Василев няма да се връща сам в България, ще чака екстрадицията

Банкерът в Белград: Чувствам се предаден от всички
Обновена: 18 сеп 2014 15:01 | 18 сеп 2014 14:13, Екип на Dnes.bg
113
Василев няма да се връща сам в България, ще чака екстрадицията
Цветан Василев. Снимка: БТА

Банкерът Цветан Василев заяви, че след днешното решение на Апелативния съд в София, който остави в сила 72-часовото му задържане в България, той няма да пледира в Белград за доброволната си екстрадиция, а ще иска пълна процедура пред съда по искането на българските власти, предаде БНТ.

Придружаван от свой адвокат, който го представлява в Сърбия, Василев се яви точно в 12:30 часа в полицейското управление на Стари Белград в изпълнение на мярката за неотклонение, която му наложи Висшият съд в сръбската столица.

Още по темата
Цветан Василев заяви, че разследването в България е политически мотивирано и че марионетки на атаката са бившият министър-председател Пламен Орешарски и управителят на БНБ Иван Искров.

Василев заяви също, че ще се върне в България тогава когато се чувства сигурен.

От думите му стана ясно още, че мисли по варианта дали да поиска политическо убежище в Сърбия.

Василев беше без охрана, но не отговори на въпроса дали се страхува за живота си. Каза само, че се чувства предаден от всички, съобщи БТА.

Мажоритарният собственик на КТБ се предаде на полицията в Сърбия на 16 септември след като беше обявен за издирване от Интерпол. Същия ден сръбски съд го освободи с мярка „подписка“. Международният паспорт на Василев е отнет и той трябва всеки ден да се явява в съответното полицейско управление.

По-рано днес Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийски градски съд да не разглежда искането за отмяна на ареста на Цветан Василев у нас.

Това означава, че при пристигането му в България банкерът ще трябва да бъде веднага задържан, обясни защитата му.

Срещу Цветан Василев има повдигнато обвинение за присвояване на почти 206 млн. лв. от КТБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
8
 
! Отговори
стругар преди 9 години
защо протакат толкова време и измъчват фирими и вложители?фалит фалит какво целят ............................
73
0
 
9
 
! Отговори
фараона преди 9 години
ало?България ли е?как е там?студена вода има ли?
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снишете се, млъкнете и си пригответе бурканите, в случай, че ви остане някой лев.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако беше друг обвиняем, едва ли щеше да бъде пуснат от ареста, до екстрадицията му. Но това е положението, изметта се покровителства благодарение на парите си.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един невинен човек би се явил през правозащитните органи и да докаже невинността си, а не да се крие като ***. Позната история. Но гузната съвест и страх от възмездие водят по други пътища.
69
0
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 9 години
Той е честен мошеник от колко месеца се укриваше та видя че не става по неговата ,а сега няма очи да се върне в бг, оплел си е кошницата в сърбия и сам се предаде.защо не се предаде от самото начало или парите ги вложи....... Само той ще ни управи
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме световни специалисти по вдигане на мътилка. Ако някой, освен авторите, може да разбере нещо около казуса КТБ, ще да е гений.
67
1
 
7
 
! Отговори
скиор преди 9 години
жена му се прибра и си прави ревизий на всичките хотели постороени с Вашите пари.сезона мина и сега си ги обикаля горката Пампорово -морето и др.А и да ви кажа 2 вече продаде.не за да Ви върне парите разбира си.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази работа взе да прилича на десетките истории с фалшивите ромски собственици на големи фирми. Даже и да е успял да присвои значителни суми, в крайна сметка е изигран яко.
65
0
 
7
 
! Отговори
G преди 9 години
Защото е гузен и затова няма да се връща в бг. Ще го утрепят,хората си искат парите ,ще му се накъдри мустака
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така става със слугите на много господари. И за какво са ти милионите сега? Освен всичко друго, ще те преследват докато си жив и проклятията на излъганите бедни хорица.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брееейййй как пък така ще фалира ЕДИНСТВЕНАТА банка, в която държавата си държи парите.П.С.: Повечето държави си държат парите в няколко банки.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предаден се чувствал .. а тези, които не могат да си вземат спестяванията от заплати в твоята банка, как се чувстват бе ***?
61
2
 
11
 
! Отговори
..... преди 9 години
Тоя е от ромски произход, къде да са парите......
60
3
 
29
 
! Отговори
ей, тъпаци преди 9 години
пак медиите ви промиха мозъците!.....ако въобще имате мозъци!!! Цв. Василев НЕ Е САТАНАТА, КРАДЕЦА И ВИНОВНИКА! ВКАРАХА ГО В ЧУВАЛА ПЕЕВСКИ И ДОГАН! АМА ВИЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВСИЧКО, БЛЕЙТЕ КАТО ОВЦЕ, ПОВТАРЯЙТЕ КАКВОТО ВИ КАЖАТ....***! КОЙ ФАЛИРА СОБСТВЕНАТА СИ БАНКА БЕ, ***?!! ВАСИЛЕВ Е УМЕН МЪЖ - ПОМНЕТЕ: ДОГАН И ПЕЕВСКИ - ТЕ СА ЗА БЕСИЛОТО! ТИЯ ДВАМАТА НИКОГА НЯМА ДА НИ ПРОСТЯТ ПРОТЕСТИТЕ - ТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ И ЩЕ Я ФАЛИРАТ - ЗАЩОТО ИМ ВЯРВАТЕ *** С ***!!!
59
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 9 години
Нали се сещате, че снимката може да е от миналата година ;)
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червен банкер-милионер,дано го "освиткат"като много други червенушки !!!
57
1
 
3
 
! Отговори
Истината до 41 преди 9 години
"Заплаха са за такива, които се идентифицират с тях."Не се идентифицирам с тях за твое сведение. Само писах против коментара ти."Щом се засягаш.."Не се засягам просто ме дразни глупостта на хората като теб. Ама простотията не ходи по гората ами по хората както се казва.Така че явно ти се си припознал в моя коментар за троловете на Василев щом ми говориш.Това е твоята логика приложена в/у самият теб.Всеки които напише нещо против теб се е припознал в уж грандиозният ти коментар.
56
1
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 9 години
Що стана така мистър икономика?
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно не мога да разбера. Що не е веждичката там да си иска парите.