЗ БОСФОРА И ТУРЦИЯ!САМО ДПС СЕ ГРИЖИ ЗА НАРОДА ПО СЕЛАТА!!!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
локи преди 9 години
Интересно кой решава да има или да няма министър с ресор "избори"? Очевидно това не е Близашки, но е хубаво да се знае кой му дърпа конците.