Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати

Всички ми извиват ръцете, малките трябва да се съобразяват с големите, смята той
Обновена: 2 сеп 2014 14:24 | 2 сеп 2014 11:00,
329
Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че е преосмислил намерението си да върне управленския мандат, ако няма 121 депутати за самостоятелно правителство. Пред bTV той съобщи, че ако партията му има 110-115 народни представители, ще се опита да направи кабинет на малцинството.

Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура – малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата. Той съжали, че у нас се случва обратното и че се очаква партията победител да отстъпва.

Още по темата
„Коалиционната култура се демонстрира първо от малките партии, те трябва да помогнат на мнозинството“, каза Борисов и допълни, че така е „в Германия, в Австрия и навсякъде“. Лидерът на ГЕРБ обясни, че в България партиите с по четири-пет процента предварително поставят неизпълними условия за коалиция на големите.

Той даде пример с Патриотичния фронт, които скоро казали, че за да подкрепят някакво управление, то трябва да се обяви против членството на Турция в ЕС. „И Реформаторите си поставят условия, и АБВ, и всички. И изведнъж излиза че големите партии, които са победили на изборите, трябва да се съобразяват малките“, възмути се Борисов.

Той призна, че всеки ден му се извиват ръцете от всички партии, които имат шанс да влязат в парламента. ГЕРБ обаче нито веднъж не си поставили условията.

„Ако имаме над 110-115 депутати, първо ще опитаме с правителство на малцинството“, обясни Борисов. На второ място лидерът на ГЕРБ  щял да отиде при малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили неговата политика. „Ако може да се направи кабинет – да, ако не – ето мандата на малките партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разясни и виждането си за кризата в Украйна. „Действително ситуацията там е военна, но тя най-малко ще бъде решена, ако започнем да се въоръжаваме или да пращаме военна помощ“, каза той. Според него това ще е най-малкото, което ще уплаши Русия.

„Затова ние трябва  стриктно да се придържаме към санкциите, чрез икономически и финансови лостове да заставим  президента Путин заедно с Европейската комисия и натовските партньори да седнат на масата на преговорите и до края на октомври-ноември, след като минат изборите на 26 октомври в Украйна, този конфликт да бъде решен по демократичен начин“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това не стане в следващите месеци и при очаквана газова криза през зимата, конфликтът в Украйна ще е заплаха за цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИКВАОЧА ПРИТЕЖАВА СПОСОБНОСТТА ДА СЕ ЖАЛВА ЗА ТОВА, КОЕТО ПРИЧИНЯВА НА ДРУГИТЕ. НИКОЙ НЕ МУ ИЗВИВА ЗА НИЩО. НОТОЙ ТАКА СЕ Е ВЖИВЯЛ В РОЛЯТА СИ НА БЪДЕЩ ЗА ВТОРИ МАНДАТ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ, КОЕТО Е ПОД ГОЛЯМ ВЪПРОС, ЧЕ НЕ ВИЖДА ИСТИНАТА,КОЯТО СЪВСЕМ НЕ Е ТОВА, КОЕТО МУ СЕ ИСКА.
118
1
 
14
 
! Отговори
до 124 преди 9 години
Точно защото се обичам, НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВА: МУТРА, ***, НАРЦИС..... не пиша за кой "политик" става дума... но едва ли има някой да не е разбрал. Дори само този факт Би трябвало да те накара да се замислиш...или си казваш парите не миришат?
117
1
 
9
 
! Отговори
Sven преди 9 години
Каквото и да си говорим, Гроб си е чисто ОПГ, маскирано като партия. Час по-скоро трябва да арестуват главатаря Боко и помощника му Цецо. За герберите направо нов затвор трябва да се построи, много гадини са.
116
1
 
14
 
! Отговори
локи преди 9 години
Не те ли е срам бе, Тикво, *** *** лъжлив! Крадеше и с *** си, а сега го играеш божикравичка, *** недоносено! Само да ми се появиш пак като премиер, отивам и почвам да вадя жълтите павета с лост кози крак, нататък си знаеш...
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ аз мисля да гласувам за Патриотичен фронт, за да разкарам ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ББЦ, АБВ и фалшивите националисти от Атака.
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропускате най-важното в Борисовите размисли, а именно "що е то мутренска демокрация":"Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата."Това е същността на културата в Герб!Не гласувайте на избори - подкрепете мутрата!
113
0
 
