Борисов се извини на Стойнев – казал му, че заеква

В БСП се възмутиха: Простащина!
Обновена: 4 сеп 2014 15:55 | 4 сеп 2014 15:19,
291
Борисов се извини на Стойнев – казал му, че заеква
Драгомир Стойнев Снимка: архив, Булфото

БСП и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов влязоха в нова словесна схватка. Този път в нея имаше обиди, обвинения, а накрая - и извинения.

Червените втвърдиха тона си и обвиниха Борисов в арогантност и простащина. Повод за реакцията им станаха реплики на лидера на ГЕРБ към ексминистър Драгомир Стойнев, че лъже и заеква. Борисов и Стойнев се включиха вчера следобед в предаването „Още от деня“ по БНТ, провокирани от участието на енергийния експерт Атанас Тасев.

„В типичен за партията, която олицетворява, стил Бойко Борисов се включи непоканен в разговор, от който очевидно нищо не разбира, за да облъчи ефира на националната телевизия с обиди, лични нападки, арогантност и откровена простащина“, се казва в съобщение на говорителя на БСП Атанас Мерджанов до медиите. В позицията си той казва, че БСП са за плурализъм в мисленето и право на всеки да се  изразява свободно.

Още по темата
„Но как това би било възможно, ако във всяка медия във всеки момент Бойко Борисов може да се обади по телефона или Цветан Цветанов да нахлуе в студиото, да обиждат събеседниците, да не обръщат внимание на водещите и да наричат „лъжци“ всички, които мислят различно от тях“, пита Мерджанов.

Според него Драгомир Стойнев няма нужда от защита, защото за разлика от Борисов, имал аргументи и е постигнал резултати. Мерджанов припомня, че по времето на Стойнев като министър цената на тока е паднала. „По времето на Борисов цената на тока го свали от власт“, констатира още говорителят на червените и допълва:

„А колкото до заекването, смея да заявя, че човек, който успява да преодолее говорния си недостатък, е по-достоен от някой, който с лекота бълва порои от нищо незначещи думи, но не може да преодолее собственото си его“.

Малко по-късно Борисов се извини на Стойнев по време на визита в Плевен. „Извинявам му се, че вчера избухнах така, но това е както в приказката с Пинокио – някой като лъже много, и му пораства носът“, каза лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че никога не се е присмивал и не би се присмял на някого, ако има нещо, което не си харесва.

„Но той говори много гладко и хубаво. Като започне да лъже, тогава започва да се притеснява. Извинявам му се 100 пъти, ако съм го обидил, но не може на всяка втора дума той да споменава Бойко Борисов и да лъже”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
28
 
! Отговори
избор преди 9 години
мдаа...избор между откровенна простащина и непрестанни лъжи и кражби...не знам още как същвствуваме, но краят е все по-близо.
3
70
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чест му прави на Бойко, че се е извинил. Така действат истинските мъже.
2
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В типичен за партията, която олицетворява, стил Бойко Борисов се включи непоканен в разговор, от който очевидно нищо не разбира, за да облъчи ефира на националната телевизия с обиди, лични нападки, арогантност и откровена простащина,
1
16
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** !!!ДО КОГА ЩЕ ВЕЛИЧАЕШ МУТРИТЕ БЪЛГАРИНО ???