Стойнев: С цената на тока ще се спекулира предизборно

"Търсят се пари за плащания на близки до ГЕРБ фирми"
Обновена: 27 авг 2014 16:29 | 27 авг 2014 16:10, Камелия Цветанова
71
Стойнев: С цената на тока ще се спекулира предизборно
Снимка: Булфото, архив

С цената на тока ще се спекулира предизборно, както вече се спекулира с дълговете на НЕК, смята Драгомир Стойнев, заместник- председател на БСП и бивш министър на енергетиката.

Още по темата
„Питам защо Министерството на икономиката и енергетиката прие като сигурно увеличението на цените на тока – независимо дали плавно, или не? В същото време министърът твърди, че анализът му не е готов. Но пък е готов с искания за оставки в ДКЕВР, която трябва да е послушна. Причината за това е само една - търсят се пари, с които да се правят плащания на близки до ГЕРБ инвеститори в енергетиката. Може да потърсите тези инвеститори основно във ВЕИ сектора”, твърди той в социалната мрежа Facebook.

Според него дълговете на НЕК са започнали през 2012 г., когато по времето на управлението на ГЕРБ са присъединили над 1000 МВт ВЕИ-та към системата и са задължили електрическата компания да им плаща по тройни цени.

Той твърди, че заради това е заварил НЕК с близо 450 милиона лева финансов дефицит.

„В същото време, за да работят ВЕИ-тата, АЕЦ „Козлодуй” и държавната ТЕЦ бяха ограничавани. Всички тези дупки, от които изтичаха обществени пари, бяха запушени от нашето управление. Сега отново се опитват да ги отворят вместо реални действия - предоговоряне на дългосрочните договори и реформа при ВЕИ-тата”, допълва Драгомир Стойнев.

Според него това, което се случва в момента, е имитация на реформа, зад която стоят корпоративни интереси.

„ВЕИ-та срещу ядрената енергетика, ВЕИ-та срещу ТЕЦ-ове и миньори. Следващият ударен ще е целият български бизнес. Затова се създава и Енергиен борд, той е един удобен обществен и демократичен в кавички параван, който ще гласува правилните предложения. А държавата чрез тях ще взема решения, в резултат на които големи финансови потоци ще бъдат пренасочвани от българските домакинства към правилните сектори и фирми”, пише още Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До СИГУРНОИзобщо не е бил спонтанен,както и служителите в ЕРПне можеха да кажат как са пораснали сметките."Лидерът на опозиционната БСП се закани да свали правителството на ГЕРБ от власт.ГЕРБ много ефективно играят на полето на всички останали партии-късат парчета от ДПС,разбиват"Атака", занимават се с политическо инженерство,каза Станишев."14.01.2012г.После дойде заканата-на всяка цена,когато реагираха и от ЕС на бруталната му закана.Зимата на 2013 успя!Организация имаше,беше явна и ПЛАТЕНА
30
0
 
13
 
! Отговори
който търси работа преди 9 години
В Мадан търсят 900 души миньори. Заплата 1500 лева. Няма да работиш на компютър и не плащат в рубли, но все пак е добро заплащане.
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VSICHKO KOETO SE SLUCHI V UKRAINA E DIRIGIRANO OT USA ! POSTANOVKATA DEISTVA PO PLAN ! CELTA NA USA E CHREZ NATO DA ATAKUVAT RUSIA ! USA SE STRAXUVAT OT RUSIA I ISKAT DA JA UNISHTOGAT ! EVROPA KOJATO ISKAXME DA SPASIME I SPASIXME SA BANDA NEKADARNICI ! RUSIA DA VOJUVA S VSICHI DORI S BALGARIA AKO BALGARITE SA SLEPI I ROBI, NEKA UMRAT KATO TAKIVA ! AZ RAZRESHAVAM VOINATA DA ZAPOCHNE OT 1/09/2014 god , BOGOVETE SA S VAS BRATJ, BOGOVETE VINAGI SA VI OBICHALI, VIE SHTE SPECHELITE VOINATA ,
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СИГУРНОНе смяташ правилно.Не бяха стотици хиляди, а протестираха около 40 милиона българи.Този път доказваш че си беден, плащаш евтин ток, имаш кола ,вила, плащаш 20 ст/ квт.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха-ха, *** се до ушите , но са нагли да коментират.
26
2
 
