Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник

Три жени започват разговорите, Борисов влиза накрая
Обновена: 7 окт 2014 16:14 | 7 окт 2014 13:43,
147
Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ започва преговорите за кабинет в понеделник. Разговорите ще се водят в парламента, поотделно с всяка от партиите в него. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Решението е взела Изпълнителната комисия на партията.

Още по темата
Преговорите ще продължат цялата седмица – в седем последователни дни според големината на формацията. Въпреки заявката на Борисов лично да участва в разговорите, това няма да стане веднага.

Преговорите ще се проведат на два етапа. Първият ще се води от три жени – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

След края на разговорите с всички формации ще има втори тур консултации. В него от името на ГЕРБ ще се включи Бойко Борисов.

Казаното на срещите ще се стенографира, а след тях формациите ще дават изявления пред медиите, обявиха още от ГЕРБ.

„Първото, с което бихме се захванали, ако имаме кабинет, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата“. Това пък каза Бойко Борисов пред ръководството на КРИБ, с които се срещна в централата на партията.

Пред организацията лидерът на ГЕРБ съобщи, че преговорите за съставяне на правителство ще се водят около съгласие за управленски принципи и политики.

По-рано днес Борисов обяви в интервю пред в. "Преса", че е готов да даде министерски постове на другите партии, ако споделят отговорността за определени политики.

Той дори даде пример, че може да предложи отбраната на БСП, а образованието на "хората на Кунева".

Междувременно Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще търси широко мнозинство за подкрепа на правителство с премиер Борисов.

Той беше категоричен, че коалиция с БСП и ДПС няма да се прави и дори обеща, че ако само ДПС дадат подкрепа за кабинет, ГЕРБ ще се откажат от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
18
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Тетка-Цецка,пак се задава.Аман от нея!
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами това са му прословутите кадри на Бойко. Нищо лично против Цеца, но ако не беше станала случайно политик от ГЕРБ, досега щеше да крета в някоя малка фирма за 300 лв. заплата. Пази Боже, сляпо да прогледне.
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ченгетата от Герб били десни. Срам и позор, тия дето крепяха живковимза-идиотизма по пътя си към светлия комунизъм идиотизъм станали демократи. Че то Станишев, дори никога не е бил комунист за разлика от гербавите. Ето заради това хората не гласуват и не им дреме кой ще дойде на власт.
10
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Онзи ден 240 наши съграждани получиха добре заплатена "работа".Неясен брой алчни и безкрупулни елементи потриват ръце в очакване да получат това ,което си мислят ,че е тяхно,т.е служба +екстри или пай от това което има за разделяне.Както винаги да му мислят тези които превиват гръб да носят нацията на гърба си.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До умен гущер...и хрущяли и копита!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия псевдодемократчета от реформаторския блок, които навремето продадоха синята идея бяха приели закона за лустрацията, сега нямаше да се лутат кой да състави правителство, поради простата причина, че гербавите *** нямаха да имат право да заемат каквито и да било постове. Но бягаха от закона Панем, както дявола от тамян. Смешници жалки. За Доган гласа си бих дал, но никога за тия продажници.
7
5
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Няколко милиона мишлетагледат цирка у Софето,но идват сметки зимни, и етопа ще сте на жълтите павета!
6
1
 
16
 
! Отговори
умен гущер преди 9 години
обаче те всяка вечер пируват след събрание със скъпи деликатеси,докато вие мишоци ще си папкате кренвиши направени от смляни пилешки човки и крака...
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите от Герб ще водят преговори с комунистите от БСП-две партии от една майка кърмилница-БКП. Какво чудо доживяхме. Едните били десни, а другите леви-тоя народ заслужава участта си, последната дупка на кавала не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят.
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както обикновено "Големият мъж" се крие зад ....този път три жени!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, риалити формат ли ще правим сега? Еми дай го на някоя телевизия да го излъчва. Може да го кръстите Народ си търси правителство
2
11
 
26
 
! Отговори
Винету Ташункоф преди 9 години
..."отблокиране на еврофондовете". Сега за къде ще строим магистралка ? За Банкя ли ?
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Три жени започват разговорите, Борисов влиза накрая"Четворка ще правят значи