Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати

Всички ми извиват ръцете, малките трябва да се съобразяват с големите, смята той
Обновена: 2 сеп 2014 14:24 | 2 сеп 2014 11:00,
329
Борисов размисли: Може да прави кабинет и със 110 депутати
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа, че е преосмислил намерението си да върне управленския мандат, ако няма 121 депутати за самостоятелно правителство. Пред bTV той съобщи, че ако партията му има 110-115 народни представители, ще се опита да направи кабинет на малцинството.

Борисов разясни и концепцията си за коалиционна култура – малките партии трябва да подкрепят големите, за да има стабилност в държавата. Той съжали, че у нас се случва обратното и че се очаква партията победител да отстъпва.

Още по темата
„Коалиционната култура се демонстрира първо от малките партии, те трябва да помогнат на мнозинството“, каза Борисов и допълни, че така е „в Германия, в Австрия и навсякъде“. Лидерът на ГЕРБ обясни, че в България партиите с по четири-пет процента предварително поставят неизпълними условия за коалиция на големите.

Той даде пример с Патриотичния фронт, които скоро казали, че за да подкрепят някакво управление, то трябва да се обяви против членството на Турция в ЕС. „И Реформаторите си поставят условия, и АБВ, и всички. И изведнъж излиза че големите партии, които са победили на изборите, трябва да се съобразяват малките“, възмути се Борисов.

Той призна, че всеки ден му се извиват ръцете от всички партии, които имат шанс да влязат в парламента. ГЕРБ обаче нито веднъж не си поставили условията.

„Ако имаме над 110-115 депутати, първо ще опитаме с правителство на малцинството“, обясни Борисов. На второ място лидерът на ГЕРБ  щял да отиде при малките партии и да ги попита при какви условия биха подкрепили неговата политика. „Ако може да се направи кабинет – да, ако не – ето мандата на малките партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разясни и виждането си за кризата в Украйна. „Действително ситуацията там е военна, но тя най-малко ще бъде решена, ако започнем да се въоръжаваме или да пращаме военна помощ“, каза той. Според него това ще е най-малкото, което ще уплаши Русия.

„Затова ние трябва  стриктно да се придържаме към санкциите, чрез икономически и финансови лостове да заставим  президента Путин заедно с Европейската комисия и натовските партньори да седнат на масата на преговорите и до края на октомври-ноември, след като минат изборите на 26 октомври в Украйна, този конфликт да бъде решен по демократичен начин“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че ако това не стане в следващите месеци и при очаквана газова криза през зимата, конфликтът в Украйна ще е заплаха за цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно гледам снимка на мутри по родното ни черноморие... Я, аз наистина гледам снимка на мутри на морето хахахха
18
0
 
14
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
Алде тиквата да не страда, има около 1.7 милиона мъртви души, а цецко ще ги съживи, умее ги тия неща, и ще ги докара до към 100 дупетата, а от редовните може да излязат още 20-30 и готов.
17
2
 
23
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БОРИСОВ СИ МИСЛИ, ЧЕ КАТО СЕ ОБЛИЧА В ЖЪЛТО Е СЛЪНЦЕ!!!а РЕАЛНО КАТО СЕ ОБЛИЧА В ЖЪЛТО ПОКАЗВА, ЧЕ СИ ЧЛЕН НА КАРЛУКОВО ПРИ ТОВА СЕ Е УПИК.Л ЦЕЛИЯ :D
16
1
 
16
 
! Отговори
.-. преди 9 години
Боби, пак показваш лошо отношение към предмета математика. Очевидно не го обичаш още от ученическата си възраст. Не можеш да решиш задача с неизвестни параметри, мило. Параметрите ще бъдат зададени едва след октомврийските избори, момче. До тогава не се зори толкоз да смяташ какво ще можеш и какво няма да можеш.
15
1
 
17
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До избирател-безпартиенЗа Станишко не ми е мъчно , едва ли страда, но се моля и вашия Бойко да го последва, и то толкоз надалеч, че да го забравим тотално! Може със Станишев карти да играят или други общи занимания...
14
0
 
17
 
! Отговори
ТТ преди 9 години
Размисли и страсти - самоче като кажеш А, кажи и Б - защо промени решението си?
13
5
 
39
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
АКО ДО ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ ОТИДАТ НАД 4 МИЛИОНА ДУШИ ПРИ ГЕРБ И ДПС ЩЕ Е ПРОВАЛ КАТО И ДВЕТЕ ЩЕ СА С ОКО ИЛИ ПОД 20%-ТА!ГЕРБ ИМА ЕЛЕКТОРАТ ОТ 600 ХИЛЯДИ ДУШИ ПОДОБНО НА ДПС КАТО ЦЯЛО И САМО ТОВА, ЧЕ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ Е МАЛКА ГИ СПАСЯВА ДА СА СИЛНИ!!!!НАРОДЕ ОТИДИ ДА ГЛАСУВАШ, ЧЕ ИНАЧЕ ТОВА ОТ СНИМКАТА ЩЕ ТЕ УПРАВЛЯВА!!!
12
29
 
7
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Другари червени ***, защо непрекъснато коментирате ГЕРБ и Б.Борисов. Кажете нещо за вашата партия, какво ще прави след като Станишко избяга най-позорно и ви остави Мишето Миков да се чуди на кой свят е. За ГЕРБ не мислете има кой да гласува за тях, а мислете за вашите гласоподаватели, че май не останаха много.
11
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то има ли някой, който да е повярвал, че мутрата ще спечели изборите с малцинство и ще предаде властта ей така хаххах? Готов е и *** на Доган да прави, че да се докопа до заветната цел.
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки нов ден - нова промяна в мнението на Вожда. Наистина ли хората искат да ги управлява доказаният ХАОС в БГ политиката - ББ ?
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този, докато не докара гражданска война няма да миряса! Толкова време е разтривал ушите на бай Тошо, нищо не е научил от него....
8
1
 
35
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
И какво става с онези закани за 121-те депутати?Проумял е очевадностите и отново се изметна като фурнаджийска лопата?След година извън властта имат ли ресурса да си пазаруват отново депутати както преди, ако иска отново правителство на малцинството?И в този парламент бяха първа политическа сила, само дето така и не го посетиха поне от кумова срама, а сега обещават да са "конструктивна опозиция"! Може, ако не беше егото на Бойко и присъдите на Цецко!
7
1
 
39
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Май почва да му зацепва клетката/за равновесие и дефекация/ че никой не му вярва вече и управление само ще сънува.
6
3
 
52
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
*** и 110 няма да събереш.Ясен си ми ти искаш да направиш като миналото ти малоумно управление дето хората се самозапалваха по улиците. Ще си напазаруваш 11 депутата а може и още 5-6 да си сигурен. Ама си правиш сметки без кръчмаря мутренски мозък! И ти и БСП трябва да се разкарате от властта заедно с ДПС!
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕТО ТОВА Е ЧОВЕКА ЕТО ТОВА Е НОВИЯТ СТАР МИНИСТЪР
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутрата от Банкя "размислил"...
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия мутри на снимката някакви морски дилъри от 90-те ли са?
2
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Охо, то до довечера има много време
1
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще изкара хората пак на улиците....