Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още

Дупката се получила, защото НС орязало бюджета на "Дондуков 2"
Обновена: 9 сеп 2014 17:27 | 9 сеп 2014 17:26,
161
Президентът остана без пари за чужбина, затова му дават още
Снимка: архив Булфото

Международната програма на президента и вицепрезидента до края на годината са останали необезпечени заради орязването на бюджета на държавния глава за тази година. Затова се налага актуализация на парите за администрацията на държавния глава. Това става ясно от становище на президентството, публикувано в страницата на институцията.

Уточнението идва ден след като стана ясно, че служебният кабинет отпуска още 980 000 лева на „Дондуков“ 2. Проектопостановлението беше публикувано на страницата на финансовото министерство.

Още по темата
Днес от президентството припомниха, че парите на Плевнелиев бяха намалени със 767 000 лева през 2014 година. Освен това с промени в закона за бюджета, влезли в сила на 12 август, средствата на държавния глава били орязани с още 544 450 лв. „Така бюджетът на Администрацията на президента за тази година е с общо 1 311 450 лв. по-малко в сравнение с предходната.“, изчислиха от „Дондуков“ 2.

Оттам уточняват, че при намаляването на средствата не са взети предвид вече поетите международни ангажименти на президента. Сред тях са срещите в рамките на ЕС, в 50-ата Мюнхенска конференция по сигурност в Германия, Срещата на върха на НАТО в Уелс и договорените много по-рано двустранни визити в Китай, Катар, Великобритания и др. От президентството допълват и че до края на годината предстоят още много важни международни форуми и срещи, в които президентът е поел ангажимент да участва.
 
„Именно невъзможността да се изпълни международната програма на президента и вицепрезидента, която се изготвя около година по-рано, и свързаните с тази програма протоколни разходи, както и дължимите суми към „Авиоотряд“ 28, налагат увеличение на бюджета“, се казва в съобщението от президентството. В него се уточнява и че независимо от готвеното увеличение, бюджетът на администрацията на държавния глава остава по-малък  от този за 2013 г. с 331 450 лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бюджетпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
26
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
Добра новина, тъкмо ще спре да ни резили.
67
1
 
33
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
NE STIGA CE E NEKADARNIK A SEGA I PRAHOSNIK.NIKAKVA POLZA OT NEGO.MARSH VEDNAGA.
66
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Росене, откажи се от бюджета си в полза на бедстващото население, бе продажна к*рво!
65
2
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Виждте ли какви ги върши борисовата чета такава подигравка няма в цял свят с изключение на американците. Не стига че издавиха народа умишлено а даже подпомагат презитентчето вместо народа останал без къщи от наводненията. Нека феновете на бойковата групировка да гледат: Бойко Борисов - студентите да гледат овце - youtube.
64
0
 
55
 
! Отговори
Айларипи преди 9 години
Помните ли като го изловиха на ТАЙНА и НЕРАГЛАМЕНТИРАНА среща с EVN в хотел? Това ли му е ролята на тоз плювньо? Какъв "обединител" на нацията е тоз въздухар и явен ***, търсещ облага за себе си и за ГЕРБ?
63
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този прахосник си назначи правителство,за до му урежда екскурзии.България плува във вода,а той граби и прахосва бюджетни пари.Защо е планирал пътешествията си,без да се съобразява от утвърдения му бюджет.Като няма пари,ще си стои тук.Каква полза има от пътуванията му.Никаква.
62
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е сладък като се пъне да извади интелигентен поглед :D
61
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко кви чумбери му би на тоя циркаджия,как се прибира при жена си не знам,има ли деца тая карикатура,ако има сигур не са от него
60
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роска, ако според служебния ти премиер няма пари в бюджета за бедстващите в наводненията, кажи тогава от кои сектори на бюджета орязахте пари, за да си разхождаш насрания ***? Здравеопазване? Образование? БЕДСТВИЯ И АВАРИИ?
59
2
 
50
 
! Отговори
плEVNелиев изЧЕЗни преди 9 години
ИМПИйЧМЪНТ СЕГА!
58
0
 
34
 
! Отговори
бастун преди 9 години
До С.С.С.Рнадей така , ще бъде жалко за екипажа и самолета , по добре да скчи с паращут ушит от бикините на Фидосова
57
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 57Плевнелиев и Борисов работят за Щатите не за БГ
56
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Правилно.Да се орежат всичките пари за българските майки и деца и да му се дадат.Тава е важен , МНОГО важен човек за България.Ще го оставите ли без пари
55
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв презрителен поглед !!
54
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турист 1 на Републиката !
53
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентът назначава служебно правителство, което веднага му вдига бюджета. Тука нещо не е уред май....
52
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше нахален като Сидера и и нахакан като Борисов щеше да има пари и за златен синджир на тоалетното казанче. Но нали българина си е цап-царап машина вече и за президента няма. Слаб президент е.
51
0
 
40
 
! Отговори
бастун преди 9 години
на тоя да не му дават никакви пари , където и да си завлече *** българия няма никаква файда от него. те и другите не падаха по долу де, раздай този милион на хората дето ги отнесе наводнението , дето сега ги лъжете да ходят на избори да си губят времето за нищо
50
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте му още дин милион, за да не връща повече в България. Заплатите на кабинета Близнашки и заплатите на бъдещият кабинет за година напред ги раздайте на нуждаещите се.
49
0
 
38
 
! Отговори
пир по време на чума преди 9 години
В момент, когато на хората дават само по 325 лв. държавна помощ за отнесените им от стихията домове, президентът Росен Плевнелиев сам поискал да увеличат бюджета му с 980 000 лв., които да се вземат от хазната.Три дни по-късно проектът на финансовото министерство вече е готов и ресорният министър Румен Порожанов предлага кабинетът да даде допълнителни пари на Плевнелиев. С исканата сума бюджетът на президентството ще стане най-големият от началото на мандата на Плевнелиев.