12
 
! Отговори
.-. преди 9 години
Ахой!Минаха вече няколко часа от горното.Не е ли сменил пак песента тоз' сладкогласник? Даже няколко часа са му много. До сега днес трябва да имаме поне 5 различни версии на новината.
112
0
 
15
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Тиквата вдигна цената на тока, а детските замрази. Хариза строежа на магистрали на Ердоган и източи Здравната каса. Саботира всички усилия на правителството на Орешарски да стабилизира държавата. Сега е почнал да се чуди защо е празна хазната. Заради тебе бе, мутро ненагледна, заради голямата ти хитрост и талант!
111
0
 
12
 
! Отговори
фют преди 9 години
Кретена Боко иска стриктно да се придържаме към санкциите към Русия. Така и не разбрах защо наказват нас, нали уж Путин трябваше да страда?
110
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕРГЕЙ Е ТРЕТИ РОД ***..СТ .............сер ГЕЙ КРАДЕЦ НОМЕР 1 .
109
0
 
10
 
! Отговори
ТОЯ ПАК ИЗОКА преди 9 години
ЗА МОЖЕНЕТО - МОЖЕ, АМА НАДАЛИ. А ДАЛИ ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ И ДА МОГАТ ДА СЪСТАВЯТ КАБИНЕТ СА СЪВСЕМ ОТДЕЛНИ РАБОТИ. МУТРАТА, КАТО ВСЕКИ СЛАБ МЪЖ Е ДИКТАТОР И ОЩЕ ОТ СЕГА ПРИТИСКА РЕФОРМАТОРИТЕ, ЗА ДА СА МУ ПАРАВАН ЗА ТАЙНОТО СЪГЛАШАТЕЛСТВО С ДПС. АКО ТИЯ ДОПУСНАТ ДА ГИ УПОТРЕБЯТ КАТО АТАКА И ЯНЕТО/РЗС/ ПО ВРЕМЕ НА ГЕРБ-АВОТО УПРАВЛЕНИЕ, ДА ДЕРЗАЯТ. ГЕРБ И ДПС СА КАТО ЧУМА-ОТ ТЯХ ОТЪРВАВАНЕ НЯМА И АКО СЛУЧАЙНО ОЦЕЛЕЕШ, БЕЛЕЗИТЕ СА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.
108
0
 
6
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
До Анонимен Герберчета прости какво като спечелите изборите на 5 октомври но за ваш ужас няма да имате така жадуваното мнозинство и избирателната активност тогава ще е много ниска.Мнозинството от нас Българите сме отвратени от всички политици независимо дали се казват бойко медотиев борисов тиквеника прочие и затова не гласуваме на изборите
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напращял е...
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотичния Фронт има разумни искания и намерения за управлението, затова ще гласувам за него
105
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най доброто за България е Борисов. Всички останали са за затвора . А тук пишещите хора са типични българи ,, всичко мразят дори и себе си.
104
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повръща ми се от тая Тиква
103
4
 
18
 
! Отговори
смачкан българин преди 9 години
Тоя *** до кога ще го гледаме
102
9
 
4
 
! Отговори
синдикалист преди 9 години
Ало къде е батко, абе къде е батко Станишев. Батко ти избяга в Брюксел и си купи дворец в Олтен Швейцария с откраднатите пари от КТБ. Остави балъците на Позитано 20 да се чудят на кой свят са. Айде и пак да гласувате за БСП-то , че ще има повишение на пенсиите не с 4.50 лв. , а с 4.80 лв.
101
1
 
12
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
До Анонимен Герберчета кухи калко ви плати бостанското плашило баба цецка цацева за да лижете *** всеки ден по форумите на психопата тиквенски бойко медотиев борисов.Нормалните българи зная що за мутренски *** е бойко *** на снимката
100
7
 
11
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Мале как смърди тоя та не се трае, чак от снимката се усеща воня на пот и непрани ***