Кабинетът ще пази неутралитет, партиите да си гледат вота

Предстоят смени на още областни управители, обяви Близнашки
Обновена: 15 авг 2014 16:01 | 15 авг 2014 16:00,
77
Кабинетът ще пази неутралитет, партиите да си гледат вота
Премиерът разгледа панаира на художествените занаяти в Орешак. Снимка: БТА

Правителството ще запази неутралитет към партиите, а те да се съсредоточат в посланията за предизборната си кампания. Тази препоръка даде премиерът Георги Близнашки в коментар на зачестилите критики към служебното правителство. През последните дни Реформаторският блок и БСП обвиниха кабинетът „Близнашки“, че връща на власт кадрите на Бойко Борисов и вкарва ГЕРБ във властта през задния вход.

"По-добре е вместо да се занимават със служебното правителство и да си търсят изкуствено врагове, да си осмислят своите собствени каузи и в предизборната борба всеки да получи шанс да изложи гледната си точка“, каза премиерът.

Още по темата
Той беше категоричен, че кабинетът няма да вземе страна в предстоящите избори и призова партиите да водят честна кампания и да са колегиални едни към други. „Това, което очакваме от тях, водейки предизборната борба, е да се придържат към изискванията на закона, да не се поддават на изкушения да купуват гласове, защото май всички го правят", каза още министър-председателят.

Премиерът даде да се разбере, че предстоят още кадрови промени и най-вероятно с постовете си ще се разделят още областни управители. Това обаче щяло да стане след преглед на работата им. Близнашки, който направи коментара си от Орешак,  изключи от списъка засега само ловешкия губернатор.

Министър-председателят коментира и скандала около Аглика Адамова. Тя беше предложена за зам.-министър на правосъдието, но не попадна в екипа на Христо Иванов заради обвинения, че баща й е близък с Красьо Черния. Близнашки обясни, че Адамова не е получила одобрението му и обеща по-късно да обясни мотивите си. „Нямам претенции към този магистрат, но магистратите трябва да се развиват в рамките на съдебната система и по
изключение да встъпват в изпълнение на политически функции", добави Близнашки.

Той присъства на храмовия празник на Троянския манастир и посети Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата. В компанията на кмета на Троян Донка Михайлова и Областният управител Милко Недялков, премиерът се запозна с изложбените зали в палатата и поздрави участниците в панаира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари селяне, ...хубаво е да отричаш този или онзи, но не е достатъчно ...трябва да кажете КОЙ или КАКВО бихте подкрепили ?имайте предвид, че Путин няма как да дойде. поне не и без трета световна война
41
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога толкова бързо се събраха троловете на Моника Хохегер.Като мухи на мед са.Обединили са се всички пещерни капиталисти,за да помагат на партията-майка,че тя им дава облаги от години.Най-напред депутат или управник,после бизнесмен и ...хоп - милионер.След това интрига след интрига,подписи,договори,комисиони,какво ли още не. Румен Овчаров на дъщеря си тунел щеше да кръщава. Доган пък хидроинженер се оказа.Бесеров,Софиянски,Любо Павлов,Йордан Цонев що милиони натрупаха.И само те ли.Много са.Смрад
40
3
 
13
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
Нови смени със стари боковчета. Викат му неутралитет.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербераст да се наричам- първа радост е за мене.Любя, тача и милея,всичко свързано с властта.
38
1
 
