Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още

Дупката се получила, защото НС орязало бюджета на "Дондуков 2"
Обновена: 9 сеп 2014 17:27 | 9 сеп 2014 17:26,
161
Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още
Снимка: архив Булфото

Международната програма на президента и вицепрезидента до края на годината са останали необезпечени заради орязването на бюджета на държавния глава за тази година. Затова се налага актуализация на парите за администрацията на държавния глава. Това става ясно от становище на президентството, публикувано в страницата на институцията.

Уточнението идва ден след като стана ясно, че служебният кабинет отпуска още 980 000 лева на „Дондуков“ 2. Проектопостановлението беше публикувано на страницата на финансовото министерство.

Още по темата
Днес от президентството припомниха, че парите на Плевнелиев бяха намалени със 767 000 лева през 2014 година. Освен това с промени в закона за бюджета, влезли в сила на 12 август, средствата на държавния глава били орязани с още 544 450 лв. „Така бюджетът на Администрацията на президента за тази година е с общо 1 311 450 лв. по-малко в сравнение с предходната.“, изчислиха от „Дондуков“ 2.

Оттам уточняват, че при намаляването на средствата не са взети предвид вече поетите международни ангажименти на президента. Сред тях са срещите в рамките на ЕС, в 50-ата Мюнхенска конференция по сигурност в Германия, Срещата на върха на НАТО в Уелс и договорените много по-рано двустранни визити в Китай, Катар, Великобритания и др. От президентството допълват и че до края на годината предстоят още много важни международни форуми и срещи, в които президентът е поел ангажимент да участва.
 
„Именно невъзможността да се изпълни международната програма на президента и вицепрезидента, която се изготвя около година по-рано, и свързаните с тази програма протоколни разходи, както и дължимите суми към „Авиоотряд“ 28, налагат увеличение на бюджета“, се казва в съобщението от президентството. В него се уточнява и че независимо от готвеното увеличение, бюджетът на администрацията на държавния глава остава по-малък  от този за 2013 г. с 331 450 лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бюджетпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Къде сте ОКУПАТОРИ скапани, защо не окупирате сега долни наркомани...скачахте за по една бира и викахте ОСТАВКА..КОЙ КОЙ даде пари на вашия *** нарекъл се президент. Наистина Сидеров е прав че и Герб и БСП вършат едно и също но докато се намират такива нагъзвачи от народа държавата все повече ще заприличва на Африка. Не може така да се продължава ще има много сериозни истински протести и покажат ли се пак такива платени борисови гейове ще хапнат едно здраво дърво.
87
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опитах се да намеря по-жалък президент от този, ама дори Жельо Желев изглежда намясто пред този смотльо.
86
12
 
18
 
! Отговори
bol преди 9 години
Един двама фенове на болното лудо фикусче се събрали под статията и плюят Президента.Атака почина бре.Амин.
85
0
 
22
 
! Отговори
yan преди 9 години
До МартинПонеже е знаела какъв *** е, затова се дистанцира от него. Не иска да се излага.
84
1
 
36
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Борисов, как можа да ни сложиш този *** за президент? Засрами се бе, ей! Пфу!
83
1
 
19
 
! Отговори
ттт преди 9 години
Атака никога няма да управляват,те са обречени да бъдат винаги изтривалките на някой по силен на деня, каквито бяха и последните два Парламента.
82
1
 
34
 
! Отговори
Юда преди 9 години
Как си личи по погледа ,че този президент мрази и презира народа си!
81
1
 
35
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още"Ха така. Дайте му още пари на роден Плевньо. Да ходи да се самоунижава с мазнене и да унижава достоинството на България с мазнене по Европата и света. Още можееееее, президентоооооо. На вас политиците не ви ли писна да унижавате България пред света ??? и да унижавате българския народ ????Пък чак и да му даваме пари и да му плащаме за това.Някой ден ще ви изринем със сопите както се казва.
80
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ходи в чужбина и им прави безплатен джумбиш,поне да му поемат разноските!
79
0
 
33
 
! Отговори
няма ли един ? преди 9 години
Мишки! Никой няма смелост да оправи тази държава. Това може да го направи само един човек със здрави яйца и с глава на раменете,1. Спират се помощи за малолетни родители. 2. Майчинства детски и помощи до трето дете. Следващите да живеят от труда на своите.3. При неплатени ток, вода, данъци, глоби, спиране на помощи. Изключение само за пенсионери над 70.4. .Гласоподаватели само със документ за средно образование. В противен случай престъпници ще ни определят управленията и живот
78
2
 
28
 
! Отговори
POP преди 9 години
ОРЕШАРСКИ НЯМАШЕ И ЛЕВ ДА МУ ДАДЕ
77
0
 
35
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Да му ги спрат... И без това само глупости плямпа като излиза извън държавата.. Този човек от година някъде му клопна нещо, съмнявам се дали жена му не го е ударила с нещо тежко евтино и българско
76
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано да прелети над Източна Украйна.
75
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
хайде утре сутринта да видим Нова телевизия,която не е Бойковата телевизия и БТВ какво ще ни кажат по въпроса.А ранобудните студенти,а протестърите нали бяха много честни и морални.Къде им остана морала?А ние глупавите и простите ,дето за нищо не ставаме какво трябва да мълчим ли.Много сте подли бе господа умници,много сте подли.
74
1
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
До baihuiБай,бая мръзнене ни чака, НЕ ЗАЩОТО този говори, а защото така е решено!!Резултата показва каква е целта!! Иначе ентропията щеше да управлява ако нямаше цели и резултата беше определим от неконтролируеми / случайни фактори...А Ако управляваше ентропията, Управителите трябваше да се менят ентропично, а те са постоянно едни и същщи :))))))))))
73
0
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Всяка специална родова линия принадлежаща на ДС, се храни задължително и приоритетно, дори и да нямат другите маймуни какво да ядат!
72
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пари за бедстващите няма, 1 милион за ексурзиите на Роската, 500 000 за фонда на украинските военни има, това са приоритетите на Разединителя на нацията.
71
0
 
39
 
! Отговори
йух преди 9 години
Политическо дебелоочие на Расимчо. Ако дадеш 1 мил на някой свестен човек ще ги направи 10, а тия само АРЧААААААААТ народната пара.
70
0
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Как ще ни повярва, че нямаме пари за хляб, когато милион лева го няма за нищо, а са просто добавка????
69
2
 
44
 
! Отговори
мерзавец Офшорналиев преди 9 години
Наглец и мерзавец! Това е ГЕРБаджийският президент - една много смешна марионетка на банкянската мутра! Хората умират от глад, то, нищожеството, се загрижило, че няма пари за служебни екскурзии! И все още има наивници и ***, готови да гласуват за най-просташката и отвратителна партия, представлявана от типове и като този мерзавец, Офшорналиев!