Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още

Дупката се получила, защото НС орязало бюджета на "Дондуков 2"
Обновена: 9 сеп 2014 17:27 | 9 сеп 2014 17:26,
161
Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още
Снимка: архив Булфото

Международната програма на президента и вицепрезидента до края на годината са останали необезпечени заради орязването на бюджета на държавния глава за тази година. Затова се налага актуализация на парите за администрацията на държавния глава. Това става ясно от становище на президентството, публикувано в страницата на институцията.

Уточнението идва ден след като стана ясно, че служебният кабинет отпуска още 980 000 лева на „Дондуков“ 2. Проектопостановлението беше публикувано на страницата на финансовото министерство.

Още по темата
Днес от президентството припомниха, че парите на Плевнелиев бяха намалени със 767 000 лева през 2014 година. Освен това с промени в закона за бюджета, влезли в сила на 12 август, средствата на държавния глава били орязани с още 544 450 лв. „Така бюджетът на Администрацията на президента за тази година е с общо 1 311 450 лв. по-малко в сравнение с предходната.“, изчислиха от „Дондуков“ 2.

Оттам уточняват, че при намаляването на средствата не са взети предвид вече поетите международни ангажименти на президента. Сред тях са срещите в рамките на ЕС, в 50-ата Мюнхенска конференция по сигурност в Германия, Срещата на върха на НАТО в Уелс и договорените много по-рано двустранни визити в Китай, Катар, Великобритания и др. От президентството допълват и че до края на годината предстоят още много важни международни форуми и срещи, в които президентът е поел ангажимент да участва.
 
„Именно невъзможността да се изпълни международната програма на президента и вицепрезидента, която се изготвя около година по-рано, и свързаните с тази програма протоколни разходи, както и дължимите суми към „Авиоотряд“ 28, налагат увеличение на бюджета“, се казва в съобщението от президентството. В него се уточнява и че независимо от готвеното увеличение, бюджетът на администрацията на държавния глава остава по-малък  от този за 2013 г. с 331 450 лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бюджетпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
8
 
20
 
! Отговори
st преди 9 години
Вие сте бедни защото сте крадливи завистливи алчни и прости.
107
2
 
38
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Този милион от гърба на мизерстващия народ преля чашата!
106
2
 
38
 
! Отговори
AZ преди 9 години
За наводнените няма, за болните няма, за пенсии няма.Ай сиктир.
105
2
 
26
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
И премиерът на Турция е от партията на Плевнялиев!...
104
3
 
27
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Чехлю си изхарчил джобните, като беше да се кланя и целува обувките на Ердоган!Сега това милионче ще го профука, за подаръци на новия му кумир премиерът на Турция - Давутоглу.Щели да правят тройка - познайте кой ще е жената!
103
3
 
18
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Напълно сериозен!НикоЛайчо, кажи на майка си... да си вземе душ, ИДВАМ!
102
14
 
21
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
Според някой сополанковци тук във форума, може би е нормално президентът да гледа унило надолу в земята, провесил нос като препикано мушкато :)...как бил гледал, личало си, че презирал народа си :D Според други пък Плевнелиев не трябва да излиза никъде по-далеч от периметъра до ЦУМ, може би :)Българите сме изключително завистлив и хейтърски народ, но за сметка на това сме умопомрачително *** :)Сипи тука, ай наздраве!
101
0
 
28
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Повечето министерства и бюджетни учреждения имат повече или по- малко орязан бюджет или недостатъчен бюджет. Но никой не им дава допълнително! Тоя *** да си е направил сметката!
100
4
 
18
 
! Отговори
Николай преди 9 години
До МарксТи сериозен ли си?Пий си хапчетата вече,защото мозъка ти заспива.
99
1
 
33
 
! Отговори
Гласът на народа преди 9 години
Другарю комсомолски, този милион взет от устата на гладните и бездомните, ще ти го изкараме от носа!
98
1
 
33
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ преди 9 години
НАРОДА ГОЛ И БОС ,ТОЗИ САМО ПО ЕКСКУРЗИИ ХОДИ--НАХАРНИК И ***---МАХАЙ СЕ БЕ ЧУЧОЛО!!!!
97
3
 
28
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Спомнете си как в Пловдив, това човеченце изгони българските журналисти за да палува на воля с някакъв турски зам. министър и някакви ходжи! Спомнете си как прави срещи в България на Бакар и другите вождове на ИДИЛ! Импийчмънт и съд за изменника!
96
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проявете разбиране, как иначе ще ходи на тайни срещи на държавни разноски, на които да продава държавата си, както с шефа на EVN например. Освен това трябва да обиколи всички натовски членки, където да стои изпънат като сопа и да демонстрира слугинаж и пълно покорство.
95
0
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
И аз така ... може ли и на мен да ми дадат ?
94
2
 
17
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
А стига мрънкял бе, боли ме ...................... за Атака, пфу!
93
4
 
19
 
! Отговори
side преди 9 години
*** е пич,а Батака я няма.Ха-така Ха-така
92
1
 
25
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
На събрание в ООН във връзка с украйнската криза се изказал и Роско- Лейдис енд джентлемен, пийпъл, в името на световния мир и американската демокрация, ние трябва да унищожим Русия на всяка цена! Иначе тези чудовища от славянски произход пак ще унищожат нашия мил Райх, хлип- хлип!
91
0
 
21
 
! Отговори
Имам идея преди 9 години
Да сервира по събитията, за които толкова се натиска. Само си представете - да ви сервира Президентът на държава от ЕС. Ще дават по 3000 Euro за "честта" и удоволствието :))) Тъкмо ще събере липсващите средства. Хората ще са много доволни - усмихнат сервитьор - празник за душата :)))
90
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простаци, теглиха заем, пари, помощи не знам си какво, та и пари рязали, ама заплатите си ги лапаха и то по-големи. Трябва нова конституция, пък после избори! 240 души си търкат дебелите *** и не правят нищо, освен да харчат народни пари!
89
0
 
23
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
Роско търпял, търпял па си пяснал едни мустаци, погледнал се в огледалото и извикал- хайл Хитлер, а огледалото му отвърнало- хайл Боко!