18
 
! Отговори
За служебния помияр преди 9 години
Служебният *** ох извинете - премиер пази пълен неутралитет...Към какво ли щом изгражда властта на ГЕРБ от сега?Толкова смени дори партиите не са правили до сега.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха, щели да пазят неутралиет - ами то цялото служебно правителство бъка от геберасти, да не говорим пък и за Президента-марионетка, при това на една простовата мутра.
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре прави Близнашки че разритва "експертите" на Орешарски, които фалираха НЗОК, болници, НЕК, две банки, Южен Поток и какво ли още не.Успех, г-н Близнашки!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата световна политика е объркана , всичко е с краката нагоре ,а ние ревем че сме били зле,Аржентина фалира , Бразилия имат огромен борч ,китай се изтровиха , Японците си направиха харакири , Либия ,Сирия,Ирак ,Ливан Украйна ,Русия , Америка фалира ,Франция е пълна с *** ,Англия са *** вече , демек шоколади !!! Комп- не работи добре с толкова вируси ,дано еврейте пазители на световното благо не преинсталират системата , че гледам тука средно на 70 години се прави подобно нещо
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много прав е служебния министър Близнашки.Критикарите да погледнат себе си и да пресметнат собствените си грехове,че те са големи.Къде ти самокритика у "най-големите професионалисти".Загробиха България и натрупаха милиони от това,а сега искат властта,за да спасят облагите си.Интригите този път няма да им помогнат.Да се съсредоточат върху програмите си,а не върху манипулациите На злостните им думи няма кой да се хване.Те се страхуват от собствените си греховете, но промени сега наистина ще има.
33
3
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
41 обаче не е съгласен. Той и Близнака са идейни другари, режещи до кокал.
32
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Относто Борисов -това е кадър на Симеоново,а там беше люпилнята на най върлите комунистически отрочета.Който е минал от там,така е обработен че вече докато е жив си остава комунист по манталитет,няма значение сега от коя партия е.Нищо че е бил в пожарникарския факултет,идеологическата им подготовка е била еднаква,преподавателите също.За мафиотскато му минало няма да говорим,но вие си му вярвайте,докога ли?
31
2
 
13
 
! Отговори
Цветанов преди 9 години
ЦЪФНАЛ ГЕРБ, ЦЪФНАЛ ГЕРБ. ЩЕ РАЗЦЪФТИТЕ И ВИЕ, КОИТО ТОЛКОВА МНОГО СИ ГО ХАРЕСВАТЕ И ОБИЧАТЕ.
30
2
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Този Близнашки не е комунист а кариерист-незнам дали правиш разлика.Но то така или иначе комунисти няма,има ***,бризачи,алчни за пари и власт,кариеристи и долни мошеници които с цената на фалшивия си морал се мъчат да се докопат да добре платена политическа службичка.Парите ги движат тези хора,а не партийната им принадлежност.Така е било и ще бъде,нищо че ви говорят за морал и почтеност,това са приказки за наивници.
29
3
 
11
 
! Отговори
нененормален преди 9 години
БОКО е откровен антикомунист, защото е бивш член на БКП, а бивши членове на БКП, т.е. бивши комунисти няма. Разликата е само че бившите комунисти се представят за най-отявлени антикомунисти, също като този професор-ренегат Близнашки. На уродчетата това обаче им харесва и затова изпадат в такова телешко умиление и възторг само като им видят портретите дори, или им чуят имената.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няколко факта преди 2006 годинацигари 1,4водка 2,0бира 0,45кисело мляко 0,40дизел 1,2 заплата 300 левафакти 2014заплата реално 300 цигари 5,0водка 7-8 лева абе ай че се ядосвам Европа Европааа карай тирове и тва е
27
1
 
17
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
В България само комунисти и герберисти ли живеят? Няма ли и нормални хора?
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИМПЕРИАЛИСТ Милиони комунисти са изревали от Сталин - дали това прави Сталин антикомунист? Хиляди комунисти в България са избити от върхушката на БКП защото не са съгласни с решенията на шепа хора - това правили БКП "антикомунистическа"? СИК воюваха с ВИС - това прави ли СИК "антимафиоти" ? "Бригадите" които биеха и режеха "шанаджиите" - дали са от "борба с наркотиците"? Отговорите са същите ако питате дали Боко Тиквата е "антикомунист" , "антимафиот" и борец срещу дрогата
25
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно! Всеки пост трябва да бъде сменен с откровен гербер, защото във всеки друг случай риска от червена и пеевска *** е 120%. Аз съм за!
24
2
 
12
 
! Отговори
питам преди 9 години
Да бе, къде е брадатото министърче на правосъдието?
23
12
 
7
 
! Отговори
Х преди 9 години
ЗАЩО РЕВЕТЕ СКЪПИ СОЦИАЛИСТИ?БЛИЗНАШКИ Е СОЦИАЛИСТ.