7
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До ГЕРБАко твоята заплата е прилична моята не става за европейски цени.Така че ще има съпротива и още повече омраза.Ако ти се живее в такова общество живей си- на мене не.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГЕРБв германия преобладаващото население е от германци...... нали се сещаш за разликите...
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вдигане на цената на тока няма да спаси ВЕИ и фирмите на ГЕРБ и ще направи само вноса на тока изгоден, а тогава ще има неизбежни фалити. Поносимостта на народа е на ръба.
23
3
 
9
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До соросоидчовече зависимо не живея в София.Не знаеш каква мъка и безработица цари в провинцията-ако тя беше се превърнала във вода щеше да издави такива като тебе.
22
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
До ивкоВижте Германия примерно. На колко места работят и по колко часа и какви данъци плащат. А на колко години се пенсионират. Докато тук не станем като тях ( пенсия чак след навършване на 70), няма да се оправим.Комунизма ви свърши и вече сте длъжни да приемате европейски цени и данъци, преди европейските доходи.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакате ли си парите от КТБ джедаи )))))?
20
3
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До СИГУРНО,"НЕК е затънала с 2.9 млрд.лв.,токът ще поскъпва при следващата власт"-26.06"Кой умишлено намали и държа тока с ниски цени?Следващите,които и да са, ще отнасят негативите?!Като си ербап защо не хвана тогава камъните и тоягите,когато си признаха,че НЕК трупа дългове?От 2004-Шулева и Ковачев приватизацията на енергодружествата,та до днес-поименно и по години колко дългове са натрупани и защо!
19
9
 
4
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До ГЕРБКъде ще се хванем бе.То една работа не може да се намери. Виж за гербери калинки работа веднага, ама после и поразийте са големи от такива некадърници.
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО ГЕРБНЕ НА КОМУНИЗМА
17
6
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
За разлика от другите в Е.С., при нас цената на ел енергията е най ниска. Цената на ел енергия в България трябва да бъде като тази в Германия. Ако ви се струва,че е скъпо, не е така. Доходите са ниски. Но държавата не е длъжна да ги повишава. Ако не ви стигат заплатите или пенсиите, хванете се на 2 или повече работи.
16
12
 
6
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До СИГУРНОБез да вдига тока ГЕРБ вземе ли властта ще го пометем с тояги.
15
0
 
8
 
! Отговори
художника преди 9 години
Стига с тия цени бе! На хората са ниски заплатите. Ама никой не гледа к`во взима, а всеки гледа к`во дава. Виновен е бизнеса, синдикатите, браншовите организации и най-сме виновни НИЕ. Щото пред началника си мълчиш, а по-лесно е да плюеш по държавата.
14
2
 
11
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Предложение: 1. Проверка на всички ВЕИ централи на Кутев и тем подобни намират им нарушенията и ги затватят.2. Налагане на държавни такси на Мариците, защото тяхната енергия е договорена количествено и ценово. 3.Спиране на износа на евтин ток за съседите, защото това е кощунство Турските фирми да купуват бг. ток по-евтино от нашите.
13
3
 
5
 
! Отговори
дебел депутат преди 9 години
айде да минават изборите че на 6 октомври ви чака шоково увеличение цената на тока.Тогава ще видите кон боб яде ли.
12
5
 
5
 
! Отговори
художника преди 9 години
Стойнев, що си със синя вратовръзка бе?Марш да си я смениш и тогава се изказвай, па некой може и да ти поверва !