Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет

Борисов ще има около 100 депутати, БСП - около 50, изчисли "Галъп"
Обновена: 23 сеп 2014 12:41 | 23 сеп 2014 10:00,
255
Проучване: 200 000 гласа не стигат на ГЕРБ за кабинет
Снимка: архив Булфото

Още около 200 000 гласа ще са нужни на ГЕРБ, за да има шанс да състави самостоятелно правителство след изборите. Това изчисли социологът от „Галъп“ Първан Симеонов пред „Нова телевизия“.

Преди ден агенцията обяви резултатите от новото си проучване за вота на 5 октомври. Според данните за ГЕРБ биха гласували 35,9%, за БСП – 18,3%, за ДПС - 14,2%, за ББЦ - 5,8%, за Реформаторския блок – 5,6%, за Патриотичния фронт - 4,9%, за АБВ - 3,6%, за "Атака" – 3,4%.

Още по темата

При избирателна активност от 3,4 млн. души това означава, че ГЕРБ ще имат 100 депутати, изчисли Симеонов. БСП ще вкарат около и над 50, около 40 ще са народните представители на ДПС. Малките партии, които влязат, ще имат около 15-ина депутати, каза още социологът.

Според Симеонов има и друг вариант ГЕРБ да събере гласове за самостоятелно правителство  - ако някоя от малките партии не влезе. Той прогнозира, че не е изключено до края на изборите партията на Борисов да успее да мобилизира още от симпатизантите си да гласуват за нея. За БСП това е малко вероятно, защото нейните избиратели са твърдо ядро. Ръст в процентите е възможен и за ДПС, смята Симеонов, защото за движението ще има масиран вот от чужбина.

ББЦ и Реформаторският блок се движат в пакет с еднаква подкрепа, коментира още социологът. При Патриотичния фронт пък се наблюдавало нарастване.

Първан Симеонов коментира и данните на проучването, според които въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, лидерът й Борисов не е желан за премиер. Това се дължи на факта, че резултатът на въпроса за бъдещия премиер е на база на 100% от избирателите, а за подкрепата за ГЕРБ – на базата на 3,4 млн. души, които според социолозите ще гласуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте колкото си искате проценти, на когото си искате. аз ще съм от онези, които ще са на площада след това докато си тръгнат изхвърлени! защото дотук не видях нито една партия, която оправяйки 2 неща, да не разсипе 20 други! явно докато се научат, ще трябва да помирисват министерството за не повече от месец-два.
145
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малък, но много *** народ. Да избираш години наред, на всички управленски нива, най-големите мафиоти, бандити, крадци, мошеници, чужди ***, турски ***, лъжци, психично болни хора, откровени предатели на национални интереси, да ти диктуват, какво да правиш, как да действаш, как да убиеш държавата си, демагозите от ЕС и арогантните господари на света САЩ, говори за абсолютното слабоумие на този жалък народ. Ха сега, пак си изберете една болшивишка партия-*** с една голяма *** начело.
144
2
 
10
 
! Отговори
ДО 169 преди 9 години
и тези твои 51% за герб ще са 1 милион гласоподаватели, от които 250.000 чиновници, 200.000 костинбродски бюлетини и от ***'алата. въпросът е, че останалите 6 милиона българи за ПРОТИВ герб; същото се отнася и за бсп, дпс и т.н. в момента мръсните политици са си направили системата така, че и 1 човек да гласува, изборите се смятат за редовни и той се самоназначава. и разбери, не е важно колко процента имал еди кой си пред друг, а КОЛКО БЪЛГАРИ го одобряват ВЪОБЩЕ.После се чудите защо има протести
143
16
 
6
 
! Отговори
saraleks79 преди 9 години
На 5 октомври ГЕРБ ще спечелят с 51%
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Събирайте камъни , ще ви трябват!!!!!!!!
141
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
симпатизирах на идеите на герб, но чашата преля отдавна. не беше спане из парламента, да си набиеш министъра пред японския премиер, да кажеш на хората, че нарочно ще пуснеш шистовия газ. да не говорим за ИФ, калинка, министърките от околовръстното, подслушващия лекари с три дела, мишо бирата, паши и не знам си какви. една идея е нищо без да има читав човек, който да я следва; и не-целта НЕ ОПРАВДАВА средствата! а за бсп и дпс въобще дори не си струва да говорим. докога ще ни предлагат НИЩО?
140
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
200 000 костинбродски бюлетини и ще стане!
139
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
160,това за турците и КОМУНИСТИТЕ е вярно.Преди години един комунист-гербер , СЕ ПОКЛОНИ пред турското знаме и поздрави с перфектен турски език А С К Е Р А ......
138
9
 
16
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ КОИТО СА ХОРА С МОРАЛ, ПРИНЦИПИ И СЕБЕУВАЖЕНИЕ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГРОБ А ЗА ВСЯКА ДРУГА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ!ГРОБ ЯСНО ПОКАЗАХА, ЧЕ СА НАЙ-ЛОШИТЕ ПО-ЛОШИ И ОТ ЖАН ВИДЕНОВ, ЗАЩОТО ПРИ НЕГО НЕ Е ИМАЛО БЕЗРАБОТИЦА И ДЪРЖАВАТА ИЗГУБИ 4 ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТКОЛКОТО БЕШЕ РАЗСИПАНА ПРИ ГЕРБ И ТОТАЛНО ИЗХАРЧЕН РЕЗЕРВА НА БЪЛГАРИЯ ОТ 8 МИЛИАРДА И ВЗЕМИ 4 МИЛИАРДА НОВИ ЗАЕМИ ДА СЕ ПОПЪЛНИ ДА НЕ ОСТАВИ НИЩО ИЗЕДНИКА БОРИСОВ!
137
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който и да получи повече гласове, протести ще има! няма правителство, което да оцелее оттук нататък, колата е обърната. 70% от българите открито мразят даден кандидат или партия, или най-малкото не го/я понасят. няма значение дали ще е герб, бсп, дпс или не знам си кой, във всички случаи те могат да спечелят повече гласове от конкурентите си, но няма да минат 20% от гласовете на всички българи; дори и при 0% избирателна активност. протести имаше и срещу герб, и срещу бсп, и срещу дпс.
136
5
 
9
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Турския президент ще прати още автобуси! Герб да не се тревожат!
135
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА парите които ти плаща Цецу-апартамента от къде са????
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** дори не подозират какво ги чака след изборите!
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Г -146НАПРОТИВ, тези които си изредил плюс *** са ИлИктурЪта на Боко и Сие.
132
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
136,а аз съм АКАДЕМИК....И нали разбираш , че за много хора е обидно да гласуват за МУТРА,ПОЛИЦАЙ и ПОЖАРНИКАР.
131
0
 
7
 
! Отговори
Добре...... преди 9 години
Тоя с проскубаната брада на снимката ли дава прогнози??Ха-ха-ха.
130
3
 
11
 
! Отговори
данс преди 9 години
Ако ГЕРБ се върне отново погрижете се за влоговете си в банките,иначе ББ ще се погрижи за тях,аз вече знам какво да правя,чака ни Виденова зима!
129
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа крещи "НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ", те изплескали цели 35%, което ме навежда на мисълта, че това са не други, а само приближените до тази партия изпечени мошеници и тарикати, които бъркат яко в кацата с меда и ги е шубе да не им я вземат!
128
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ти си лекар,аз съм космонафт.А ако наистина си лекар,значи си много *** и искам да си напишеш името и къде практикуваш,за да не попадна случайно в ръцете ти.
127
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Е, като не им стигат Борисов ще си напазари! Колко са?